Yastık Kılıfları Nasıl Temizlenmelidir?

Yastık Kılıfı Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yastık Kılıfları Nasıl Temizlenmelidir?

Yastık Kılıfları Nasıl Temizlenmelidir?

  Eğer yastık kılıflarınız keten veya pamuk cinsinden ise evinizde kolaylıkla bunları temizleme işlemi yapabilirsiniz. Ancak yastık kılıfını henüz yeni aldıysanız kılıfın iç kısmının renk çıkartıp çıkartmadığını mutlaka test etmelisiniz. Özellikle açık renge sahip veya çok yoğun renkli kılıflar renk atmaya daha elverişlidir. Eğer kılıfınızı yeni almış ve bir renk testi uygulayacaksanız ütü masanızın üzerine yastık kılıfını dümdüz serin ve ıslatmış olduğunuz bir bez ve temiz bir bez yardımıyla küçük bir kısmı kaplayın. Ardından bu kapladığınız bölgeye önceden ısıtmış olduğunuz ütüyü basın. Sonuç olarak yastık kılıfına boyanın geçip geçmediğini kontrol edin.

Yastık Kılıfı Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  Yastık kılıflarınızı içlerinde bulunan yastıktan ayırdıktan sonra ilk olarak yüzeyde gözle görünür halde olan tozu arıtmanız gerekmektedir. Bunu yapabilmek için de yastık kılıfınızı en az 3 defa silkelemelisiniz. Daha sonra eğer kılıfınızda oluşmuş lekeler var ise onları belirlemeniz gerekir. Yastık kılıfınızın üzerinde bir leke var ve bu leke de yağ lekesi ise o halde hemen yastık kılıfınızın üzerine kuru temizleme sıvısı uygulamanız gerekmektedir. Kuru temizleme sıvısını uygularken elinizde, yakın çevrenizde sigara gibi ateşli cisimler olmamasına özen göstermelisiniz.

  Eğer yastık kılıfında belirlediğiniz lekeler yıkama ile çıkamayacak gibi gözüküyor ise o halde kılıfınızı kendiniz yıkama öncesinde temizlemeniz gerekmektedir. Bunu yapabilmek için tüm yastıkları birden temizlemeden, acele etmeden tüm yastıkları tek tek temizleyerek işe başlamalısınız. Kılıfınızı ilk olarak normal zamanda kullandığınız çamaşır deterjanının köpüğü ile en az 10 dakika süresince ön ıslatmada bekletmelisiniz. Sonrasında köpüğü tamamen dökün ve yastık kılıfının üzerinde lekeli gördüğünüz yer ile kol kısımlarını küçük ve temiz bir fırça yardımı ile soğuk su ve sabun köpüğü ile güzel bir şekilde fırçalayın. Ardından yastık kılıfını sabunun köpüğüyle tekrar yıkayın. Daha sonra her zaman yaptığınız gibi makineden kılıfınızın yıkama işlemini gerçekleştirin. 

  Yukarıda anlatılan yastık temizleme işlemi, hem yastık hem yogan hem de çarşaflarda uygulanabilir bir yöntemdir. Fakat çarşaf ve yorgan temizliği yukarıda anlatılan temizlik işleminden daha detaylı bir şekilde yapılmalıdır. Eğer ki yastık, çarşaf ve yorgan temizliğini nasıl daha detaylı bir temizlik yapacağınızı bilmiyor iseniz o halde yastık, çarşaf ve yorgan nasıl temizlenir adlı yazımızı incelemenizi size önerebiliriz.

Solmuş Yastık Kılıfları Nasıl Temizlenir?

  Solmuş halde olan yastık kılıfınızı tekrar parlatmak için yastık kılıfınızı her zaman yıkadığınız gibi yıkayın fakat son olarak durulama işlemini yaparken durulama yaptığınız suyun içerisine yarım barda kadar sirke ilave edin. Bu yıkama işleminin ardından yastık kılıfınızı kuruması için güneşin tam olarak vurmadığı bir yere asın ve yastık kılıfı tam olarak kurumadan astığınız yerden alın. Eğer kılıf pileli ise ütüleme işlemi yaparken oldukça dikkatli olmalısınız. Yastık kılıfınıza kola spreyi de uygularsanız kılıfınız ilk günkü kadar mükemmel olacaktır.

  Yıkadığınız yastık kılıfını hafif nemli halde olsa dahi yastığınıza geçirebilirsiniz. Bunun nedeni ise; kılıflar nemli haldeyken gerilmeye daha müsaittirler ancak ne zaman ki tamamen kururlar o zaman kırışmaya ve çekmeye daha elverişli olurlar. Kılıf eğer ki tamamen kuruduysa o zaman kumaşa destek sağlamak için kumaş koruyucusu kullanılabilir ve bu sayede yastık kılıfınızın yeni kirlere daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer yastık kılıfınız eski ve yıpranmış bir yastık kılıfı ise o zaman kılıfınızı yıkarken çok daha dikkatli olmanız gerekir. Çünkü bu eski kılıflar yıpranmaya daha elverişlidirler. Bunan sebeple eskimiş ve yıpranmış haldeki yastık kılıfları mutlaka ya elde yıkanmalıdır ya da makinenin en hafif ayarında yıkanmalıdır. 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler