Uyku Bozukluklarına Bitkisel Tedaviler

Uyku Bozukluklarına Bitkisel Tedaviler

Uyku Bozukluklarına Bitkisel Tedaviler

Uyku Bozukluklarına Bitkisel Tedaviler

 

Ortalama olarak ergin bir insan günlük yaklaşık 8 saat uykuya ihtiyaç duyar. Ara sıra uykusuz geceler yaygın da olsa eğer ki bu durum düzenli şekilde devam edecek olursa tedavi alınması gerekir. Bunun dışında bitkisel tedaviler de denenebilir. Hızlı tempolu yaşamlarda hiç bitmek bilmeyen bir stres vardır ve bu da uyku sorunlarına sebep olabilir. Çoğunlukla çok yorgunsak eğer uyumak isteriz. Fakat uyumaya çalıştığımız zaman ise uyuyamayız.  Bu tarz durumlarda ise hemen haplara koşarız. Bu haplar bazı yan etkilere sahiptir. Bu sebeple tüketilmesi tavsiye edilmez. Bundan dolayı da yan etkisi çok az olan bitkisel tedavilere başvurulmalıdır. Bu bitkiler sizi hem sakinleştirecektir hem de rahatça uyumanıza yardım edecektir.

 

Kedi Otu

Kedi otunun herhangi bir yan etkisi yoktur ve de çok dinlendirici bir uyku sağlamaktadır. Klinik olarak bu otun uyku kalitesinde artış sağladığı saptanmıştır ve de uykusuzluk çeken insanlar için önerilmektedir. Bunun yanında bu bitki sindirime de yardımcı olmaktadır. Bir çay kaşığı kadar kedi otunu bir bardak sıcak su içerisinde bütün gün bekletin. Sonrasında ısıtın ve de yatmadan önce tüketin. Bu bitki bir sinir sistemi yatıştırıcısıdır ve düzenli alınmaması önerilir.

Papatya

Papatya birçok sağlık sorununda ve de uykusuzlukta bire birdir. Bir fincan kadar papatya çayı çok iyi bir uyku sağlar. Aynı zamanda bu bitki anksiyete ve gerginliği de azaltır. Bal ile birlikte alınabilir. Bu bitki en iyi uyku çözümlerinin arasında yer almaktadır.

Melisa Otu

Melisa otu en sakinleştirici bitkilerin arasında yer almaktadır. Stresi azaltmak ve dinlendirici özelliği için kullanılır. Bunun yanında çalışmalar uyku getirmesi için kedi otu gibi bitkilerle birlikte bir karışım halinde kullanıldığını göstermektedir. Eğer ki çok hafif bir uyku bozukluğuna sahipseniz ve kolay bir şekilde uykuya dalamıyorsanız taze yapraklarının üstüne sıcak suyu döküp melisa çayınızı yapabilirsiniz. Demlenmesi için de biraz bekleyin ve sonrasında uyumadan önce yavaş ve küçük yudumlarla çayınızı bitirin. Bu sizi sakinleştirecektir.

Çarkıfelek

Bu bitkinin yatıştırıcı ve de sakinleştirici bir özelliği vardır ve sabah uyanıldığında hiçbir şekilde size sersemlik hissini vermez. Bu bitki hem çay olarak hem de kapsül olarak tüketilebilir. Çarkıfelek çayı yapmanız için birkaç yapmak çarkıfelek üzerine sıcak su dökün ve demlenmesini bekleyin. Akşam yemeğinden önce bu çayı tüketebilirsiniz. Depresyona da iyi geldiği bilinmektedir.

Yabani Marul

Yabani marul sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle de uykusuzluk çeken insanlar için yararlıdır. Ayrıca kas ağrılarına da iyi gelmektedir. Bu bitki çay yapmak için kullanılabileceği gibi aynı zamanda küvet içerisinde de kullanılabilir.

Şerbetçiotu

Bu ot birçok sağlık sorununu tedavi etmek için kullanılır. Stresi azaltır, gerginliğe iyi gekir, huzursuzluk ve uykusuzluk tedavisinde kullanılır. Halk arasında da popüler bir inanılışa bakıldığında yastığı bu ot ile doldurmak iyi bir uykuya yardımcı olur.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler