Tarih: 29.07.2019 06:45

Yeterince Su İçmediğimizde Gelen Hastalıklar

Facebook Twitter Linked-in

Su, bir canlının en önemli ihtiyacı, yaşam kaynağıdır. İnsan vücudunda beynin %75´i, kanın %92´si, kasların %75´i, kemiklerin ise %22´si sudan oluşur.  Günde yaklaşık 8 bardak su içilmesi tavsiye edilirken, vücut da gün içerisinde neredeyse 10 bardak su kaybeder. Yeterince su tüketmez ve vücudunuzu susuz bırakırsanız, bazı rahatsızlıkları çağırmış olursunuz.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, susuz kalan vücutta oluşabilecek rahatsızlıkları tespit etmiş, biz de size getirdik! Buyurun yazımıza.

Yeterince Su İçmediğinizde Vücudunuzda Oluşabilecek 11 Rahatsızlık

1-    Yorgunluk

 

/resimler/2018-3/2/1720407650361.jpg

Su, vücuda enerji verir. Dehidratasyon (sıvı kaybı), vücudun yavaşlamasına neden olan enzimatik aktiveye yol açar ve bu da yorgunluk ve halsizliği beraberinde getirir. Eğer bu şikayetlere sahipseniz, su alımınıza dikkat etmenizi öneriyoruz.

 

2-    Astım ve alerjiler

 

/resimler/2018-3/2/1721002181979.jpg

 

Vücut yeterince su alamadığı zaman, sudan tasarruf etmek amacıyla havayollarını daraltır ve siz susuzluk hissini yaşamaya başlamadan histamin bu durumu fark ederek salgısını arttırır. Susuzluk, havayollarına kötü etki eder.

 

3-    Yüksek kan basıncı

 

/resimler/2018-3/2/1721281088812.jpg

 

Kanınızın %92´si sudur; ancak bu oran, vücudunuz ihtiyacı olan suyun tamamını karşıladığı takdirde oluşur. Vücudun susuz kalması, kanı kötü anlamda etkiler. Kan kalınlaşır ve akışı sırasında dirence neden olur, bu durum da kan basıncının yükselmesine yol açar.

 

4-    Cilt problemleri

 /resimler/2018-3/2/1721453745299.jpg

 

Dehidratasyon, cildin düşmanıdır; deri yoluyla toksinlerin atılmasını engelleyerek dermatit, kırışıklık, sedef gibi cilt problemlerine zemin hazırlar.

 

5-    Yüksek kolesterol

 

Vücut susuz kaldığında, hücrenin su kaybını engellemeye çalışır ve bunu yaparken de kolesterol seviyesini arttırır.

 

6-    Sindirim bozuklukları

 /resimler/2018-3/2/1722042495688.jpg

 

 

Su ve alkali (kalsiyum ve magnezyum) minerallerin eksikliği sonucu reflü, ülser, gastrit gibi sindirim problemleri ortaya çıkabilir.

 

7-    Mesane ve böbrek problemleri

 

Susuz kalan vücutta toksin ve atık asit birikimi olur, bu da bakterilerin gelişmesine yol açar. Bakterilerin gelişmesi  sonucu böbrekleriniz ve mesaneniz inflamasyon (iltihap), ağrı ve enfeksiyona daha yatkın hale gelir.

 

8-    Kabızlık

 

Kalın bağırsak, su eksikliğinde vücudun kritik fonksiyonları için su sağlar. Eğer vücut susuz kalırsa atık maddeler bağırsağın içinde yavaş ilerler ve kabızlık sorunu ortaya çıkar.

 

9-    Eklem ağrısı ve sertlik

 

Bütün eklemlerde kartilaj yastıkçıkları vardır ve bu yastıkçıkların büyük bir kısmı sudan oluşur. Vücut yeterli suyu alamadığında kartilaj yastıkçıları zayıflar ve bu da eklem tamirinin yavaşlamasına neden olur. Bunun sonucunda eklemlerde rahatsızlık hissi ve ağrı oluşur.

 

10-  Kilo alma

 

Vücudumuz toksinleri etkin bir şekilde ortadan kaldıramaz, yağ hücrelerinin içinde tutar. Eğer vücudumuz yeterli suyu alamaz ve toksinleri atamazsa yağ hücresini de serbest bırakamaz, bu da kilo verememekle sonuçlanır.

 

11- Zamansız yaşlanma

 

Tıpkı bir bitki gibi, insan organları da susuz kaldığında kırışır; bu kırışıklıktan deri de nasibini alır ve yaşlanma belirtileri vermeye başlar.

 

Yeterince su içmediğimizde ne olur?

 

Suyun vücuttaki görevleri ve önemi

 

Bunları biliyor muydunuz?

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —