Yoganın Günlük Hayatımızdaki Yeri

Yoganın faydaları nelerdir

Yoganın Günlük Hayatımızdaki Yeri

20. ve 21. Yüzyıl insanoğluna sürekli çalışmayı ve yılmadan bu mücadele etmeyi öğretti. Günlük koşuşturmalar ve mücadeleler bu yüzyılların en belirgin özelliği oldu. Bu koşuşturmacalar sonucunda ne yazık ki kendimize zaman ayıramıyoruz.  Peki,  iş hayatının yaratmış olduğu stresin ve yorgunluğun üstesinden nasıl geleceğiz.  Bu karmaşık ve sıkıcı düzenden kurtulmanın bir yolu var mı? Kendimiz için ayırabileceğimiz bir zaman diliminde nasıl bir ruhsal dinlenme yaşayacağız.  Ruhsal bir dinlenme ve stres atma gibi faydaları olan yoga bu sorunlar karşısında imdadımıza koşuyor.   Yoganın geçmişi uzun zamanlara dayanmaktadır. Ekonomik sıkıntılardan ve onun getirmiş olduğu streslerden fırsat bulup kendimize biraz zaman ayırırsak mutlaka yoga yapmalıyız. Evimizde bazı temel yoga hareketleriyle dinlenebilir ve yoğun stres düzeyinden bir nebze dahi olsa kurtulabiliriz.  Karmaşık bir döngü olan bu düzenden kendimizi yoga ile dinlendirebiliriz.  

Yoganın faydaları nelerdir

Yoga düzenli bir yaşam imkânı sunarken aynı zamanda nefes egzersizleri ve denge hareketleriyle ruhsal faydaları bulunmaktadır. Yoganın faydalarını görebilmek için uzun bir süreli tekrarlardan geçiyor ve bunu yaşam stilinize dönüştürdüğünüzde etkisini kısa bir süre içerisinde görebilmek mümkündür.  

Yoga nefes kontrolü düzenlediği için Akciğer ve kalp sağlığını destekler.

Yoga hareketleri sindirim sistemi üzerinde oldukça etkisi vardır. Sindirim sisteminin düzelmesine ve gıdaların bağırsaklardan daha rahat geçişine yardımcı olabilmektedir.

Yoga vücuda esneklik kazandırır.  İçerisinde bulundurduğu hareketlerle kasların güçlenmesini sağlamaktadır. Yoganın basit hareketleri olduğu gibi zor hareketleri de vardır. Bu hareketler vücuda esneklik kazandırdığı gibi kasların gelişiminde de oldukça etkilidir.

Yoga düzenli olarak yapıldığında vücutta yağ yakıcı bir işlevde yerine getirilmiş olur. Düzeleli olarak yapılan yoga hareketleri yağlı bölgeleri yakmada yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda bölgelerde sıkılaştırma görevini de yerine getirebilmektedir.

Bel ve sırt ağrılarını azaltır. İçerisinde barındırdığı hareketler sayesinde duruş bozuklukluların önüne geçer. Böylelikle duruş bozuklukların sağlamış olduğu sırt ve boyun ağrıların da önüne geçer.

Kan dolaşımını düzenler. Nefes egzersizleri sayesinde almış olduğumuz oksijen miktarı artığından kanın organlara dağılımı daha etkili olur.

Yoga sadece fiziksel bir aktivite değildir.

Yoga sadece belirli hareketlerin olduğu fiziksel bir aktivite değildir. Birçok faydanın yanı sıra ruhsal bir dinginlik de kazandırarak bünyemize fayda da sağlamaktadır.

Yoganın ruhsal faydalarına göz atacak olursak bunlar

Stres azalması ve böbrek üstü bezi salgılarının düzenli çalışması sonucunda stresin azalması ve depresyonun önüne geçilmesi gibi durumlar görülmektedir.

Meditasyon görevi gören yoga iç huzuru sağlar ve hayatın akışına kendimizi rahat ve huzurlu bir şekilde sunar.

Sezgileri kuvvetlendirir. Beyin hücrelerinin çalışmasına yardımcı olan yoga sezgi gücümüzün de kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

Yoganın belirli hastalıklara oldukça faydası vardır Bu hastalıklar. Kireçlenme, Yeme bozuklukları, Uyku bozuklukları, Migren, Akciğer rahatsızlıkları, Astım, Alerji, Depresyon, Kanser Tip 2 diyabet, Karpal tünel sendromu, Fibromiyalji, Artrit gibi hastalıklardır.

 


Anahtar Kelimeler: Yoganın Günlük Hayatımızdaki

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler