Tarih: 12.08.2019 16:21

Ayak Krampına Ne İyi Gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Ayak krampı; yürürken, spor yaparken, yüzerken, hatta yatarken bile gelip yakalayabilir ve çok acı çekmenize neden olur. Ayak krampına sebep olan etmenleri, kramptan dakikalar içinde kurtulmanızı sağlayacak hareketleri, önlemek için neler yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, buyurun yazımıza!

Ayak Krampına Neden Olan Etmenler

Ayak krampı, kas yapısında oluşan kasılmadır ve aniden, sancı şeklinde ortaya çıkar. Kramp esnasında ne ayağımızı hareket ettirebiliriz, ne de ayağımıza dokunabiliriz. Kramp genelde geceleri meydana gelip, şiddetiyle uykudan bile uyandırabilir.

 

 

 

 

 

 

/resimler/2018-3/2/1143143973143.jpg

Ayak krampına kış aylarında daha çok rastlanır.

 

 

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

Ayak krampı nasıl geçer? 

 

Baldır ya da ayak krampıyla karşı karşıya geldiğinizde öncelikle sakin olun; derin bir nefes alarak vücudunuza oksijen girmesini sağlayın. Kramp giren bölgeye sertçe vurmaktan, cimcik atmaktan kaçının. Bacağınızı yavaşça hareket ettirin ve bedeninize doğru yavaşça çekin; yapılması gereken doğru hareket budur.

 

Ardından kramp giren bölgeye iki elinizle yavaşça masaj yapın. Kasılmayı geçirmek için ılık su torbası da kullanabilirsiniz. Eğer kasılmanın sebebini bilmiyorsanız, önlem almak için bir iki bardak su için; eğer sıvı kaybından kaynaklanan bir kasılma ise su içmeniz olumlu etki eder ve kasılma kısa sürede geçer.  

 

/resimler/2018-3/2/1115083783926.jpg/resimler/2018-3/2/1115433472053.jpg

 

Kramptan birkaç dakikalık müdahaleler ile kurtulabilirsiniz. Kas gevşetici içmenize gerek yoktur; kramp geçici olduğundan, ilaç etki edene kadar yok olabilir.

 

Ayak kramplarını önlemek için neler yapılabilir?

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —