Soğan ve Sarımsak Kokusu Gidermenin Püf Noktaları

Koku Yüzünden Yiyeceklerden Vazgeçmeyin

Soğan ve Sarımsak Kokusu Gidermenin Püf Noktaları

Soğan ve sarımsak neredeyse her yemekte kullanılan çok lezzetli yiyeceklerin başında yer alır. Ancak insanların ağzında, ellerinde, evlerinde kötü bir koku bırakıyor olması insanları bu yiyeceklerden uzaklaştırır. Bu koku yüzünden bu yiyeceklerden vazgeçmek yerine bu kokuları gidermek için evde uygulayabileceğiniz ufak püf noktalar bulunuyor.

1. Diş Fırçalamak

/resimler/2017-12/13/1304520507174.jpg

 

 Koku sorununu uzaklaştırmak için diş fırçalamak başlıca yöntemdir. Dişleri 2 dakika boyunca fırçalamak kötü kokuyu uzaklaştıracaktır. Bu işlemin yanında ağız bakım suyu ile gargara yapmak ağzınızın daha güzel kokmasını sağlar.

2. Süt İçmek

/resimler/2017-12/13/1307526760702.jpg

 

Kötü kokuyu uzaklaştırmak için en kolay yol süttür. Dişleri fırçaladıktan sonra bir ağız dolusu sütü ağzınıza alın. Daha sonra gargara ve çalkalama işlemi uyguladıktan sonra tükürün. Bu işlemden sonra bir bardak süt içmeniz ağızdaki soğan ve sarımsak kokusunu alacaktır.

3. Karbonat ve Limon

/resimler/2017-12/13/1310098169645.jpg

 

 Bu işlemi uygulamak için bir çay tabağını alıp içerisine bir çay kaşığı karbonat koyun. Daha sonra limonu ortadan ikiye bölün. Bölünen limonu karbonatın üzerine dört-beş damla olacak şekilde damlatın. Köpüren karbonat ve limon yardımı ile dişlerinizi fırçalayın. Bu fırçalama işlemi hem dişlerinizi beyazlatacak hem de ağızdaki kötü kokuyu uzaklaştıracaktır.

4. Ağız Kokusu Giderici Sakız ve Spreyler

Ağız kokusu giderici sakızlar ve ağız spreyleri bulunuyor. Dişleri fırçaladıktan sonra bu sakızları veya spreyleri kullanmak hem ağzınızı ferahlatacak hem de kokuyu uzaklaştıracaktır. Bu spreyleri eczane ve büyük marketlerden alabilirsiniz.

5. Yeşil Çay Yöntemi

 

Ağız kokusunu gidermek için dişleri fırçaladıktan sonra içilen bir bardak yeşil çay kötü kokuyu tamamen giderecektir.

6. Kakule Yöntemi

Kakuleyi çiğnemek veya çayını içmek ağızdaki soğan ve sarımsak kokusuna tamamen çözüm olarak ağzınızda güzel bir koku bırakacaktır. Soğan ve sarımsak kokusundan tamamen kurtulduktan sonra dişlerinizi fırçalayarak ferah bir nefese kavuşabilirsiniz.

Ellerdeki Soğan ve Sarımsak Kokusunun Gidermenin Püf Noktaları

1. Metal Cisme Dokunmak

 Bu yöntem için mutfağınızdaki çorba kaşığı işinizi görecektir. 5 dakika boyunca metal ile ovuşturulan elden koku uzaklaşacaktır. Daha sonra el sabunu ile ellerinizi yıkayarak tamamen bu kokulardan kurtulabilirsiniz.

2. Tuzla Ovmak

Sofra tuzunu elinize döküp ovalayın. Tuz peelling etkisi yaracağından kokuyu giderecektir. Bu işlemi uyguladıktan sonra elleri sıcak bir suda sabun yardımı ile yıkayın. Yıkanan eli kuruttuktan sonra ellerinize uygun nemlendirici yardımıyla ellerinizi nemlendirin.

3. Kahve Telvesi

Bu işlem için kahve telvesini elinize döküp yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin ve ellerinizde telveyi ovalayın. Sonra elleriniz su ve sabun yardımı ile yıkayın.

4. Bal Yöntemi

 Bir çay kaşığı çiçek balını elinizin her yerine uygulayıp 2-3 dakika kadar ellerinizde bekletin. Daha sonra su ile yıkayın. Ellerinizde yapışkanlık hissi kalmaması için ellerinizi sünger yardımı ile yıkayabilirsiniz. Daha sonra elleriniz için nemlendirici uygulayın ve kurumasını bekleyin.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler