Zehirli Kimyasallar Kullanmadan Evdeki Böceklerden Kurtulun--

Zehirli Kimyasallar Kullanmadan Evdeki Böceklerden Kurtulun

Zehirli Kimyasallar Kullanmadan Evdeki Böceklerden Kurtulun--


Yeşil bitkiler, evlerimizi sarıp hijyeni ve dolayısıyla sağlığımızı tehdit eden böceklerden kurtulmak için en etkili yoldur. Bitkiler sayesinde böceklerden kurtulmak için yapmanız gereken tek şey, birkaç farklı saksıya farklı bitkiler ekmektir. Her ne kadar günümüzde böceklerden kurtulmak için sinek ilacı, böcek ilacı türevi ürünler kullanılsa da, çocukluk yıllarınızda, anneannelerinizin, dedelerinizin, böcekleri evden kovmak için doğal böcek kovuculardan yararlandığını anımsarsınız. Günümüzde kimyasal yöntemler yaygın olsa da böceklerle mücadelede doğal yolları tercih edip, böcekleri korkutarak uzaklaştırmayı tercih edenlerde hala mevcut.
Bu yazıda, hiçbir kimyasal yola başvurmadan haşerelerle nasıl mücadele edeceğinizi anlatacağız.

/resimler/2018-6/20/1437263328968.jpg


Böceklere karşı etkili bitkiler

Kasımpatı

Kasımpatı, yaprak zararlıları ve mayt gibi böceklerin uzaklaştırılmasında oldukça etkilidir ve uzun yıllardır bu tip haşerelere karşı kullanılır.


Santa Maria

Yaz aylarının en rahatsız edici yönlerinden biri, sayıları artan kara sineklerin, sıcaktan bunaldığınız için açtığınız camlardan içeri girmesidir. Bu bitki kara sineklere karşı çok etkilidir. Kapı ve pencere önlerine ekmeniz tavsiye edilir.

Lavanta

Sevilen bir kokusu olan lavanta, aynı zamanda çok iyi bir sinek ve böcek kovucudur. Güçlü kokusu sinek ve böcekleri oldukça rahatsız eder.


İdris otu

İdris otunun oldukça etkili bir aroması vardır ve bu yüzden sık sık yemeklere katılır. Fakat bunun yanında, sineklere ve böceklere karşı da etkilidir. Lavanta ile birlikte kullanıldığında etkisi artar.

 

Kekik

Güneşli bir alanda kekik yetiştirdiğinizde, geniş bir alanda etkili olur ve böcekleri bölgeden uzak tutar. Ayrıca kol ve bacaklarınıza biraz sürüp yatarsanız, sivrisinekleri sizden uzak tutar.


Biberiye

Biberiye, sivrisineklere karşı oldukça etkilidir. Kuruttuktan sonra bir alana koyarsanız, o bölgeden sivrisinekleri uzak tutar. Avcunuzda ovaladıktan sonra cildinize sürmek de iyi bir fikir olabilir.
Hamam böceklere karşı doğal çözümler
Hamam böcekleri, birçok insanın korkulu rüyasıdır. Evin bir köşesinde çıktığında birçok kişiyi korkutur ve strese sokar. Hamam böceklerinin radyasyona karşı bile dayanıklı olduğu düşünüldüğünde, onlardan kurtulmak zor gibi görünebilir ama aslında kolaydır. Hamam böceklerine karşı en etkili silah borik asittir. Eczanelerde, hatta zamana zaman marketler ve bakkallarda da bulunabilir. Fakat evinizde evcil bir hayvan besliyorsanız veya küçük çocuğunuz varsa dikkatli kullanılmalıdır. Yarım bardak kadar su ile iki yemek kaşığı kadar borik asidi karıştırıp, küçük bir parça ekmeği bu karışıma bandırıp, hamam böceklerini gördüğünüz yere koyarsanız, hamam böceklerinin uzaklaştığını ve evinize girmediğini göreceksiniz.
Üç ölçü borik asit ile bir ölçü şekeri harmanlayıp, evdeki köşelere, kuytu yerlere serperseniz yine etkili olur.

 


SİNEKLERE KARŞI YÖNTEMLER

Aromatik bitkiler

Sinekleri uzak tutmak için yararlanabileceğiniz bitkilerin başında aynısefa bitkisi gelir. Aynısefa sadece sinekleri kovmakla kalmaz, aynı zamanda evinize oldukça hoş bir koku verir.


Yağ esansları

Aşağıda göreceğiniz yağ esanslarının her birinden yirmi damlayı bir beze damlatın.

Lavanta
Okaliptus
Nane
İdris otu
Bu esansların olduğu bez parçasını şişeye koyun ve ıslatın. Kapağı kapalı halde bir gün bekletip. Sineklerin olduğu yerde kapağı açın. Sinekler ortadan yok olduğunda, kapağı kapatarak sıvıyı bir süre daha koruyabilirsiniz.


Elma sirkesi

Elma sirkesi sadece kokusu ile değil, antiseptik özelliği ile de sineklere karşı etkilidir. Elma sirkesinden yararlanmak için yapmanız gereken, yarım bardak kadar elma sirkesi ve yirmi damla okaliptüs esasını karıştırmaktır. Bu karışım, her yüzeyde kullanılabilir ve o bölgeyi temizler. Böcekleri uzak tutar.


Bitkisel sprey

Doğal spreyler, eğer yağ esansı bulma ihtimaliniz yoksa en iyi yöntemdir. Spreyi yapmak için ihtiyaç duyduğunuz malzemeler, bir su bardağı içime suyu, yarım su bardağı tuvalet ispirtosu, her birinden ikişer yemek kaşığı nane, idris otu ve lavantadır. Tüm malzemeleri iki dakika boyunca kaynatıp, daha sonra soğutup süzerseniz, böcek ve sineklere karşı etkili bir doğal sprey elde etmiş olursunuz. Elde ettiğiniz karışımı bir sprey şişesine doldurduktan sonra, cildiniz de dahil her yere sıkabilir ve böylece sinekleri uzak tutabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler