Yeni Evlilerin Yapmış Olduğu Ekonomik Hatalar

Yeni Evlilerin Yapmış Olduğu Ekonomik Hatalar

Yeni Evlilerin Yapmış Olduğu Ekonomik Hatalar

Yeni Evlilerin Yapmış Olduğu Ekonomik Hatalar

Plan veya Bütçe Yapmamak

Evlendiğinizde hem bir bütçe yapmanız hem de uzun vadeli planlara imza atmanız gerekecektir. Uzun vadeli planların içerisinde emeklilik hedefleri planları, ne zamana kadar çocuk istemediğinizin planı ya da ev almayı hedefleyip hedeflemediğiniz gibi maddeler yer almalıdır. Tabii ki evlendiğiniz gibi bu gibi düşüncelerin içerisine dalmak sizlere korkutucu gelebilir. Fakat genel itibariyle bu konudaki ortak olan fikirleri, hedefleri ya da esnetebileceğiniz zaman çizelgenizi belirlemekte fayda vardır. Mümkünse de bu gibi planlar evlenmeden önce eşinizle oturulup aylık olarak tahmini kazançlar ve de harcamalar göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

Eşine Yalan Söylemek

Sadece sağlıklı ve de mutlu bir evlilik için değil her türlü ilişki için yalan söylememek gerekmektedir. Ancak söz konusu mevzuu para olduğunda yalan söylemenin koşulları diğerlerinde olduğundan daha da ağır olabilir. Eşinizden gizli olarak yüksek meblağlı bir alışveriş yapmak, bireysel olarak tek başına harcamalar yapmak hem sizin için hem de ilişkiniz için kötü sonuçlar doğurabilir. Unutmayın ki sıkıntıları da ferahlığı da birlikte atlatmanız gerekmektedir. Eğer ki para mevzuularında konuşmak her seferinde eşler arası bir tartışmaya sebep oluyorsa ve anlaşmazlık çıkıyorsa bunu mutlaka bir uyarı olarak görmeli ve de profesyonel tardım almalısınız.

Balayı ya da Düğünü Kartla Ödemek

Yepyeni hayatınıza büyük umutlarla başladığınız bir zamanda neden önünüzde borçlarla dolu bir hayat seçesiniz ki? Günümüzde evlenirken birçok çift bu hataya düşmektedir. Evlenmeden önce borca girmek çok tehlikelidir. Bu yüzden bundan mutlaka uzak durmaya çalışın. Güzel bir balayını ya da görkemli bir düğünü elbette hayal edebilirsiniz. Fakat bu hayallerinizi bütçenize göre de şekillendirmeniz gerekmektedir. Çünkü evlendikten sonra da tam olarak hayal ettiğiniz bir hayatı yaşayacakken borçlarınız bunun önünde bir engel oluşturabilir. Görkemli düğünler ya da balayı elbette güzel olacaktır fakat sonrasında ne yazık ki değmeyecektir.

Uyarı İşaretlerini Görmezden Gelmek

Evlenmeden önce sizler için mutlaka uyarılar olacaktır. Bunları asla gözden kaçırmayın ve görmezden gelmeyin. Bazı konular boşanma sırasında size şimdi vereceğinden çok daha fazla zarar verecektir. Bu yüzden dikkate alınmalıdır. Eğer ki eşinizle para gibi konularda anlaşamıyorsanız, sürekli olarak tartışma çıkıyorsa, eşiniz kazancından fazla harcıyorsa evlilik sonrasında bunlar size sorun çıkarabilir. Bunu iyice düşünmeniz gerekir.

Takım Halinde Hareket Etmemek

Evlilik aynı zamanda bir ortaklık, bir takım oyunudur. Bu sebeple Sürekli bir uzlaşıya ihtiyaç vardır. Fedakarlık yapmadan, ihtiyaçları görmeden, eşinizin beklentilerini göz ardı ederek evliliğinizi sürdüremezsiniz. Bu yüzden tüm gelir ve giderler birlikte hesaplanmalı, taraflar minimum ve eşit derecelerde kısıtlanmalıdır. Siz kendi istekleriniz için paranızı ayırırken eşiniz de kendi istekleri için para ayırmalıdır. Bu gibi konulara sınırlama getirmek asla adil değildir. Bu gibi noktalarda listelerden yardım alarak hareket etmek doğru olan olacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler