Tarih: 06.08.2019 20:55

Doğum Süreci ve Evde Bebek Hazırlığı

Facebook Twitter Linked-in

İlk kez anne olacaklar için doğum tamamen bir “muamma”dır. Bu bilmeceyi çözebilmenin en doğru yolu, nelerle karşılaşılacağını net olarak bilmekten geçer. Doğum sürecinde müstakbel anne, kendi yaşayacaklarının yanı sıra bir de bebeği için yapılması gerekenlerin ne olduğunu bilmek ve bebeğinin ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanabileceği bir dünyaya gözlerini açmasını ister. Doğum zamanı yaklaştıkça birçok hazırlık yapılmış olmasına karşın hiçbir şey yapılmamış olduğu hissi gelir çöreklenir yüreklere…

 Doğumu takiben ihtiyaç duyulacakların bir listesi yapıldığı takdirde her anne adayının içinin rahat bir şekilde doğuma gidecek olması kaçınılmazdır. Peki, doğum sürecinde nelere dikkat etmeli, evler ailenin yeni üyesine nasıl hazırlanmalı?

Doğuma Hazır Mısınız?

Hamileliğin 4´üncü ayından itibaren anne adaylarının kendilerini doğuma hazırlamaları oldukça önemlidir. Rahat bir doğum süreci geçirmek için kaslarınıza hükmedebilmeyi, nefesinizi kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekmektedir. Gerekli yetkinliğe erişmek için doğuma hazırlık kurslarına kaydolmanız oldukça faydalı olacaktır. Eğer imkânınız yoksa ilgili konuda kitaplardan bilgi edinebilir ve evde egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. Tüm bu öğrendikleriniz doğum yapacağınız gün sakin kalmanıza ve doktorlarla koordinasyonunuzun iyi düzeyde olmasına katkıda bulunacaktır.

O Özel Günde İhtiyaç Duyacaklarınız

Anne adayları! Doğum öncesinde hem kendiniz hem de bebeğiniz için hazırlık yapmalısınız. Henüz vakit varken gerekli hazırlıkları yapmanız, beklenmedik durumlarla karşılaşmanız olasılığına karşı faydalı olacaktır.

Öncelikle doğumun gerçekleştirileceği hastane ile görüşülmesi ve doğumun gerçekleştiği gün hastanenin ne gibi imkânlar sunacağı öğrenilmelidir. Bu görüşme, anne adaylarının fazladan hazırlık yapmasının önüne geçecektir.

/resimler/2017-12/27/1258064312336.jpg

 

Bebeğini dünyaya getiren annelerin hastanede ihtiyaç duyacakları malzemeler:

Bebeklerin ihtiyaç duyacakları malzemeler:

Evdeki Hazırlık

Eve geldiklerinden itibaren hem anneler hem bebekler, bazılarına daha çok olmakla birlikte pek çok eşyaya ihtiyaç duyarlar. Siz de yapacağınız ihtiyaç listesine aşağıdaki ürünleri eklemeyi unutmayın, zorda kalmayın!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —