Tarih: 03.10.2018 01:30

Doğru Oyuncak Seçimi

Facebook Twitter Linked-in

Çocuklar için oyuncak kocaman, uçsuz bucaksız bir dünyayı temsil eder. Zira hayal güçleri oldukça geniş olan çocuklar, ufacık bir taşı bile birçok oyunda ana unsur olarak kullanıp eğlenceli anlar yaşayabiliyor. Çocukların hayatında bu denli önemli olan oyuncaklar ebeveyn gözüyle bakıldığında yine aynı öneme sahip olmalı ve özenle seçilmelidir. Uzmanlar “doğru oyuncak” seçimi konusunda ebeveynleri uyarıyor. Peki, oyuncak seçimi nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? Hadi gelin birlikte inceleyelim!

Doğru Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru oyuncak mantığında hareket etmek için kız ve erkek ayrımını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Erkek çocuğuna ataerkil bir zihniyet sunmamak kız çocuklarına ötekileştirme yapmayacak nitelikte oyuncaklar seçmek gibi birçok ince detaylar vardır.

 

/resimler/2017-5/16/1535287824990.jpg

 

Doğru Oyuncak Seçiminin Çocuk Sağlığına Etkisi

Uzmanlar oyuncak seçiminin çocukların kişiliğini, karakterini ve ilerde yaşayacağı hayatı dahi etkileyebileceğini dile getiriyor. Örneğin kız çocuklarına küçük yaştan itibaren sadece bebek alınması, anne temalı oyuncaklar verilip ev hanımı mantığında yetiştirilmesinin kız çocuklarda yanlış algının oluşturulmasına zemin hazırlıyor. Zihnen ve bedenen çocukların gelişimini destekleyecek, yeteneklerini ve becerilerini keşfedebilecekleri oyuncaklar seçmek çocukların gelişimin sürecini olumlu yönde etkiliyor. Sağlıklı, mutlu ve özgüvenli bireyler yetiştirmek için nasıl beslenme konusunda özen gösteriliyorsa oyuncak seçiminde de özen gösterilmeli ve size muhtaç olan çocuğunuza iyi bir gelecek için gereken zemini hazırlamalısınız.


/resimler/2017-5/16/1536362826297.jpg

 

Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —