Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Sizin için bazı temizleme tekniklerini yazdık!

Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tost makinesi, mutfağın sık kullanılan ve kullanımı sonrasında zor kirler bırakabilen eşyalarındandır, bu yüzden de sık sık temizlenmesi gerekir. Kısa aralıklarla yapılan temizlik kirlerin birikmesini engeller, böylece her temizlemenizde uzun zaman harcamanız gerekmez.

 

Farklı modellerde tost makineleri olsa da, temizlikleri genellikle aynı şekilde yapılır. Sizin için bazı temizleme tekniklerini yazdık, keyifli okumalar.

 

  • Tost makineniz çok kirlendiyse, öncelikle kullanma kılavuzuna bakmanızı öneriyoruz; temizlerken dikkat etmeniz gereken bir husus olabilir.

 

Tost makinesinin plakaları çıkarılıyorsa, makinenin kullanımının ardından yerlerinden çıkarın. Unutmayın! Plakaları, makine soğumamışken yerlerinden çıkarmalısınız. Bunu yaparken elinizin yanmaması için ekstra özen göstermeyi de unutmayın. Ardından, üzerindeki kırıntıları atın ve plakaları sıcak suyun içerisinde bulaşık deterjanı ile temizleyin.

 

Dikkat! Eğer plakalar teflon malzemeden yapılmışsa bulaşık teli yerine bulaşık süngerinin yumuşak tarafını kullanın.

 /resimler/2018-3/2/1647174329825.jpg

  • Plakalar yağlıysa, temizlik işlemine biraz daha fazla özen göstermeniz gerekecek. Üstteki yöntemde olduğu gibi, öncelikle plakaları bulaşık deterjanı ile temizleyin. Ancak bu işlem tek başına işe yaramayabilir, yağları tamamen çıkarmayabilir. Bu durumda, plakalara yağ çözücü sıkıp bir süre beklettikten sonra suyun altında sünger yardımıyla yıkarsanız, tost makineniz yağlardan tamamen arındıracaktır. Dikkat! Yağ çözücü bir kimyasal olduğundan, plakaları bol suyla yıkamayı unutmayın.

 

  • Tost makinenizin plakaları çıkarılamıyorsa, onları yerinde temizlemeniz için de bir yöntemimiz var. Öncelikle tost makinenizin ısınmasını sağlayın ve ardından fişini çekin. Sonrasında bir kağıt havluyu iki kat katlayarak tost makinesinin içine koyun ve bekleyin. Bu yöntemde, tost makinesinden gelen ısı sayesinde kağıt havludaki suyun bir kısmı buharlaşır ve böylece plakanın üzerindeki kirler yumuşar.

 

/resimler/2018-3/2/1650034958153.jpg

Eğer bu yöntem içinize sinmediyse ve daha ayrıntılı bir plaka temizliği yapmak istiyorsanız, onun için de bir formülümüz var. Pamuklu bir bezi maden suyu ile ıslatın ve plakaları güzelce temizleyin. İşlem sonrası durulamayı unutmayın.

 /resimler/2018-3/2/1646356829055.jpg

 

  • Tost makineniz az kir barındırıyorsa, bir kağıt havluyu su ile nemlendirip silmeniz temizlenmesini sağlayacaktır.

 

  • Tost makinenizi yeni aldıysanız ve temiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız, güzelce bir temizledikten sonra içine fırınlarda kullanılan pişirme kağıtlarından koyabilir, o şekilde kullanabilirsiniz. Bunu yaparak tüm kalıntıların pişirme kağıdında kalmasını sağlamış, makinenizi de temiz kullanmış olursunuz.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler