Süs Bitkileriniz İçin Besleyici Toprak Nasıl Hazırlanır?

Süs Bitkileriniz İçin Besleyici Toprak Nasıl Hazırlanır?

Süs Bitkileriniz İçin Besleyici Toprak Nasıl Hazırlanır?

Evlerdeki bitkiler ve dışarda bakılan bitkiler birçok özellik açısından birbirlerinden farklı olmaktadır. Özellikle ev bitkilerinin toprak açısından istekleri çok farklı olmaktadır. Özellikle seralarda satılmış olan ya da hazır satılan topraklar bu evdeki süs bitkileriniz için öldürücü özellik taşıyabilirler. Bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.

Seralarda havalandırma sistemleri olduğu için oralarda bulunan saksılarda kullanılan topraktaki hava sirkülasyonu kolaydır. Fakat diğer türlü kapalı mekanlarda bulunan havalandırma yeterli olmayabilir. Bundan sebeple ofis ve de ev şeklindeki iç mekanlarda bakılan süs bitkilerimiz için besleyici toprak kullanılması gerekir.

Ev ve de ofis ortamlarındaki bitkilerin köklerinin çürütmesinin iki farklı sebebi vardır:

Süs bitkileri kendi üretim seralarında özel hayat fonksiyonlarını en aktif şekillerde sürdürürler. Seralardan çıktıktan sonrasında ise gerekli olan koşullar sağlanamazsa bitkiler yer yadırgaması şokuna uğrayabilirler. Toprağının elverişsizliği nedeniyle de kökleri çürümeye başlar.

Seralarda süs bitkilerinin üretiminde kullanılmış olan topraklar genel olarak ev ve de ofis ortamına uygun şekilde değildir. Çünkü su tutucu özellikleri yüksektir. Seralar için gerekli olan özellik ev ve de ofis ortamlarında toprağın sürekli olarak ıslak kalmasına sebep olmaktadır. Bu tarz ıslak bir ortamda da kökleri çürütücü olan bakteriler ürerler ve kökler de çürümeye başlar.

Serada hızlı ve kısa zamanda üretim esastır. Poşette hazır olarak satılan topraklar açık bahçeler ve tarla içindir. Dolayısıyla süs bitkileri ev ve ofis ortamlarına alışabilmesi için uygun olan koşulları sizlerin oluşturmanız gerekir.

Kapalı mekânda süs bitkisi alacaksanız eğer aldığınız seradaki ılık hava sirkülasyonunun da kuvvetli olduğundan mutlaka emin olun.

İç Mekân Bitkileri İçin Uygun Toprak Ne Şekilde Hazırlanır?

Havadar topraklar çok çabuk kururlar. Nem gidince de yerine hava dolmaktadır. Bu şekildeki bir toprakta da kökler çok sağlıklı gelişir.

Ev bitkilerinin toprakları ortalama olarak 6 günde bir tekrar sulanması gerekecek hâlde nem kaybetmelidirler. Bunlar için en ideal ve kaliteli toprak da doğal humuslu olan gerçek topraktır. Doğal olan ve humuslu gerçek toprağı öncelikle 3 ölçü kadar kuvars kumu ile karıştırın. Sonrasında da bu karışımınızı 1/4 oranında ince taneli olan ponza taşınız ile karıştırın.Elenmiş toprağa da 1/5 oranında ponza taşı ve de 1/5 oranında dere kumunu karıştırın. Bu toprak süs bitkileri için oldukça iyidir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler