Tarzınızı Salon Dekorasyonunda Renkler İle Yansıtın

Tarzınızı Salon Dekorasyonunda Renkler İle Yansıtın

Tarzınızı Salon Dekorasyonunda Renkler İle Yansıtın

Salonunuz renklerinde farklılık yapmaya karar verdiyseniz birçok değişkeni göz önünde bulundurmalısınız. Salonunuzun ne kadar ışık aldığı veya büyüklük durumu renk seçiminizde etkili olacaktır.
Salonunuzda açık ve koyu renkleri amacınıza uygun olarak bir arada kullanmalısınız. Salonunuzu geniş göstermek istiyorsanız açık renkler, daha samimi bir hava katmak istiyorsanız koyu renkler tercihiniz olmalı. Pastel tonlar da salonlarda sıklıkla kullanılan renkler arasındadır.Bunların başında bej, toz ppembe,fildişi krem gibi renkeler gelir. Bu renkler ortama hem ferah hem samimi bir ortam katar.
Salonu kişiliğinizi ve tarzınızı yansıtacak renklerle harmanlamanız güzel olacaktır. Yani tek bir renge takılmak gibi bir kural edinilmemeli.
Her zaman her ortam dekorasyonu için akla ilk gelen renklerden biridir beyaz. Hem duvarlarda hem mobilyalarda hem koltuklarda sadelik ve şıklığa sebep olur. Ayrıca odanın ferah ve aydınlık görünmesini sağlar. Fakat bir ortamda sadece beyaz rengin kullanılması hem kullanışlılık açısında hem de gözü yorması açısından doğru bir tercih olmayabilir. Mutlaka farklı bir renk tonuyla beyazı tamalayacak dekorasyon tarzı oluşturöalısınız. Koltuğunuzun yastıklarında, duvarınıın bir köşesinde veya obelerinizde beyazı tamamlayacak farklı bir renk seçmelisiniz. Beyazı tamalayack bu renk, bebek mavisi, turkuaz rengin pastel tonu veya başka bir pastel renk olabilir.

 

/resimler/2017-5/29/0906404937746.jpg



Keyfinize düşkünseniz ve spor bir tarz tercihinizse eğer altın rengi parlak kumaşlı ürünler gözünüze fazla gelebilir. Hayalinizde önce salonunuzu veya nereyi dekore ediyorsanız orayı tasarlayın daha sonra alışverişinizi buna uygun yapın.
Eğer klasik görüntüden hoşlanan biriyseniz, gösterişli ve süslü objeleri kullanabilir, koyu renkelerle obelerinizi harmanlayabilirsiniz. Eğer minimal veya sade bir tarzınız varsa çoğunlukla passtel tonlarını tercik etmniz uygun olacaktır. Fakat bu pastel tonların içinde patlayan desenli bir halı veya aykırı renkte bir minder veya puf kullanarak odasınıza sıcaklığı getirebilirsiniz. Bu minşmal tarzı uygularken göz alıcın renkler veya göz alıcı desenlere yer vermeniz haylinizdeki görüntüyü yakalamanıza engel olacaktır.

Eğer geniş bir salona sahipseniz, salonunuzu daha derli toplu göstermek mümkün. Bunun için uyumlu olabilecek bazı renklerden yararlanabilirsiniz. Örneğin, duman grisi ve füme ile birlikte pastel tonlarında pembe harika bir kombinasyon yaratacaktır. Bu kombini sıcak bir sarı ile de süsleyebilirsiniz. Böylece aile sıcaklığını salonunuza yansıtmış olacaksınız.

 

/resimler/2017-5/29/0907068531850.jpg

 

Eğer sadelik adına tek renk seçmekte ısrarcı olursanız, birçok kişinin şikayeti olan, ortamın giderek soğuk ve sıradan olması durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden odanızda her zamanbirden fazla renk olmalı ve bu renkleri sıcak tonlarda uyumlu olarak seçmelisiniz.
Salonunuzu canlandırmak, sadelik yaratmaya nispeten daha kolaydır. Renkli obeler, renkli tablolar, rengarenk puflar veya minderler iyi birer seçenektir. Bu renkleri hakim olan sade renklerle kombinlerseniz hem asillikten hem sıcak bir ortamdan ödün vermemiş olursunuz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler