Uzak Durmanız Gereken 9 Çeşit Sağlıksız Balık

Uzak Durmanız Gereken 9 Çeşit Sağlıksız Balık

Uzak Durmanız Gereken 9 Çeşit Sağlıksız Balık

Bazı balık türleri, vücudun mücadele etmekte zorlandığı cıvayı bol miktarda içerdiğinden, uzak durulması uzmanlar tarafından sıkça tavsiye edilmektedir. Yenilebilecek en sağlıklı besinlerden biri olsa

 


Uzak Durmanız Gereken 9 Çeşit Sağlıksız Balık

Balık, yiyebileceğiniz en sağlıklı besinlerdendir. Bununla birlikte, kaçınılması daha iyi olan bazı balık türleri vardır. Bu durumu mutlaka göz önünde bulundurun ve sağlıksız besinlerden kaçının.

 


1. Kedi balığı

/resimler/2018-6/20/1352228901010.jpg

 

 

Kedi balığı, son derece iri boyutlara ulaşabilen bir balıktır. Fakat bazı balık çiftlikleri bu durumu bildiklerinde, kedi balıklarına hormon takviyesi yapar. Bu yüzden çok fazla önerilen bir balık değildir.

 

 

2. Uskumru

/resimler/2018-6/20/1354219997254.jpg

 

 

Uskumru, sofralarda yaygın olarak yer bulsa da aslında çok tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir balıktır. Çok yüksek bir cıva içerir ve vücudunuz cıvadan kurtulamaz. Cıva vücutta birikmeye devam eder. Bu yüzden sık uskumru tüketiminden kaçınılmalıdır.

 


3. Blackfin tuna (Thunnus atlanticus)

/resimler/2018-6/20/1355104685680.jpg

 

 

 

Blackfin tuna ya da bilinen adıyla ton balığı, en yüksek cıva oranına sahip balıklar arasındadır.
Nesli tükenme riski altında olduğundan, doğal ortamlarda yetişmiş ton balığı bulmak imkansıza yakındır. Bu yüzden, satılık gördüğünüz ton balıkları özel çiftliklerden gelen bol miktarda antibiyotik almış balıklar. Çok yüksek miktarda civa oranına sahipler. Tüketmekten kaçınmak sağlığınız için en iyisi. Özellikle çocukların yemekten mutlaka kaçınmaları gerekir.

 


4. Tatlısu çipurası

Aşırı yağlı bir balık türü olan Tatlısu çipurası, neredeyse domuz eti kadar toksik yağ barındırır.
Bu balığı fazla tüketmek, kötü kolesterol seviyesini yükseltir. Kalp hastalıklarından uzak durmak için bu balıktan kaçının.

 


5. Yılan balığı

/resimler/2018-6/20/1355581718055.jpg

 

 

Bir başka aşırı yağlı balık çeşidi de yılan balığıdır. Bulunduğu ortamdaki bütün tortuyu emdiğinden, çok fazla toksik madde barındırır. Özellikle Amerikan yılan balıkları için bu durum geçerlidir.
Avrupa türleri ise çok fazla civa içerir. Bu yüzden tüketiminden kaçınmak gerekir.

 


6. Pangasius
Vietnamda´ki Mekon Nehri´nde yetişen bu vahşi balığın tüketimi hiç tavsiye edilmez çünkü bu nehir dünyadaki en kirli nehirler arasında üst sıradadır. Bu balıkta civa, nitorfural ve polifosfat yüksek oranda bulunur. Bu tür balıklar yüksek seviyelerde cıva, nitrofural ve polifosfatlara sahiptir. Bu balıktan her an, her saniye kaçınmalısınız.

 


7. Tilefish

Tilefish yine yüksek oranda civa kirlenmesi içeren bir balıktır ve bu yüzden kadınlar ve çocuklar tüketmemelidir. Erkeklerse ayda yüz gramdan fazla tüketmemelidir.

 


8. Yağlı balık (beyaz ton balığı)

Beyaz ton balığı adıyla bilinen bu balık türünde, gomphotoksin bulunmaktadır. Bu, bal mumuna benzeyen ve eti yağlandıran bir maddedir
Vücut bu maddeyi sindiremeyeceği için, zehirlenme söz konusu olmasa da hazımsızlık sorunu ortaya çıkabilir.

 


9. Kaya balığı-Sebastes

Diğer bir adı da sarı gözlü kaya balığı olan Sebastes, çok miktarda civa ve yağ içerir. Daha az civa içeren balıkları tercih etmek bizler için en iyisidir.
Balıkların tazeliğini anlamak için birçok yöntem vardır. Bunlar arasında gözlerin saydamlığı, kuyruğun sertliği, pulların parlaklığı başı çeker. Balık alırken lütfen bunlara dikkat edin.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler