Yaz Bahçelerine Dekorasyon Önerileri

Eğer ki bahçeli bir eve sahipseniz oldukça şanslısınız demektir.

Yaz Bahçelerine Dekorasyon Önerileri

Yaz Bahçelerine Dekorasyon Önerileri

Eğer ki bahçeli bir eve sahipseniz oldukça şanslısınız demektir. Yorucu olan şehir hayatından uzaklaşmayı amaçladığınızda ve tatile gidemediğinizde bu bahçeler sizin için çok iyi bir kaçış noktası olacaktır. Yoğun bir iş hayatından sonra dinginliğe ihtiyacınız olduğunda ve çocuklarınızla huzurlu vakit geçirmek istediğinizde bahçeler ideal ortamlar olacaktır. Düzenli ve güzel bir şekilde dekore edilmiş bahçeler dinlenmek ve serinlemek için eşsiz bir kaçış noktasıdır.

 

Bahçenizi dekore etmenizin amacı nedir?

Bahçe dekorasyonunda bahçenizi ne sebeple düzenleyeceğinize karar vermeniz ve bunu kesinleştirmeniz gerekmektedir. Bu size dekorasyon fikirleri verecektir. Mesela çocuklu bir aileye sahipseniz ilk olarak çocuklarınızı düşünüp de güvenlik önlemlerine gidebilirsiniz. Eğer ki geniş bir çevreye sahipseniz de kullanışlı e katlanabilir mobilyalardan yana tercihinizi kullanmanız isabetli olacaktır. Belki de iş dönüşlerinizde soluklanmanız için bahçelerinizde bir yarım saat kadar göz dinlendirmek istersiniz. O halde ise rahat bir koltuğunuz olmalıdır.

Büyük bahçeler için;

Misafirlerinizi bahçede ağırlayacak iseniz minderli mobilyaları tercih edin. Mobilyalar ahşap, plastik ya da rat olabilirler.

Kullanışlı ve de geniş bir sehpa özellikle barbekü partilerinde masa olarak kullanılabilir.

Çocuklarınız varsa eğer onlar için pota ve kale koyabilirsiniz.

Geniş bahçenizde çocuklarınıza vakit ayırmak isterseniz katlanır mobilyalar alıp hem misafirlere hem de çocuklara yer açmış olursunuz.

Bahçenizde mutlaka ağaçlara da yer verin. Ağaçlar size hem gölge sağlayacak hem de yeşil alanlarınıza serinlik katacaktır.

Ağaç dallarına renkli renkli saksılarda çiçekler asmanız bahçenizi renklendirmeniz için oldukça güzel bir yöntem olacaktır.

Zamanınızın büyük kısımlarını bahçede geçiriyor iseniz de bir bahçe tentesi satın alabilirsiniz. Bunun altına da masa ve sandalye koyabilirsiniz.

Bahçelerinizin çit veya duvar kenarlarını çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

Bahçenizin çok küçük de olsa bir bölümünü sebze ve meyve yetiştirmek amacı ile kullanabilirsiniz.

Küçük bahçeler için;

Katlanabilir sandalye ve de masalar özellikle de küçük olan yüz ölçümlü bahçelerde yemekli davetler verileceği zaman kullanışlı olacaktır. Katlanabilir mobilyalarınızı ortalıktan kaldırdığınızda ise size ve çocuklara bir alan açılacaktır.

Bahçenize eğer çiçekler ekecekseniz ve alanınız yoksa da saksılarını asarak yerden tasarruf edebilir ve şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Minik bir sebze bahçesi oluşturmak istiyorsanız ve de buna alan yoksa büyük saksılarda bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu küçük bahçelerde ağaçlara da yer vermek istiyorsanız çok hızlı büyüyen ama çok irileşmeyen ağaçlardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Zamanınızın büyük bir bölümünü bahçede geçirmek istiyorsanız sizi güneşten koruması için bahçenize şemsiye yerleştirebilirsiniz.

Küçük bahçelerinizde uzanma koltuğuna yer yoksa da minderli ve katlanabilir bir şezlong sizin için yeterli olacaktır.

Püf noktası: Yeşil alanlarda ya da kış bahçelerinde ahşap mobilyalar dekoratif görüntüleri ile oldukça dikkat çekicidir. Açık alan mobilyalarında dik güneş ışıkları ve suya dayanıklı malzemeler kullanılır. Bu sayede de gönül rahatlığıyla mobilyaları bahçede kullanabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler