Taşınacağınız Evde Kontrol Etmeniz Gerekenler

İşte dikkat etmeniz gerekenler.

Taşınacağınız Evde Kontrol Etmeniz Gerekenler

Yepyeni bir eve taşınıyor olmanın heyecanıyla ileride sorun yaşayacağınızı gösteren bazı ipuçlarını gözden kaçırmanız olasıdır. Bu nedenle henüz vaktiniz varken, eşyalarınız satın aldığınız ya da kiraladığınız eve girmeden bazı hususlara dikkat ederek gerekli önemleri alabilirsiniz. Unutmayın ki önemsiz görünen kimi detaylar, ileride başınızı ağrıtacak büyük problemlere dönüşebilir.

21. yüzyılın artık teknoloji çağı olduğu ve cep telefonlarıyla internetin hayatımızın bir parçası olduğu düşünüldüğünde, taşınacağınız evde GSM şebekenizin ve internetinizin çekip çekmediğini kontrol etmenizde fayda var. Olası bir aksilikte, taşınmadan gerekli önlemleri alabilir, işlerinizin ve sosyal bağlantılarınızın kesilmesine mani olabilirsiniz.

Haşere kontrolü yapmak da eve girmeden yapmanız gereken kontrollerin başında gelir. Böceklerin var olduğuna dair herhangi bir kanıt (ilaç, iz, kalıntı vb.) bulursanız eve taşınmadan önce ilaçlama firmalarından destek alabilir, huzurunuzu kaçıracak sorunları bertaraf edebilirsiniz.

Mutfak ve banyodaki muslukları kontrol etmeniz de faydalı olacaktır. Zira su, eve girdiğinizde kullanmayı erteleyemeyeceğiniz maddelerin başında gelmektedir. Aynı şekilde su basıncını da test etmeniz, kullanım esnasında sorun yaşamamanız adına önemlidir. Hem sıcak hem soğuk su basıncını kontrol edip herhangi bir sorun varsa gerekli çözüm arayışına girmeniz, suyu kullanırken yaşayacağınız zaman kayıplarının ve çamaşır-bulaşık makinelerinde ortaya çıkması muhtemel aksaklıkların önüne geçecektir. 

/resimler/2017-12/27/1338364672365.jpg

 

 

Evyelerdeki, küvetteki ve balkonlardaki giderlerden suyun gidip gitmediğini, tuvaletlerdeki sifonların çalışıp çalışmadığını da eve taşınmadan önce kontrol etmenizde fayda var.

Duvarlarda ve sabit dolapların içlerinde küf kontrolü yapmanız da oldukça önemlidir. Şayet küf varsa eşyalarınızın da kısa sürede küfleneceğini ve küf nedeniyle kimi sağlık problemleri yaşayacağınızı bilmelisiniz.

Mevcut eşyalarınızı nereye koyacağınızı belirlemeniz, prizlerin kullanımı açısından yararlı olacaktır. Gerekli görmeniz durumunda prizleri elektrikçiden yardım alarak çoğaltmalı ve var olan prizlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ettirmelisiniz. Benzer şekilde elektrik sigortalarının da randımanlı çalışıp çalışmadığını test ettirmeniz, olası kazalara mani olacaktır.

Tüm pencere ve kapı doğramalarını kontrol etmeniz ve varsa sorunları tespit edip ilgili aksaklıkları gidermeniz, hem özel hayatınızı korumanız hem de ısı masrafını kontrol altında tutmanız adına önemlidir. Evi ısıtmak için kullanılacak sistemi de çalıştırıp evin gerektiği gibi ısınıp ısınmadığını denemelisiniz.

Taşınacağınız ev özellikle zemin, giriş ve 1. kattaysa pencerelerde ve balkonlarda demir korkuluk bulunması güvenliğiniz için son derece gereklidir. Yoksa eve taşınmadan önce yaptırmanızı, varsa da sağlamlıklarını kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz. Evinizin dış kapısının güvenli olduğundan ve kilitlerinin gerektiği gibi çalıştığından da emin olmalısınız.

Duvarların boyanmaya, yer döşemelerinin tadilata ihtiyacı olup olmadığını da eve taşınmadan önce belirlemeniz yararınıza olacaktır. Yapılacak işlemler, mekânda eşya varken zorlaşacağı için öncesinde tamamlanması çok daha uygun olacaktır.

Son olarak, evde yapılacak temizlik için profesyonel yardım almak zorunda kalacak mısınız, bunu denetlemenizi tavsiye ederiz. Zira özellikle yeni binalarda bazı inşaat pisliklerini kendi başınıza çıkarmaya çalışmanız ev taşıma yorgunluğunun üstüne sizi bir hayli zorlayacaktır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler