Penye İp Nasıl Yapılır?

Penye ip yapıyoruz!

Penye İp Nasıl Yapılır?

Eski, artık kullanmadığınız penye ipleri değerlendirmek, onlardan farklı tasarımlar yapmak ister misiniz? Hepsini toplayın, penye ip yapıyoruz!

Penyenin özellikleri nelerdir?

Penye, pamuk elyafının en ince iplikleriyle dokunan kumaş türüdür. İnce ve yumuşak dokulu olması sebebiyle vücut için zararlı değildir. Serin tuttuğu için genelde yaz aylarında giyilen penye kumaş, homojen ve düzgün bir yapıya sahiptir, dayanıklıdır. Ülkemizde penye dokumasında Ege bölgesindeki pamuklar kullanılır; özellikle Bergama pamuk iplikleri temiz, dayanıklı, kolay uzayan ve kolay boyanabilen bir yapıya sahiptir.

Penye iplikleri nerelerde kullanılır?

Penye, vücudu serin tutar ve vücudun hava almasını sağlar; bu yüzden de en çok sıcaklık değerlerinin yükseldiği yaz aylarında tercih edilir. Yumuşak bir yapıda olmasından dolayı vücutta kızarıklık, kaşıntı, batmaya da sebep olmayan penye; bluz, elbise, çorap, tişört, gömlek, pantolon, pijama, etek, şapka gibi birçok kıyafette kullanılır.

Penyenin avantajları nelerdir?

  • Penyeler sadece su ile yıkansa bile, üzerlerindeki kirler kolayca çıkar, çok çabuk da kururlar. Özellikle sıcak ve nemli bölgelerde yaşayanlar, penye kumaşı yazdığımız avantajları sebebiyle tercih ederler. Dikkat! Çok ince penyeler, vücudu gösterebilir.

 

  • Penye kıyafetler aynı zamanda samimiyeti de temsil eder; penye giydiğinizde karşınızdakine rahatlık ve samimiyet mesajı vermiş olursunuz.

 

  • Penye kıyafetler genelde likralı olur, bu yüzden de kilo alsanız bile vücudunuza uyum sağlar.

 

  • 7´den 70´e herkese hitap eden penye kumaş, vücudu sıkmayan rahat bir kumaş çeşidi olduğundan pijama ya da gecelik olarak da kullanılabilir.

 

  • Penyelerin bir avantajı da, uygun fiyatlarıdır. Çok iyi bir markanın penye tişörtünü bile uygun fiyattan satın alabilirsiniz.

 

/resimler/2018-3/2/1639589946279.jpg

Eskimiş penyeler nasıl dönüştürülür?

Penyeleriniz eskidiği zaman onları atmak yerine farklı modellere dönüştürebilirsiniz. İnce yapısı sayesinde üzerinde kolayca işlem yapılabilen penyeleri nasıl dönüştürebileceğinize birlikte bakalım mı?

  • Modelinden sıkıldığınız tişörtünüzün önüne ya da arkasına birkaç cm aralıklarla yatay şekilde çizik atarsanız, tişörtünüze yepyeni ve modern bir görününüm kazandırmış olursunuz.

 

  • Kullanmadığınız tişörtünüze uçlarından yukarıya doğru iki cm aralıklarla dikey kesikler atarsanız, onu püsküllü bir tişörte dönüştürmüş olursunuz.  İsterseniz püsküllere boncuklar, figürler de ekleyebilirsiniz.

 

  • Eskimiş penye tişörtünüzden yazlık çanta da yaratabilirsiniz. Öncelikle tişörtü masaya serin. Kol kısımlarını dikiş yerinden, yaka kısmını yuvarlak bir biçimde, alt bölümünü yatay bir biçimde dikişin üst tarafından kesin. Penyenizin yan dikişleri ortaya gelecek biçimde ayarlama yapın ve tişörtün alt tarafını dikin. ‘´Dikişle uğraşamam.´´ diyorsanız, püskül yapma tekniğini kullanabilirsiniz. Eskimiş penyenizi çok güzel bir çantaya dönüştürmek zor değilmiş sanki, değil mi?

 

Penye ip yapmak kolay mıdır?

 

Penye ip yapmak kesinlikle zor değildir. Öncelikle istediğiniz kalınlığa göre penyeleri belirli aralıklarla; ister yatay, isterseniz de dikey olarak kesin. Ancak, kestiğiniz parçaların mümkün olduğunca uzun olmasına dikkat edin. Penyeleri aynı kalınlıkta kestikten sonra birbirlerine bağlayın, bağlantı noktalarını iyice sıkarak sağlamlaştırın ve ucundaki fazlalıkları kesin. Yumak haline getirdiğiniz iplerinizle paspas, sepet gibi pek çok farklı şey tasarlayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler