Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir

Tencere yanıklarını çıkarmak için pratik yöntemler

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir

Mutfakta en çok kullandığımız gereçlerden biri olan tencereler yandıklarında epey zorlu bir iş bir leke oluştururlar. Keyifli vakitler geçirdiğimiz mutfaklarda böyle sorunlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. Peki, yanmış bir tencereyi nasıl temizleyeceğiz. Tabii ki bunun için birkaç basit ve kolay yöntem var. Bu pratik yöntemleri uyguladığımızda inatçı lekelerin kolay bir şekilde yok olacağını göreceksiniz. Yanmış bir tencere nasıl temizlenir ve dibi tutan tenceredeki lekeler nasıl çıkar sorularına aşağıdaki yöntemler size cevap sağlayabilir.

Yanmış ve dibi tutmuş bir tencere nasıl temizlenir

1. Bulaşık Deterjanı

Tencerede oluşan yanık lekelerini yok etmek için ilk olarak tencerenin içerisine lekeleri kapsayacak şekilde su ile doldurun. İçerisine bir miktar deterjan ekleyip kaynatın.  Kısık bir ateşte kaynattığınız suyu dökmeden bir gece boyunca bekletin.  Bir gece beklettikten sonra tenceredeki suyu boşaltın.  Tencerenin içerisindeki lekeleri tencereye zarar vermeyecek şekilde tahta kaşık ile kazıyın. Yanık lekelerini çıkarmaya çalıştıktan sonra Tencerenin içerisine bir bardak karbonat ekleyin. Üzerine temiz suyu ekledikten sonra bir gece boyunca bekletin.  Ertesi gün tencereyi bulaşık deterjanı ile temizleyin. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra tencerenizdeki lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

2. Sirke

Tencere içerisindeki yanıklar çok fazla değilse derin bir yanık oluşmamışsa tencere sıcakken tahta kaşık yardımıyla tencerenin içerisindeki kalıntıları temizleyin. Ardından soğumasını bekleyin. Soğuyan tencerenin içerisine bir bardak sirke ekleyin ve bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün tencerenin içerisindeki sirkeyi boşaltın ve temiz bir su ile tencerenizi yıkayın.

3. Karbonat

Sıcak olan tencerenizi ocaktan alın ve sıcakken içerisinde bulunan kalıntıları bir kaşık yardımıyla temizleyin. Ardından soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra tencerenin tabanını kaplayacak şekilde karbonat dökün. Üzerine su ilave edin ve ocakta kaynatın. Tencerenin içerisindeki yanıklar yumuşayana kadar bu işlemi gerçekleştirin. Daha sonra tencere içerisindeki suyu dökün ve deterjanlı su ile temizleyin.

Çamaşır deterjanı

Bulaşık deterjanı veya toz halindeki deterjanı tencerenin içerisine koyarak bir süre boyunca kaynatın. Su kaynağı esnada tahta kaşık ile yanık kalıntılarını temizleyin. Kaynayan suyu boşalttıktan sonra deterjanla temizleyip etkilerini görebileceksiniz.

Limon ve tuz

Tencerenin içerisine bir yemek kaşığı tuz ve iki yemek kaşığı limon ekleyin. Karışımı yarım saat boyunca tencerenin içerinde bekletin. Yarım saat sonra temiz bir süngerle tencerenin içerisindeki kalıntıları temizleyin.  Ovalama işlemi ile kalıntıların kolay bir şekilde çıktığına şahit olacaksınız.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler