Yemek Masası ve Mutfak Halısı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?--

Yemek Masası ve Mutfak Halısı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yemek Masası ve Mutfak Halısı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?--

 

Aileniz, arkadaşlarınız yani sevdiğiniz tüm insanlar için lezzetli yemekler yaparak bu yemekleri şık masalarınızda onlara ikam ederek onları ağırlamak mı istiyorsunuz? Bu isteğinizi gerçekleştirebilmek için bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun yemek masasını seçmeniz gereklidir. Bu yazımza ile sizelere yemek masası seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli noktaları aktarıp, sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

 


Yemek Masasının Nerede Kullanacağını Netleştirin

 

/resimler/2018-6/12/1621170883627.jpg

 

 


Yemek masanızı nereye koyacağınız bu seçim için önemlidir. Masanızı yerleştireceğiniz odanın boyutları, ebatları ve şekli gibi etkenler yemek masası seçimi için dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir tanesidir. Masayı nereye koyacağınızın kararını vermişseniz daha sonra bu alanın ebat ölçülerini almalısınız. Masayı koyacağınız odanın boyutuna bağlı olarak yemek masanızın boyutu da farklılık göstermektedir. Söz konusu alanın ve masanın ebatlarını göz önünde bulundurarak seçtiğiniz odaya yemek masasını yerleştirdikten sonra ne kadarlık bir boş alanın artacağını da hesaplamalısınız. Eğer masa yerleştirilşecek alan dar ise ona uygun olan daha ufak bir masa tercih etmeniz gerekir. Böylece odadaki diğer eşyalara ayıracağınız alanları arttırmış olursunuz.
Yemek Masasının Hangi Malzemeden Üretildiği Önemlidir
Yemek masası seçerken atlanmaması gereken bir diğer önemli nokta da masanın üretildiği malzemenin yapısıdır. Birçok insanın aklına ilk olarak ahşap modeller gelir. Ne var ki günümüzde binlerce farklı çeşidi bulunan yemek masaları çeşitleri arasında yalnızca ahşap modeller değil aynı zamanda cam, mermer, melamin gibi birçok malzemeye rastlamak mümkündür. Bu malzeme seçenekleri içinden kendi zevkinize ve beğeninize en çok hitap edeni seçebilir, yemek masası koyacağınız odaya son derece şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Elbette bu hususta dikkat edilmesi gereken başka noktalar da vardır. Bunlardan bir diğer nokta ise salon içerisinde kullandığınız diğer mobilyaların üretildiği malzemedir. Her bir mobilyanın uyumlu olması gerektiğini ve hepsinin bir bütün içerisinde olması gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

 


Hayalinizdeki Masa Takımını Oluşturun

/resimler/2018-6/12/1623022446069.jpg

 

 

 


Genel kanının aksine yemek masanız ile sandalyelerinizi takım şeklinde almak zorunda olmadığınızı biliyor musunuz? Günümüzde birbirinden çok farklı tasarımların evlerde görüldüğünü göz önünde bulunduracak olursak yemek yemek için kullanacağınız masa ve sandalyelerinizi çok farklı şekillerde kombin etmeniz gayet doğaldır. Genellikle insanlar pratik olması açısından ve uğraşmak istemediklerinden masa ve sandalyeleri takım olarak almaktadır. Ancak siz kendi zevkiniz doğrultusunda istediğiniz renk ve şekillerde baştan aşağı farklı bir takım da oluşturabilirsiniz.

 


Masanın Yerleştirileceği Alanın Planlamasını Yapın

/resimler/2018-6/12/1621578538609.jpg


Masayı yerleştireceğiniz alana göre planlama yapmanızı öneriyoruz. Örneğin masayı kullanacağınız odanın şekli eğer kare ise siz de buna uygun olarak masanızı kare şeklinde seçebilirsiniz. Aynı şekilde odanız dikdörtgen ise de buna uygun masa arıyorsanız dikdörtgen şeklindeki bir masayı tercih etmenizde fayda var. Ayrıca uzun ve dar boyutlardaki odalarda genellikle insanlar dikdörtgen masalar tercih etmekle birlikte bunun da eviniz için oldukça hoş bir atmosfer yarattığını da sizlere belirtmek isteriz. Sizler de bu şekilde odanız için en uygun formdaki masayı rahatlıkla bulabilirsiniz. Az yer kaplayan, küçük odalarda ve dar mekanlarda kullanılacak bir masa arıyorsanız da sizin için en uygun seçim yuvarlak tasarımlı masalar olacaktır. Yuvarlak masalar bulunan odaya hem şık bir görünüm katarken hem de yer tasarrufu açısından işinizin kolaylaşmasına imkan tanır. İsterseniz kullanım kolaylığı açısından sizi rahatlatacak olan ve açılarak büyüyen modellerdeki masalardan da tercih ederek kalabalık misafirler geldiğinde ve ihtiyacınızın olduğu zamanlarda masanızı bu şekilde büyütebilirsiniz.
Kısacası yemek masası seçerken yukarıda tüm detaylarıyla size bahsettiğimiz bütün kriterleri göz önüne alarak masa satın alabilirsiniz. Kendiniz ve kafanızdaki yemek odası tasarımı için en ideal yemek masasını çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

 


Mutfak Halısı Seçiminde Dikkat Edilecek Şeyler

 

/resimler/2018-6/12/1623379165529.jpg

 

 

 

Ülkemizde halı kültürü son derece popülerdir ve genellikle bütün evlerde halı bulunur. Siz de evinin hemen hemen tüm bölümünlerine serilen halılara sahipseniz, bilirsiniz ki halılar evinize görsellik katmanın yanı sıra ev ortamının sıcaklığının korunmasına da yardımcı olan ev dekorasyon ürünlerindendir. Mutfak halısı seçilirken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri pratik bir şekilde temizlenebilen, hafif yapılı olan ve kir göstermeyen modelleri tercih etmek; bayanlarıa kullanım kolaylığı sağlamak için büyük önem taşıyor. Ayrıca halıların fiziksel yapısındaki farklılıkların bu özellikler üzerinde yadsınamaz etkisi olduğunu belirtelim. Kolay temizlik ve hijyen sağlamak için halı satın alırken sizlere bahsettiğimiz tüm özelliklerin en ince detayına kadar incelenmesi tavsiye etmekteyiz.

 


Halının Yapısı

 


Gelişen dokuma teknolojileri ile birlikte günümüzde farklı yapılara sahip halılar da üretilir duruma gelmiştir. Piyasada klasik düğümlü dokuma halılar popülerliğini korusa da bunların yanı sıra kilim ve yolluk tarzı hafif halı modeller, tüylü halılar ve sert dokuma halıfleksler de bulunuyor. Mutfak halısı seçilirken taşıma kolaylığı ve temizlik gibi etkenler açısından hafif ve küçük halı modellerine yönelmek daha uygun bir seçenektir. Kilimlerle birlikte katlanabilir yapıdaki ince model halılar çamaşır makinesinde rahatça yıkanabiliyor.
Yiyecek kırıntılarının halının tüyleri arasında gittikçe birikerek çeşitli bakterilerin üremesine yol açmasını engellemek gerekir. Bunun için de özellikle mutfakta hijyenik bir ortam sağlamanız önemlidir. Mutfaklarda tüylü halılar yerine kısa ve sık tüylü halı modelleri tercih etmek hijyen açısından daha iyidir. Bununla birlikte kabartmalı modelleri seçmek yerine yerine düz modellere yönelmek de halıları süpürme ve silme işlemleri sırasında sizlere büyük kolaylık sağlıyor.


Halının Üretildiği Madde

 


Halı malzemesi de halı seçiminiz için önemli kriterlerdendir. Halı dokumada kullanılan ipliğin ana malzemesi, hem halının kalitesi için hem de fiyatı için ana belirleyici oluyor. Klasik yün halılar, diğer halı modellerine oranla biraz daha pahalı olmakla birlikte özel yapıları sayesinde sıkça tercih edilen modellerdendir. Kolay temizlenmeleri ve yumuşak, sıcak yapıları insanları bu tür halılara yönlendiriyor. Bununla birlikte polyester karışımlı iplikten üretilen halılar da diğerlerine nazaran daha kolay temizlenebiliyor ve daha çabuk kuruyor.
Yıpranmaya karşı üretilmiş olan dayanıklı naylon ip karışımlarından imal edilen modeller, renk çeşitliliği ve bunun yanında leke tutmayan yapıları sebebiyle yoğun rağbet görüyor. Ancak naylon halılarınt tüy ve toz toplama özellikleri sebebiyle de mutfakta kullanılması uzmanlarca tavsiye edilmiyor. Polipropilen (olefin) benzeri halılar ise statik elektrik karşısında direnç gösterdikleri için kolay süpürülüyor ve tüy toplamıyor. Küflenmeye karşı dayanıklı olan ve aynı zamanda nem tutmayan bu halılar özellikle de ebeveynler tarafından çocuk odalarında ve mutfaklarda tercih ediliyor.

 


Halılarda Desen ve Renk Seçimi

 

 


Halı satın alınırken insanalr genellikle halının modeline ve rengine bakarak seçim yapmaktadır. Mutfak halıları alacak insanlar mutfak dolaplarıyla, mobilyalarla ve perdelerle uyumlu renkler tercih ediyor. Aynı zamanda yemek pişirme esnasında sıçrayan yağ lekeleri ve yemek servisi sırasında yere dökülen gıdaların oluşturduğu kalıntılar halılar üzerinde kirli bir görünüme sebep olabiliyor. Bu sebeple de mutfak için halı seçiminde açık renkli ve düz desenli modeller yerine koyu renkli, aynı zamanda ayrıntılı modellere yönelmek gerekiyor. Mutfak halıları sık sık bayanlar tarafından yıkanıp süpürüldüğü için halının uzun süre renk kalitesini ve performansını koruması önemlidir. Bunun için de halının boya kalitesi iyi olan ve düğümü sık modellerden seçilmesi kullanıcılar tarafından son derece önemli konulardandır..

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler