Tamamen Doğal Sivrisinek Kovucu

Dışardan almadığınız veya almayı tercih etmediğiniz zamanlarda sivrisinek kovucunuzu evde hazırlayabilirsiniz.

Tamamen Doğal Sivrisinek Kovucu

 

Dışardan almadığınız veya almayı tercih etmediğiniz zamanlarda sivrisinek kovucunuzu evde hazırlayabilirsiniz.

Sivrisinekleri ve diğer sinek türlerini bahçenizden, balkonunuzdan, evinizden uzak tutmanız gerekebilir. Sadece rahatsız olunması değil alerjik durumlar, hijyen gibi nedenler de sinekleri kovmak için yeterli sebepler arasında.Onları öldürmek yerine hiç gelmemelerini sağlamak daha doğru olur. Üstüne üslük evde hazırladığınız doğal sivrisinek kovucu karışımlarlaile de kendi sağlığınıza zarar vermemiş olursunuz.

 

 

Lavanta Yağlı Sinek Kovucu

Sadece sivrisinek ve diğer sinekler için değil, böcekler için de kullanabileceğiniz lavanta yağı, onları kovmak için etkili bir çözüm sunuyor. Yaprak biti ve diğer bitler, kara böcekler, örümcekler, pireler bu karışımla yaşam alanlarından uzak tutulabilir. İşte tarifi:

Malzemeler

  • 1 fincan lavanta yağı
  • 1 kapaklı teneke kutu
  • Sünger veya bez

Yapılışı

Temin ettiğiniz bez ya da süngeri lavanta yağına batırın. Batırdığınız bu malzemeyi teneke bir kutuya koyun. Kutuyu ağzı kapalı olarak 24 saat bekletin. Ardından kapağı açık olarak evinizin stratejik noktalarında bekletin. Bu koku sineklerin gelemsini engelleyecektir.

 

Karanfil Yöntemi

Sineklerin sevmediği ve gelmediği kokular arasında karanfil de vardır. Karanfil ile istenmeyen bu misafirleri uzaklaştırabilirsiniz. İşte yapılışı:

Malzemeler

25-50 adet karanfil bitkisi

2 adet limon

 

Yapılışı

Ortadan ikiye böldüğünüz limonun bir yarısına karanfil sürün. Bu limonu tabağa koyun. Sineklerin gelmesini istemediğini bir ortama bu limonu koyarak gelmelerini engelleyebilirsiniz.

 

 

Sinek Kovucu Limon

Limon kokusunu sevmeyen sinekler için bu yöntem etkili bir çözüm olacaktır. Yapılışı şöyle:

Gerekli Malzemeler:

10-12 damla uçucu limon yağı

Çeyrek fincan sıcak su

SpreyŞisesi

Yapılışı:

Limon yağından 10-12 damla şişenin içine damlatın. Daha sonra şişenin içine sıcak su koyup çalkalayın. Oluşturduğunuz spreyi istediğiniz yere sıkarak sinekleri engelleyebilirsiniz. Bu koku onları uzaklaştırmaya yetecektir.

 

 

Sinekleri Uzaklaştıran Bitkiler

Sineklerin sevmediği bazı bitkiler mevcut. Bu bitkileri evinizde besleyerek her türlü sineği  evinizden uzak tutabilirsiniz. Lavanta, solucan out, nane, defne yaprağı, pelin out, kadife çiçeği vb.

 

 Cilt Losyonu Şeklinde Sinek Kovucu

Karanfilden elde edeceğiniz bu losyonu direkt cildinize uygulayabilirsiniz. Bu yolla rahatsız edici sinekleri vücudunuzdan uzak tutmuş olursunuz.

Gerekli Malzemeler:

  • 10 çay kaşığı zeytinyağı veya cadı fındığı yağı
  • 1 tatlı kaşığı karanfil yağı
  • Muhafaza etmek için şişe

Yapılışı:

Malzemelerin hepsini(zeytinyağını ya da cadı yağını)  şişeye aktarın. İyice çalkalayın. Sinekli bir ortama girdiğinizde bunu sürerek sinekleri uzaklaştırabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler