Tarih: 06.08.2019 01:57

Penye İp Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Eski, artık kullanmadığınız penye ipleri değerlendirmek, onlardan farklı tasarımlar yapmak ister misiniz? Hepsini toplayın, penye ip yapıyoruz!

Penyenin özellikleri nelerdir?

Penye, pamuk elyafının en ince iplikleriyle dokunan kumaş türüdür. İnce ve yumuşak dokulu olması sebebiyle vücut için zararlı değildir. Serin tuttuğu için genelde yaz aylarında giyilen penye kumaş, homojen ve düzgün bir yapıya sahiptir, dayanıklıdır. Ülkemizde penye dokumasında Ege bölgesindeki pamuklar kullanılır; özellikle Bergama pamuk iplikleri temiz, dayanıklı, kolay uzayan ve kolay boyanabilen bir yapıya sahiptir.

Penye iplikleri nerelerde kullanılır?

Penye, vücudu serin tutar ve vücudun hava almasını sağlar; bu yüzden de en çok sıcaklık değerlerinin yükseldiği yaz aylarında tercih edilir. Yumuşak bir yapıda olmasından dolayı vücutta kızarıklık, kaşıntı, batmaya da sebep olmayan penye; bluz, elbise, çorap, tişört, gömlek, pantolon, pijama, etek, şapka gibi birçok kıyafette kullanılır.

Penyenin avantajları nelerdir?

 

 

 

 

 

/resimler/2018-3/2/1639589946279.jpg

Eskimiş penyeler nasıl dönüştürülür?

Penyeleriniz eskidiği zaman onları atmak yerine farklı modellere dönüştürebilirsiniz. İnce yapısı sayesinde üzerinde kolayca işlem yapılabilen penyeleri nasıl dönüştürebileceğinize birlikte bakalım mı?

 

 

 

Penye ip yapmak kolay mıdır?

 

Penye ip yapmak kesinlikle zor değildir. Öncelikle istediğiniz kalınlığa göre penyeleri belirli aralıklarla; ister yatay, isterseniz de dikey olarak kesin. Ancak, kestiğiniz parçaların mümkün olduğunca uzun olmasına dikkat edin. Penyeleri aynı kalınlıkta kestikten sonra birbirlerine bağlayın, bağlantı noktalarını iyice sıkarak sağlamlaştırın ve ucundaki fazlalıkları kesin. Yumak haline getirdiğiniz iplerinizle paspas, sepet gibi pek çok farklı şey tasarlayabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —