Turşu Yemek Kilo Aldırır Mı?

Doğru Kilo Kontrolünde Turşunun Yeri

Turşu Yemek Kilo Aldırır Mı?


Farklı birçok sebze ve meyveden yapılan turşular, kış ayları başta olmak üzere sofraların vazgeçilmez tadıdır. Eşlik ettiği yiyeceklere lezzet katmalarının yanı sıra aynı zamanda sağlığa olan katkıları nedeniyle de uzmanlar tarafından “tüketilmesi gereken besinler” arasında olan turşular hakkında en çok merak edilen konu, kilo aldırıp aldırmadıklarıdır. Özellikle diyet yapıyor ve turşu yemekten vazgeçemiyorsanız bu konunun aklınızı daha fazla meşgul etmesine izin vermeyin. Sorunun yanıtı ve çok daha fazlası bu yazıda… 


Vücudun, doğal olan her besine ihtiyacı olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Farklı koruyucu maddelerin içine katıldığı fabrikasyon ürünlerinse, genellikle yarardan çok zarar getirdiği bazı uzmanlarca sık sık gündeme getirilen bir konudur. Bu nedenle turşunun kilo alıp aldırmadığı konusu değerlendirilirken de sadece doğal, evdekurulan turşulardan bahsedildiği unutulmamalıdır. Ev yapımı, cam kavanozlarda kurulan ve içeriğindeki tuz oranı fazla olmayan turşular, dozunda tüketildiklerinde kalorileri oldukça düşük olduğundan kilo aldırmazlar. Ancak unutmamak gerekir ki her gıdayı olduğu gibi turşuyu da fazla tüketmek, kilo aldırmanın yanı sıra pek çok sorunu da beraberinde getirecektir. 
Bağışıklık sistemini güçlendiren turşu, fermente bir gıda olduğundan içerisinde bolca bakteriyi barındırır. Bu bakteriler bağırsakların daha iyi çalışmasını ve böylece metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Metabolizması hızlı çalışan kişilerinse diğerlerine kıyasla çok daha güç kilo aldığı bilinen bir gerçektir.


Turşu ayrıca yüksek miktarda lif içerdiği için zayıflamak isteyen bireylerin tüketmesi gereken besinler arasında sayılmaktadır. Kişiler diyetlerini sporla destekliyorlarsa yaptıkları egzersizler sonrası yaşadıkları krampların azalması için de turşu tüketebilirler. Ayrıca vücutta eksilen sıvılarla mineralleri de geri almanın en “lezzetli” yolu turşu yemekten geçmektedir. Turşular, yemekle birlikte tüketildiğinde yemeklerin midede sindirilme zamanını uzatmakta böylelikle her yemekten maksimum fayda alınmasına katkıda bulunmaktadır.

 

/resimler/2017-12/5/1618394607222.jpg

 


Turşular güçlü birer antioksidandır. Her bir sebze farklı özellikte olduğundan tek bir tür turşu tüketmek yerine farklı sebze ya da meyvelerden kurulmuş turşuları tüketmeniz, farklı antioksidanlarıalmanız açısından faydalı olacaktır. 
Uzmanlara göre, günlük sebze ve meyve tüketilmesigerekmektedir. Şayet siz de uzmanların söylediklerini uygulamakta sıkıntı yaşıyorsanız günlük almamız gereken mineral ve elementleri bünyesinde barındıran turşuları tüketerek vücudunuzun eksikliklerini belirli ölçüde giderebilirsiniz. 


Turşuların kilo aldırmaması için içerdikleri tuz oranını düşürmek adına, tüketmeden yaklaşık bir saat duru suda bekletilmesi faydalı olacaktır. Tuzlu besin tüketmesi yasak olan tansiyon, diyabet, ülser ve böbrek yetmezliği gibi kimi rahatsızlıklara sahip kişilerinse suda bekletseler dahi turşu tüketmeleri önerilmemektedir. Turşunun kilo aldırmaması için alınması gereken bir diğer önlemse hem ev yapımı hem de hazır turşuları tükettikten sonra bol miktarda su içmektir. Böylelikle turşunun içeriğindeki tuz bertaraf edilmekte ve ödem artışı engellenmektedir. 
Özetle, yağın depolanmasını engellediği, bağırsaklarınflorasını düzenlediği ve düşük kalorili bir besin olduğu için aşırıya kaçmamak kaydıyla öğünlerde yemeklerin yanında tüketilen turşular kilo aldırmamakta, aksine bağışıklık sistemine katkıda bulunarak ve metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya katkıda bulunmaktadır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler