Sofrada Mum Kullanımı

Sofrada Mum Kullanımı

Sofrada Mum Kullanımı

Sofrada Mum Kullanımı

Çok eski çağlardan beri mum aydınlatma aracı olarak kullanılıyor. Ampulün keşfiyle elbette mumlar tarihe karışmalıydı ama sanılanın aksine mum sadece aydınlatma aracı değil aynı zamanda bir dekorasyon eşyası ve romantik anların kurtarıcısıydı. Şimdilerde romantik bir yemek hazırlanacağı zaman masaya mutlak suretle konulan nesnelerden biri mum oluyor. Sebebi ise mumun etrafına yaydığı romantik, huzurlu, yumuşacık atmosferdir. Loş ışığın, zarif bir mum ışığının insanlar üzerindeki etkisinin bu denli olumlu ve ılıman olması mumun önemini, yaygınlığını artırdı. Mum aslında sofrayla birlikte özdeşleşen bir nesne haline ulaştı. Özel bir davet, romantik bir yemek, kutlama yapılacak bir masada mum daima masadaki yerini alıyor. Neredeyse tüm dünyada kabul edilmiş, klasikleşmiş bir davranış sayılıyor. Hal böyle olunca elbette mumlar da çeşit çeşit oldu. Bir mağazaya girdiğinizde binlerce çeşit mum görebilir, hoş kokulu bir mum dünyasına adım atabilirsiniz. Mumun en güzel yanlarından biri dekoratif olmasıdır. Mumu nasıl dekoratif şekillerde kullanabiliriz diye düşünmeyin hiç, biz sizin yerinize düşündük.

Dekorasyonda Mum Kullanma Önerileri

Kadehler ve mumları birlikte kullanın

Ayaklı kadehler başlı başına zarif camlar kabul ediliyor. Bu zarafeti mumlarla birleştirerek çok şık görüntüler yakalayabilirsiniz. Şöyle ki kadehi ters çevirin ve ayak kısmına minik beyaz mumlardan yerleştirin. Bunu kullanacağınız masanın büyüklüğüne göre kaç adet yapacağınıza karar verebilirsiniz.

Kadehin içine mum yerleştirin

Kadehlerin içine yerleştireceğiniz mini mumlar, karanlıkta inanılmaz bir şekilde parıldayacak ve çok şık bir aydınlatma haline gelecek. Bu şekilde kullanacağınız mumlar karanlıkta olduğu gibi aydınlık ortamlarda da zarif bir görüntü sunuyor.

Kavanozlara mum yerleştirip asın

Şahane bir bahçe aydınlatması için size önerimiz beş altı adet veya bahçenin büyüklüğüne göre daha fazla sayıda boş kavanoza uygun boyutlarda mum yerleştirin ve kavanozları kapak – boyun kısmından hasır iple ya da zincirle bağlayıp ağaç dallarına asın. Hava kararıp da mumları yaktığınızda yeterli aydınlatmayı sağlayıp hoş bir atmosfer yakalayacaksınız. Bu tarz bir mum kullanımı bahçenize şıklık katacak. Dilerseniz kavanozun içine birer tane çubuk tarçın atarak hoş, hafif bir koku elde edebilirsiniz.

Mum Nasıl Hangi Alanlarda Kullanılır

Romantik anların simgelerinden olan mumlar, zarif tasarımları, hoş kokuları ve sundukları romantik atmosferle geçmişten bu yana daima özel bir aydınlatma objesi olarak kullanılmaya devam ediyor. Elbette temel görevi aydınlatmak olsa da biraz müzik, güzel bir masa ile karanlık ortam bir anda mumlar sayesinde loş, sıcak bir ortama dönüşebiliyor. Mum sadece romantik obje olarak algılanmamalıdır tabii ki. Çünkü kokulu mumların rahatlatıcı etkisi sebebiyle zihinsel yorgunluğu alması mumun şifa olarak da tercih edildiğini gösteriyor. Ayrıca ortamdaki kötü kokuların kaybolmasını sağlamasıyla ferahlatıcı bir oda spreyi olma özelliğine sahiptir. Mumu nasıl kullanabilir veya nasıl fayda sağlarsınız öğrenmek için size birkaç küçük öneri hazırladık;

  • Kitap okurken bir küçük mum yakarak zihninizi tazeleyebilirsiniz.
  • Ampullerin sebep olduğu fazla ışık sebebiyle oluşan göz yorgunluğunu mum kullanarak önleyebilirsiniz.
  • Banyo yaparken küvetin kenarına minik birkaç mum yakarak zihnen ve bedenen temizlenebilir, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.
  • Kokulu mumlar ile eve sinmiş olan balık – et ve benzeri kötü kokuları yok edebilirsiniz.
  • Çocuklarınızla birlikte ışığı kapatıp bir mum yakarak gölge oyunları oynayabilirsiniz.
  • Enerji tasarrufu yapmak için mum kullanabilirsiniz. Böylece daha dinlendirici bir yaşama da adım atmış olursunuz. 

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler