Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak doğada yabani şekilde yetiştirilemeyen pırasa ve soğan ile aynı ailenin bitkisidir. Ülkemizde sarımsağın büyük bir kısmı selenyumca zengin olan İç Anadolu Bölgemizde yetiştirilir. Sarımsağın sert bir kokusu olması insanları gün içinde tüketmekten kaçırmaktadır. Son zamanlarda ise bu faydalı bitkinin çayı meşhur olmuştur. Özellikle de bu sarımsak çayı ile diyet yapan insanların sayısı git gide artmaktadır. Sarımsak çayının bilinmeyen çok fazla faydası bulunmaktadır.

Sarımsak Çayının Faydaları

  • Uzmanların yaptığı bir araştırma sonucunda sarımsak çayının kolesterolü düşürme etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Özellikle de kolesterolü yüksek olan insanlar gün içerisinde 2 fincan kadar sarımsak çayı tüketmelidir.
  • Sarımsak çayının bir diğer faydası ise sindirime yardımcı olmasıdır. Mide içerisinde bulunan zararlı parazitlerin yok edilmesinde de büyü rol oynamaktadır.
  • Mesane kanseri, kolon kanseri, prostat kanseri, mide kanseri başta olmak üzere tüm kanser çeşitlerinden uzak tutma özelliği vardır.
  • Sarımsak çayı vitaminler açısından da zengindir. C vitamini eksikliği sonucu oluşan iskorbüt hastalığının (eklem şişmeleri, halsizlik gibi belirtiler) tedavisi sırasında da katkıda bulunmaktadır.
  • Bu çayın en çok kullanılma sebebi ise kilo verdirmesidir. Acıkmayı geciktirdiği için diyet yapan insanlar bu çayı içmeyi tercih etmektedir.
  • Kan basıncını düşüren bir etkisi de bulunmaktadır. Bu yüzden yüksek tansiyon hastaları tarafından da tercih edilmektedir.
  • Halk arasında ince hastalık dediğimiz tüberküloz ya da verem hastalığı tedavisinde de etkilidir. Ayrıca astım ve bronşit hastalarına da iyi gelir. Kışın sık başımıza gelen grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara da iyi gelmektedir.
  • Kan şekerinin düşmesinde yardımcı rol oynar. Bu yüzden de doktorlar tarafından diyabet hastalarına önerilmektedir.
  • Sivilce ve akne giderilmesinde de yardımcı olur ve cildi tazeler.
  • Damar sertleşmelerinin giderilmesinde yardımcıdır. Ayrıca gıda zehirlenmesini de engeller.
  • Saç dökülmesine iyi gelir. Yaraların kapanmasında da etkilidir.

 

Sarımsak çayının bunlar gibi birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları sağlaması için de sarımsak çayının doğru yapılması gerekmektedir.

Sarımsak Çayı Tarifi

Parmak ucu kadar büyüklükte 4 rendelenmiş zencefili yarım litre suda kaynatın. Kaynatma işlemini en fazla 5 dakika sürdürün. Kayna işlemi bitince bu karışımın içerisine 2 sarımsak ekleyin. Sarımsakları mutlaka ezerek ekleyin. Ocak kapalıyken sarımsakları koyun ve 10 dakika bekleyin. Sonrasında ise isteğe bağlı olarak limon ya da bal ekleyebilirsiniz. Yapılan çaydan her sabah ve akşam birer fincan için ve yukarıdaki faydalarından yararlanmış olun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler