Tarih: 11.04.2019 06:10

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak doğada yabani şekilde yetiştirilemeyen pırasa ve soğan ile aynı ailenin bitkisidir. Ülkemizde sarımsağın büyük bir kısmı selenyumca zengin olan İç Anadolu Bölgemizde yetiştirilir. Sarımsağın sert bir kokusu olması insanları gün içinde tüketmekten kaçırmaktadır. Son zamanlarda ise bu faydalı bitkinin çayı meşhur olmuştur. Özellikle de bu sarımsak çayı ile diyet yapan insanların sayısı git gide artmaktadır. Sarımsak çayının bilinmeyen çok fazla faydası bulunmaktadır.

Sarımsak Çayının Faydaları

 

Sarımsak çayının bunlar gibi birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları sağlaması için de sarımsak çayının doğru yapılması gerekmektedir.

Sarımsak Çayı Tarifi

Parmak ucu kadar büyüklükte 4 rendelenmiş zencefili yarım litre suda kaynatın. Kaynatma işlemini en fazla 5 dakika sürdürün. Kayna işlemi bitince bu karışımın içerisine 2 sarımsak ekleyin. Sarımsakları mutlaka ezerek ekleyin. Ocak kapalıyken sarımsakları koyun ve 10 dakika bekleyin. Sonrasında ise isteğe bağlı olarak limon ya da bal ekleyebilirsiniz. Yapılan çaydan her sabah ve akşam birer fincan için ve yukarıdaki faydalarından yararlanmış olun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —