Streç Filmin 8 Kullanım Alanı

Streç Filmin 8 Kullanım Alanı

Streç Filmin 8 Kullanım Alanı

Streç Filmin 8 Kullanım Alanı

Streç filmler genellikle mutfakta kullanılan bir malzeme olsa da aslında çok daha farklı alanlarda da kullanıma uygundur. Özellikle ülkemizde streç sadece artan yemekleri kapatmak amacıyla kullanılmaktadır. Streç filmler ile meyveler, içecekler, yiyecekler sarılmaktadır. Ancak bu nesnenin birçok kullanım şekli mevcuttur.

Muzu Taze Tutmak İçin

Muz sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi gereken bir meyvedir ve bunun için ihtiyacı olan nemi ona vermemiz gerekmektedir. Bunu yapmak için de streç filmden yardım almak mümkündür. Tek muzu veya birkaç tane muzu sap kısmından streç ile sarmanız yeterlidir. En tepesinden saplarının bittiği noktasına kadar birkaç kat streç sarıldığında bu muzu taze tutmaya yardımcı olacaktır. Bu yöntemle muzlarınızda kararmalar olmayacaktır.

Cilt Bakımı İçin

Mutfaklardaki kullanım alanları dışında kullanılmayan streç film yüze uygulanan bakımın yanında desteklendiğinde yararı büyüktür. Özellikle strecin nemlendirici etkisi olan bakımların yanında yardımı büyüktür. Aynı şekilde topuğunuza ya da ayağınıza nemlendirici sürdüğünüzde streç film ile sarabilirsiniz.

Bardaklar Kapaksız Kalmasın

İçecekler yarım kaldığı zaman etraftan sıçrayabilecek maddelerden ve tozlardan korunması için streçe sarılabilir. Streçler yapıları gereği sarıldıkları objeye havanın girişini engeller. Bu sayede bardaktaki içeceği korumak mümkün olur. Ağzını streçle sardığınızın bardağın tam ortasından delik açarak pipet ile de kullanabilirsiniz. Bu yöntem çocuklar için oldukça faydalıdır.

Daha Taze Buketler İçin

Evlerinizde vazolarda yer alan çiçekler hemen solup gitmektedir. Bunu önlemek için streçten yardım alabilirsiniz. Bu iş için ıslak kumaşa ihtiyacınız vardır. Çiçek buketinizin sap kısmındaki en alt noktaya ıslak bir kumaş sarın. Ardından da kumaşı ve çiçek saplarını daha çok kapatacak şekilde sarın.

Boya Rulolarını Korumak İçin

Boyalar yapımları sırasında ara vermeniz gerekti ise ama boya rulonuz kuruyacak diye de ara vermekten korkuyorsanız artık yeni bir çözüm var. Boya rulonuzun tamamını bir streç filme sararak bu kurumanın önüne geçmeniz mümkün olacaktır. Fakat bunu yaparken en çok hiçbir yerden açık bir nokta kalmamasına dikkat etmelisiniz. Verdiğiniz bu mola sürecinde de streçli olan rulonuz asla bir kuruma yapmayacaktır.

Daha Temiz Dolaplar İçin

Buzdolaplarınızın rafları ev içerinde belki de en fazla kirlenen yerlerden biridir. Bu durumun önüne geçmeniz için muhtemelen çeşit çeşit örtüler sermişsinizdir. Fakat bu örtüler zaman içerisinde dolapta bir koku oluşturabilirler. Buzdolabınızın içerisine yerleştirdiğiniz gıdaların lekelerinden korunmak için de streç filmden yararlanabilirsiniz. Dolap rafınızın ölçüsüne göre streç filminizi keserek raf üzerine güzel bir şekilde yerleştirin. Streciniz rafın üzerine tutunacaktır. Daha da pürüzsüz bir uygulama sağlamak için birilerinde de yardım alabilirsiniz.

Kozmetik Ürünlerini Korumak İçin

Kozmetik ürünlerin ambalajları ve de kapaklarının birleştiği noktalarda sızıntı olabilmektedir. Bunu önlemek için de ürünü streç filme sarmak uygundur. Ürünün sadece birleşim noktalarını sarabileceğiniz gibi tümüyle ağız kısmını da kapatmanız uygundur.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler