Yüksek Tansiyonu Düşürecek Ev Tedavileri--

Yüksek Tansiyonu Düşürecek Ev Tedavileri

Yüksek Tansiyonu Düşürecek Ev Tedavileri--


Yüksek tansiyon birçok insanın muzdarip olduğu ciddi bir hastalıktır. Evde bu formüllerle tansiyonunuzu belli bir seviyeye kadar düşürebilirsiniz. Fakat yine de bir uzmana görünmeyi unutmayın.
Kan basıncı, arter damarlarımızdaki kanın dolaşım kuvvetini belirtir. Kan basıncının çok yükselmesi, kalp krizi, felç gibi rahatsızlıklarla karşılaşma riskini artırır. Yüksek tansiyonun en kötü yanı, ciddi bir belirti vermeden gelmesidir. Semptomları oldukça azdır.
Kan basıncı, bildiğimiz gibi büyük tansiyon ve küçük tansiyon olarak ölçülür. Bunlar arasından ilki ve büyüğü sistolik basınçtır.
Küçük olsan diyastolik basınçtır.
Bu iki sayı, gün içinde sabit kalmaz sürekli değişir. Örneğin uyurken daha düşük olan tansiyon, egzersiz sırasında yükselir.

 

 


Yüksek tansiyon belirtileri

/resimler/2018-6/20/1415285653166.jpg

Doktorunuzun yaptığı testlerde, iki defa veya ikiden çok tansiyonunuz yüksek çıktıysa, hipertansiyon teşhisi alırsınız.
Yüksek tansiyonun sık rastlanılan semptomları arasında, şiddetli baş ağrıları, görmede bulanıklık, yüzde kızarma, kusma ve mide bulantısı bulunur.

 

Yüksek tansiyon için tedavi

Hastanın günlük yaşamı değerlendirilmeli ve risk faktörleri göz önüne alınmalıdır. Hastanın kilosu kontrol edilmeli ve fazla kiloyu önlemeye yönelik bir yaşam tarzına geçilmelidir.
Kalorisi düşük, sebze içeriği bol, tuzsuz bir diyete geçin. Sigara ve alkolü hayatınızdan çıkartmaya çalışın. Fiziksel aktivitelerde bulunun. Fakat bu değişiklikler, kan basınıcını düzeltmeye yetmeyebilir. Doktorunuzun tavsiye edeceği ilaçları da kullanmanız gerekir.
Hipertansiyonlar evde mücadele önerileri

 


Limon ve kişniş suyu

 

Limon suyu ile kişnişi karıştırmak, yüksek tansiyonu idrarla birlikte atıcı bir etki yapar. Bu yüzden bu formülü mutlaka denemelisiniz. Bir adet limonun suyu, bir bardak su ve bir yemek kaşığı kişnişi birkaç dakika boyunca karıştırın ve günde bir kez aç karna için.

 


Sarımsak

/resimler/2018-6/20/1418240339495.jpg

 

 

 

Günde bir diş sarımsak yemenin de, tansiyonu dengeleyici bir etkisi vardır.

 

 

Yulaf

/resimler/2018-6/20/1416543461216.jpg

 

 

 

 

Lifli gıdaları tüketmek kötü kolesterolü azaltmakla birlikte yüksek tansiyona da iyi gelir.

 


Bitter Çikolata

/resimler/2018-6/20/1417411586979.jpg

 

 

 

En az %70 kakao içeren bitter çikolatanın içeriğinde “flavanoidler” denen bazı aktif içerikler vardır. Flavanoidler kan basıncını düşmesine yardımcı olur ve sağlığa fayda sağlar. Burada önemli olan şey kakaodur, sütlü çikolatanın bir faydası yoktur.

 


Zeytinyağı

/resimler/2018-6/20/1416214710714.jpg

 

 

Zeytinyağı da aynı sarımsak gibi tansiyonu dengeler.

 


Evcil hayvan beslemek de tansiyonu düşürüyor !

İlk duyulduğunda ilginç gelse de, özellikle sinir ve strese bağlı tansiyonun düşmesinde, evcil hayvan beslemek son derece faydalı oluyor. Evcil hayvanınız ile stres atabilir, stresinizi azaltarak, tansiyonunuzun düşmesine de yardımcı olabilirsiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler