Tavanınız Alçaksa Aydınlatmaya Dikkat

Alçak tavanlarda, istenilen aydınlık ortamın sağlanmasını istiyorsanız

Tavanınız Alçaksa Aydınlatmaya Dikkat

Tavanınız Alçaksa Aydınlatmaya Dikkat
Evinizde aydınlatma seçimi yaparken tavan yüksekliğine dikkat etmeniz çok önemli. Eğer tavanınız alçaksa, uygun yükseklikte ve büyüklükte seçimler yapmanız önemli. Yüksekliği büyük olan avizeler ortamınızı daha alçak gösterebilir veya çok büyük bir aydınlatma ürünü odanızı fazla kalabalık gösterebilir.

Alçak Tavan İçin Aydınlatma Fikirleri
Tavanı alçak bir eviniz varsa odalarınızda hareket alanınızın kısıtlanmasını istemiyorsanız, çok uzun avizelerden veya çok büyük aydınlatma ürünlerinden uzak durmalısınız. Bu ürünler boğucu bir atmosfer yaratarak enerjinizi düşürebilir.
Alçak tavanlı odalarınızda tercih etmemeniz gerekn bir diğer ürünse, yarım ay şeklindeki tavan armatürleri. Bunlar dar alanlar için üretildiğinden odanız için yeterli gelemeyebilir.
Alçak tavanlarda, istenilen aydınlık ortamın sağlanmasını istiyorsanız, aydınlatma ürünlerinin yerden uygun yükseklikte olmasına özen göstermelisiniz. Bunun için dekoratif ışık kaynağının yanlara doğru genişleyen modelleri gayet yerinde bir seçim olacaktır. Dolayısıyla da tavanınızda dekorasyonu da yakalamış olacaksınız.
Alçı tavan uygulamasıyla da farklı bir aydınlatma düzeni oluşturabilirsiniz. Alçak tavanlı odalarda sıkça tercih edilen alçı tavan uygulaması, tavan kenarlarına alçı levha montajı ile sağlanıyor. Faklı seçenekleri sunan bu uygulamada, levhalar üzerine yerleştirilen spot lambalar ve LED lambalar ortamınıza oldukça farklı bir hava katacaktır.
Alçak bir tavanınız varsa, bu LED lamba uygulaması sayesinde tavanınızın daha yüksekmiş gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü bu lambalar aydınlatmayı ışığı tavandan yansıtarak sağladığından ve diğer bölgelere oranla daha çok aydınlık durduğundan daha fazla yükseklik kazanacaktır. Bu uygulamayı tavanlarınızın kenarlarında uygulayabileceğiniz gibi göbek bölgelerinde de kullanabilirsiniz.
Tek tip görünüm sağlayan bir diğer seçenek de gergi tavan uygulamasıdır. Odanızın özelliğine göre bütün tavanda ya da bir bölümünde bunu kullanabilirsiniz. Tavanınızda farklı ve derin bir atmosfer yaratmak için en uygun tercih gergi tavan uygulamasıdır. 3 Boyutlu görselleri bu yolla odanızın tavanında kullanabilirsiniz. Muhteşem bir derinlik hissi ve ferahlık ile alçak tavanlarınızın dezavantajını örtpas edecektir.
Alçak tavanlı mekanlarda ana aydınlatma ürününün yanında lambader ve aplik gibi yardımcı aydınlatma ürünlerine de yer verilebilir. Duvarlarda kullanılacak aplikler aydınlatmanın yanında ortama şıklık ve modernlik de katar. Lambader seçiminde ise ışığı tavana veren modeller tercih edilerek daha etkili aydınlatmanın yanında tavanın daha yüksek gösterilmesi de sağlanabilir.
Alçak tavanlı ortamlarda ana aydınlatma seçimi yapıldıktan sonra bunun yanında yardımcı ürünler de kullanılabilir. Işığı yukarı veren lambaderler tavanı daha yüksek gösterirken, duvarlarda kullanılacak aplikler ortama şıklık katacaktır. Böylece etkili bir aydınlatma kombinasyonu ile şikayetçi olduğunuzu alçak tavanınızı avantaja çevirebilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler