Tozla Mücadelede Doğal Yöntem

Yaz tozlarından ev yapımı deterjanınızla kurtulun. Sağlıklı , organik ve etkili

Tozla Mücadelede Doğal Yöntem

       Yaz tozlarından ev yapımı deterjanınızla kurtulun. Sağlıklı , organik ve etkili

Yaz kapıda , hava almak için tüm gün açık kalan camlarda kapıda. Peki başka neler bekliyor bizi tabiyki açık camlardan süzülen tozlar . Hem solunum sistemimiz hem de evdeki tüm eşyalarımızın en büyük derdi . Tozlar kalıcı hale gelmeden mobilyalarımıza zarar vermeden sık sık temizlenmeli  ama neyle ? Deterjanlar çoğunlukla gerek cildimiz için gerekse mobilyalarımız için büyük sorun oluşturuyor. 

Kimyasal malzemelerden daha etkili ve tamamen doğal bir temizlik iksiri hazırlamayı istemez misiniz ? Bu iksir hem mobilyanıza zarar vermeyecek hem de sağlığınız için tehlike oluşturmayacak.  

İhtiyacınız olan malzemeler ; 

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım çay kaşığı limon yağı 
  • çeyrek şişe sirke
  • 1 LT su

 

 

 

 

1 litre suyun çeyreğini boşaltın içerisine başka bir kapta karıştırdığınız çeyrek şişe sirkeyi ekleyin 2 yemek kaşığı zeytin yağını ve yarım çay kaşığı limon yağını ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı sprey şişesine/Cam sil şişesine  koyup gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Hazırladığınız temizlik iksirini tozlanmış tüm cam ,deri , plastik , ahşap mobilyalarda kullanabilirsiniz. Uygulamak istediğiniz yüzeye püskürtün ve birkaç dakika bekleyin ardından mümkünse mikrofiber bezle silin. Mobilyalarınızın temizlenmekle kalmadığını ışıl ışıl parladığını göreceksiniz. 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler