Vazodaki Çiçeklerin Bakımı

Vazodaki Çiçeklerin Bakımı

Vazodaki Çiçeklerin Bakımı
Haberi Sesli Oku


Vazoda aldığınız veya sonradan vazoya koyduğunuz için düzenli ve özenli bakım şart. Böylece yapraklarının dökülmesine veya solmalarına engel olmuş olursunuz. Bunun için gerekli bakım önerierini bu yazımızda bulabilirisniz.
Vazonuzun iç kısmının öncelikle temziliğinden emin olmalısınız. Daha sonra çiçeğin cinsine göre, uygun oranda su koymalısınız. Buketler için 2 su bardağı kadar(yarım litre) yeterli olacaktır. Buket büyüklüğü arttıkça suya olan ihtiyacı artacaktır. 4-5 parmak su ile dodurmak genel oarak yeterli, asla ve asla vazonuzun ağzına kadar sur ile doldurmaya kalkmayın. Aşırı su çiçekleriniz için iyi olmayacaktır. Dalları aşırı sudan dolayı yumuşarsa, çiçeğiniz se çekemeyecektir.
Suda eritttiğiniz kesme çiöek besini, çiçeğinizin vazo ömrünün uzamasına yardımcı olacaktır. Suyun içide kalmış olan çiçek dallarının yapraklarını düzenli olarak temizleyin. 3 günde bir olmak üzere tüm dalların alt kısımlarına çapraz şekilde çizik atın. Çiçeğinizi vazonuza yerleştirdikyen sonra onu asla direk güneş ışığına maru bırakmayın veçok esinliti yerlere koymayın. Vazoya koyduğunuz suyu düzenli olarak değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Çiçekler İçin Işık
Bitkilerin sağlıklı büyümeleri ve çiçeklerinin solmaması için ihtiyaçları olan belirli ışık dereceleri vardır. Alabilecekleri en yüksek ışık derecesinin altına düştükçe bitkinin fonksiyonlarında yavaşlama olacaktır. İhtiyacından daha fazla veya daha az oşık alamları halinde fonksiyonları durma noktasına gelebilir.
Eğer eviniz dik ışık ve bol ışık alıyorsa, edineceğiniz bitki bu ortama uyum sağlayabilecek özellikte olmalı. Eğer daha az ışığa ihtiyaç duyan bitki aldıysanız bunun için perde veya paravan gibi çözümler üretmeniz gerekir.

Birkinizin İçin Isı Miktarı
Bitkiler için ısı hayati derecede önemli bir faktördür. Çeşitine göre değişmekle birlikte optimum ısıda büyümeleri onlar için çok iyi olacaktır. Bu ısı miktarı minimum seviyeye indiği zaman, bitkinin yaşam faktörleri yavaşlar. Bu yüzdendir ki soğuk kış günlerinde bitkiler neredeyse hiç büyümez. Ayrıca soğuklarda yapraklarını da dökmeye başlar. Bu ısı seviyesi maksimuma yaklaşırsa yine ölüme doğru bitki yol alacaktır. Bu yüzden bitkinin ihtiyacı olan ısı seviyesini iyi bilmeli ve ona göre ayarlamalıyız.
Unutmamalıyız ki ışık ne kadar dik gelirse ısısı o kadar yüksek olacaktır. Doğal olarak ısının en yüksek olduğu vakit öğle vaktidir. Bu vakitlere mutlaka dikkat edilmelidir.

Havanın nem Oranı Önemli
Bilindiği gib bitkiler kendi besinlerini kendileri üretirler. Yani gündüz güneş ışığından gerekli karbondioksit gazını alıp karbon özümlemesi yaparak yaşamları için gerekli olan bu besinleri yani karbonhidratları bünyelerinde oluştururlar. Doğal olarak buradan çıkaracağımız sonuç, tüm bitkilerin, okdiene karbondioksite ihtiyaçları vardır. Hatta bazı çeşit bitkiler azot gazına bile gereksinim duyabilirler. Bu yüzden havanın durumu yani nem oranı onlar için çok çok önemlidir.
Evinizde beslediğiniz bitkilerin büyük bir kısmı çok fazla neme ihtiyaç duyan bitkilerin. Bu özellikleri onların tropikal bitkiler olmasından kaynaklanır. Evinizde nem gerekli kadar yoksa, kaloriferinizin üstüne su koymanız bu nemi onlara sağlayacaktır.


Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.