Yoğurt Kilo Yapar Mı?--

Yoğurt Kilo Yapar Mı?

Yoğurt Kilo Yapar Mı?--


Günlük hayatımızda en sık tükettiğimiz besinlerin başında yoğurt gelir. Neredeyse her öğünde tükettiğimiz bir besin olan yoğurt kalsiyum ve protein bakımından çok zengin bir yiyecektir. Birçok diyet programında besleyici değeri yüksek olduğu için yoğurt önerilir. Peki yoğurt kilo yapar mı yoksa zayıflamaya yardım eder mi? Yoğurt sindirim sistemini düzenler, vücuttan toksinlerin atılmasına yardım eder ve uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Bu nedenle zayıflamaya yardım eder.
Yoğurt Çeşitlerine Göre Kaloriler
Yoğurdun kalorisi değişir mi diye soranlar için cevabımız evet. Çünkü yoğurtların yapılış şekilleri onların kalorisi üzerinde etkilidir. Yoğurt içerisinde demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, omega 3, mineraller, B6, B12 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Karbonhidrat oranı ise çok düşüktür. Yapılışına göre 100 gram

 

yoğurtta kalori oranları şöyledir:


Tam yağlı: 66 kalori
Ev yapımı: 64 kalori
Light: 50 kalori
Kaymaksız: 68 kalori
Kaymaklı: 72 kalori
Probiyotik: 64 kalori
Meyveli: 54 kalori


Diyette Neden ve Hangi Yoğurt Tüketilmelidir?

 

 

/resimler/2018-6/29/1641054741650.jpg

 

 

 

 

Yoğurdun sağlık için çok önemli bir besin maddesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunların yanı sıra sindirim sistemi, boşaltım sistemi ve metabolizmayı düzenleyici etkisi sayesinde zayıflamaya etkisi vardır. Diyet esnasında vücudun besinlerden mahrum kalmamasını sağlar. Bu sayede vücut halsiz düşmez. Ayrıca gün içerisinde canınız çok tatlı çektiğinde meyveli bir yoğurt tüketerek bu ihtiyacı düşük kalorili bir şekilde çözebilirsiniz.
Diyette hangi yoğurdu tüketmeliyim? Bu soru diyete başlayan ya da başlayacak her insanın aklına gelir. Diyette light yoğurt tüketimi çok sağlıklı olacaktır. Ancak yine de sağlığınız açısından en iyisi ev yoğurdu tüketmektir. Ayrıca ev yoğurdunun suyu da sağlık açısından çok faydalıdır. Tam yağlı yoğurt kilo aldırır algısı çok yanlıştır. Yoğurdun günlük hayatta tüketimi de kilo yapmadığından hiçbir endişe duyulmadan tüketilebilir.

 


Yoğurdun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Yoğurt içerisinde konjuge lioneik asit bulunur. Bu asit sayesinde bel çevresi yağlarının önüne geçilmiş olur.
İçerisinde yüksek oranda protein bulunduğu için kişinin acıkma süresini geciktiriyor.
Vücuttan toksin maddelerin uzaklaştırılmasında yardımcı oluyor.
Damarların ve kemiklerin daha güçlü bir hale gelmesini sağlıyor.
Bağırsakların daha hızlı ve düzenli çalışmasına yardım ediyor.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım ediyor.
İçerisinde karbonhidrat, protein ve yağ gibi 3 majör besini barındırması sayesinde vücut açısından yüksek besleyici özelliğe sahip.
Yoğurdun sağlığa birçok faydası var. Sadece demir emilimini azaltıyor. Bu nedenle de demir eksikliği yaşayan kişilerin yoğurt tüketme sıklıklarını diğer kişilere göre az tutmaları gerekiyor.


Anahtar Kelimeler: Yoğurt Kilo Yapar Mı?

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler