Zeytinyağlı İç Bakla Yapımı

Zeytinyağlı İç Bakla Yapımı

Zeytinyağlı İç Bakla Yapımı

Baklanın en taze halinde olduğu zaman yaprakları çiğ şekilde salata olarak tüketilmektedir. Aynı zamanda kavrularak da yenilebilen bakla, iç bakla yemeği şeklinde de tüketilmektedir. En çok tercih edilen bakla tadı enginarlı taze iç bakladır. Bu bakla şekli vazgeçilmezler arasındadır. İç bakla, bütün baklanın tanelerini ayırdığımızda ortaya çıkan halidir.

Özellikle Ege ve de Akdeniz mutfaklarında bakla meze olarak kullanılmaktadır.

 

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği

 

2 adet küçük boy kuru soğan

Yarım kilo iç bakla

1 tatlı kaşığı tuz

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı un

Yarım limon

1 adet kesme şeker

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 adet havuç

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 adet domates

1 demet dereotu

Nasıl hazırlanır?

Yemeğe geçilmeden önce baklalar güzelce yıkanıp içleri güzel şekilde temizlenmelidir. Eğer baklanız çok taze görünmüyorsa ve biraz sertse sıcak suda 5 dakika kadar haşlamanız yumuşamasına yardımcı olacaktır. Daha sonra ise baklanın tekrar süzülmesi gerekmektedir. Ardından derin tencerenin içerisinde bir çay bardağı kadar sıvı yağda ince şekilde kıymış olduğunuz soğanları pembeleşinceye dek kavurun. Ardından tencere süzülmüş olan iç baklanızı ekleyin.

Sonrasında ise havuçları dış zarıyla birlikte soyarak doğradıktan sonra tencerenize ilave edin. Bu malzemeleri kavurmaya devam edin. Sonrasında Tencerenize kesme şeker ve tuz ilave edin. Son olarak tencerenize küp küp doğramış olduğunuz domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak da bir çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Yemeğinizi 20 dakika pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Bir kâsenin içerisinde yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı un, sarımsak ve limon suyu ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımı iç bakla yemeğinizin üzerine gezdirin. Son olarak ince ince kıymış olduğunuz dereotu ve de pul biber ile karabiberi ekleyin.

Zeytinyağlı iç bakla yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler