Yeni Nesil Çalışma Düzeni ve Depresyon

İş hayatında depresyonu engellemek için neler yapabiliriz yaşanılanlar birer depresyon mu yoksa bir üzüntü mü?

Yeni Nesil Çalışma Düzeni ve Depresyon

Teknoloji geliştikçe yeni iş alanları da onunla birlikte gelişme göstermektedir. Bizden önceki nesillere göre daha farklı çalışma sistemi günümüz teknolojisi ile kolaylıklar sunmaktadır.   Bunlara örnek verecek olursak internetin hayatımıza girdikten sonra gelişen iş alanlarını ve sunmuş olduğu kolaylıklar birer örnek olarak gösterebiliriz. İnternet sayesinde çoğumuz evlerimizde çalışarak yeni nesil çalışma sitemini yavaş yavaş uygulamaya başlamış olduk.  Artık birçok işi uzaktan yönetebiliyoruz. Genellikle kapalı alanlarda çalışan insanlarda bıkkınlık ve stres görülebilmektedir. Uzun süre boyunca kapalı alanlarda kalmak ve buna ek olarak iş hayatını bu alanlarda sürdürmek devamlılık arz ettiğinde bir takım sorunlar yaşatabilmektedir. Çağımızın getirdikleri insanlığı depresyona ve strese daha meyilli hale getirmiştir. Peki, bunun üstesinden nasıl geleceğiz.

Yaşadıklarımız bir depresyon mu yoksa geçici bir üzüntümü Depresyon mu yaşıyoruz yoksa bu geçici bir üzüntü mü?

Üzgün olmak insanların her zaman yaşayabileceği ve karşılaşabileceği bir durumdur. Çevresel etkileri de göz önünde bulundurursak üzgün olabilmek için yeterli bir sebep çevresel etkilerin yaratmış olduğu üzüntüye bir örnek olarak sunulabilir. Bir ilişkinin son bulması gibi durumlarda üzüntü hissetmeniz gayet normaldir.  Üzüntü sonunda depresyona girmek muhtemel bir durumdur. Depresyonun klinik bir zihinsel sorun olduğunu unutmamak gerekmektedir. Üzüntüler çevresel etkiler göz önünde bulundurulursa birdenbire çıkabilmeleri görülen sebepler arasında yer alabilir. Majör depresyon atakları en az 2 hafta boyunca sürebilmektedir. Üzüntünün kaynakları genellikle çevresel gelişmelerin sağlamış olduğu etkiler etrafında gerçekleşir. Depresyon ise zihinsel bir durum olarak ortaya çıkabilmektedir.

Evden çalışmak depresyona sebep olabilir mi?

Evden çalışma sistemini güçlendiren ve yaygınlaşmasına sebep olan pandemi, çalışma alanına yeni farklılıklar kazandırmıştır. Kimileri bunu normal karşılayıp kısa bir süre içerisinde alışabilse de bazı insanlarda bu olay  aksi yönde gelişim gösterebilmektedir.

Evden çalışırken depresyondan kurtulmanın yolları

Dostlarınızı aramayı unutmayın

Yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor ve zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorsanız bu sizin için büyük bir sorun olarak karşınıza çıkabilir. Evde çalışma sistemi işin özelliğine göre sessizliği gerektirebilir. Sessizlik uzun bir süre boyunca devam ederse psikolojik olarak ters tepebilir. Bunun için çalışma aralarında bir arkadaşınızı arayabilir kısa süreliğine sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Bir arkadaşınızın sesi duymak veya aile fertlerinden birisi ile konuşmak sizi motive eder ve çalışma azminizi kuvvetlendirir.

Hedeflerinizi belirleyin

Depresyon birçok olumsuzlukları beraberinde getirdiği gibi üretkenliğinizi de azaltabilir. Bunun önüne geçebilmek için mutlaka kendinize ve işinize bir hedef koyun. Neyi başarmak istediğinizi bilmek hedefe ulaşmak için doğru bir yol çizmenize olanak sağlayabilir.

Günlük program oluşturun

Günlük program oluşturmak hedeflerinize ulaşmak için en iyi bir yol olabilir. Gün içerisinde yaşanılanlar ve çevresel faktörler iş hayatınızı etkiler ve günlük planlanan işin aksi yönünde gelişimini sağlayabilir. Belirlediğiniz bir program gün içerisindeki yapılacak olanları sıralar ve size bir yol gösterebilir.

Meditasyon yapmak için kendinize zaman ayırın

İç huzurununuz sağlanabilmesi için meditasyon başvurulan çareler arasında yer almaktadır. Meditasyonun size sağlayacağı denge ve sakinlik hissi iş alanında üretimi etkileyebileceği gibi duygularınızı da iyileştirmek için denenebilir. Birkaç dakikalık meditasyonun etkisi kısa bir süre içerisinde etkisini gösterebileceği gibi uzun süre boyunca bu etkileri bünyenizde barındırarak iş hayatınızda olumlu gelişmeler sağlayabilirsiniz.

Hep oturacak değiliz arada bir yürüyüşe çıkın

Yürüyüş yapmak fiziksel bir fayda sağladığı gibi ruh halinizi de iyileştirecek bir motive olarak fayda sağlayabilir. Düzenli ve tempolu bir yürüyüş sizin için harika sonuçlar doğurabilir. Yürümek, dans etmek ve egzersiz yapmak motivasyon için çok önemli bir aktivitedir.

Üzüntüler genellikle çevremizin bize yansıttığı gelişmeler olarak görülebilmektedir. Depresyonlar ise bazı durumlarda kendimizin yarattığı durumlardan kaynaklanmaktadır.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Nesil Çalışma Düzeni Depresyon

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler