Haberi Sesli Oku

Somon Yemenin Faydaları ve Mükemmel Bir Tarif--

Somon Yemenin Faydaları ve Mükemmel Bir Tarif--

Somon Yemenin Faydaları ve Mükemmel Bir Tarif


Kalp sağlığına olan faydaları nedeniyle doktorlar tarafından sık sık tavsiye edilen somon, aynı zamanda oldukça lezzetlidir ve birçok kişinin en sevdiği balıktır. Bu makaleyi okuyunca, somon hakkında bilmediğiniz bir şey kalmayacak.
Somon, sağlıklı beslenirken aynı zamanda damak zevkinden de vazgeçmek istemeyen insanlar açısından en iyi seçenektir.
Somon, insan sağlığına ciddi zararları olan doymuş yağlar bakımından fakir, sağlığa faydalı omega 3 anlamında zengindir. Bu yüzden, kalp sağlığını korumak için çok uygun bir besindir.
Bununla birlikte, tadı da oldukça güzeldir. Böylece, damak zevki açısından da en uygun seçeneklerden biridir. Bunun yanında, doktorlara göre, haftada en az iki kez balık yenmelidir. Bu yazıda somonun özelliklerini, faydalarını, nasıl hazırlandığını ve daha fazlasını anlatmak istiyoruz.
Bu makaleyi dikkatli biçimde okuyun ve neden sağlığnız için balık yemeniz gerektiğini öğrenin.

 


Somonun besleyici yönü

/resimler/2018-6/29/1027423522316.jpg

 

 

 

 

Somon, omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Omega 3 yağ asitleri, kötü kolesterol seviyesini oldukça aşağı çeker. Kan testinizde çok yüksek sonuçlar çıkıyorsa, somon omega 3 yağ asitleri sayesinde, sizin için çok uygundur. Eğer ailenizde kolesterol nedenli hastalıklar görünyorsa, mutlaka somon tüketmelisiniz.
100 gram somon, 11gram sağlıklı yağ barındırır. Bu sağlıklı yağlar sayesinde, vücut enerji depolar ve böylece günlük rutininize daha kolay yerine getirir, daha az yorulursunuz.
Kilo vermeye çalışıyor ve bu yüzden yağ almıyorsanız, bilmeniz gerekir ki vücudunuz yağlara kesin şekilde ihtiyaç duyuyor. Her yağ zararlı değildir, aksine bazıları vücut için oldukça faydalıdır. Bu yağlara avokado yağı ve somon yağı örnek gösterilebilir.
Faydalı yağın yanında, magnezyum, fosfor, demir, iyot, kalsiyum gibi mineraller ve protein açısından da oldukça zengindir. Buunla birlikte, somon yemek, tiroid bezleriizin ve bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını sağlar
İçindeki yüksek D vitamini sayesinde, iskeletinizin daha düzgün şekillenmesini fayda sağlar ve kemiklerinizin daha güçlü olmasını ve sağlar.
Ailenizde, geçmişte osteoporoz görüldüyse, D vitamini ve kalsiyumu yeterli oranda tüketmeniz şarttır. D vitamini ve kalsiyum aynı zamanda kırıkların daha hızlı iyileşmesini de sağlar. Somon, bu açıdan muhteem bir besindir.

 


Somonun sağlığa faydaları

Barındırdığı yüksek omega 3 yağ asitleri sayesinde, yüksek tansiyona iyi gelir. Bunun yanında, kalp krizi geçirme olasılığında düşüşe neden olur.
Omega 3 yağ asitlerinin kalbe ciddi şekilde faydası vardır. Bu asitleri tüketmeniz, kalbinizin daha düzenli şekilde atmasını sağlar. Vücudunuzdaki kan dolaşımı daha sağlıklı hale gelir, böylece pıhtı oluşma ihtimali zorlaşır. Barındırdığı yüksek orandaki A vitamini içeriği sayesinde, enfeksiyonlarla savaşmanızda ciddi şekilde faydalıdır. Zarar gören kas dokularının onarılmasına yardımcı olur.
Balıklarçın birçoğu gibi, beyin ve hafızaya çok faydalıdır. Ailenizde demans, alzheimer gibi hafıza ve beyin temelli hastalıklar varsa, mutlaka somon tüketmelisiniz.
Somon, kolesterolün kan damarlarınızın duvarlarına yapışmasını önler.

 


Somonun güzellipe faydaları

Somon, sağlığımıza sağladığı faydaların yanı sıra, güzellik için de eşsiz bir besindir. Özellikle, ciltte görülen yaşlanma etkilerini azaltma konusunda oldukça başarılıdır.
Somonun yüksek oranda barındırdğı Omega 3 yağ asidinde, alfa-linolik asit adında bir asit bulunur. Bu asit, cildin gerginliğini korumasını sağlar ve yumuşamayı azaltır. Bu sayede, pürüzsüz ve gergin bir cilde kavuşmanız kolaylaşır
E ve C vitamininin vücutta emilimi, somon sayesinde kolaylaşır. Bu vitaminler, kas, cilt ve saçlar için oldukça faydalır.
Somon, deride meydana gelen rozasea ve sedef hastalığı benzeri problemlere karşı başarılı şekilde mücadele eder. Direkt olarak güneş ışığına maruz kalınması nedeniyle görülen hasarları ciddi şekilde azaltır.

 


Somon yemenin en lezzetli halleri

Somondan tam anlamıyla yararlanmak için, onu düzgün bir şekilde pişirmelisiniz. Izgara veya fırın somon, bunun en lezzetli yöntemidir. Somonu, mutlaka çeşitli sebzelerle birlikte tüketmelisiniz.
Somonu eğer kızartma şeklinde tüketirseniz, bazı faydalarının ortadan kalkmasına sebep olursunuz. Sağlık için çok faydalı olan yağını kaybeder.
Şimdi, evde kolaylıkla yapılabilecek br somon tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu tarife uygun şekilde somonpişirdiğinizde, sadece lezzetli bir yemek tüketmeyecek, aynı zamanda sağlık açısından da birçok yararını göreceksiniz
Fırında limonlu somon

 


Malzemeler

1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet somonun filetosu
Çeşitli yeşillikler
1 adet limon
İsteğe bağlı olarak tuz

 


Hazırlanışı

Fırınınızı 200°C ısıtın.
Yeşişlliklerinizi, zeytinyağı ile aynı kaba koyun.
Somonun hiçbir kemiği kalmayana kadar temizleyin. Daha sonra pişirme kabına alın .
Limonları dilimleyin ve somonun üzerine koyun. Böylece fırında daha lezzetli şekilde pişerler.
Pişirme kabını 10-20 dakika süresince fırına koyun. Kesinlikle daha fazla tutmayın, daha fazla tuttuğunuzda somon kuru bir hale gelir.
Çatal batırarak piştiğinden emin olun. Pişme işlemi bitince, somonunuz servise hazırdır. Zeytinyağladığınız yeşilliklerin yanında, haşlanmış pirinç veya ızgara patates ile de servs edebilirsiniz. Baharatlar kullanarak somonun lezzetini artırabilirsiniz. Çeşitli otlar da bu konuda yardımcı olacaktır. Çeşitli yöntemleri, damak tadınıza göre deneyebilirsiniz. Fakat şaşmamanız gereken tek şey, somonu, hem lezzetini kaybetmemesi hem de sağlığınıza faydalı olması açısından, mutlaka fırın veya ızgara şeklinde tüketmek, kızartmadan uzak durmaktır. Kızartma yönteminde, hem lezzeti kaybeder hem de somonun faydalarından yararlanamazsınız.

 



1

Evinizde Eğlenceli Oyun Gecesi Düzenleme: Aile ve Arkadaşlarla Keyifli Bir Akşam

2

İlişkilerde Empati Geliştirme: Anlayışın ve Bağların Güçlenmesi

3

Halıdaki Lekeleri Giderirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

4

Saç Dökülmesinin Ana Nedenleri Nelerdir

5

Ek Gelir Sağlamanın Yolları: Finansal Özgürlüğe Giden Adımlar

6

Yaz Aylarında Dışarıda Oluşan Lekeler

7

El Yapımı Hediye Fikirleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.