Sofra Sunumu Hakkında 10 Pratik Bilgi--

Sofra Sunumu Hakkında 10 Pratik Bilgi

Sofra Sunumu Hakkında 10 Pratik Bilgi--

Evlerimizde misafirlerimizi memnun edebilmek için şık davet sofraları kurmaya özen gösteririz. Bu sofraları daha kolay kurabilmeniz için sizlerle birkaç pratik bilgiyi paylaştık. Bu bilgiler sayesinde sizde daha kısa süre içerisinde daha şık sofralar hazırlayabilirsiniz.


Sofrada Neler Bulunmalıdır?

Yeterli ve şık bir sofra kurabilmek için ilk olarak sofrada neler bulunması gerektiğini bilmeniz gereklidir. İşte sofrada bulunması gereken malzemeler:
Çorba kasesi
Çorba servis tabağı
Servis tabağı
Su bardağı
Kırmızı şarap kadehi
Beyaz şarap kadehi
Çorba kaşığı
Tatlı kaşığı
Yemek çatalı
Salata çatalı
Balık çatalı (balık servis edecekseniz balığın daha kolay yenilmesi için gereklidir)
Tatlı çatalı
Yemek bıçağı
Peçete

Misafirlerinize modern ve şık bir masa kurmak istiyorsanız tüm detayları düşünmeli ve bir bütünlük oluşturarak sunmalısınız. Yukarıda belirttiğimiz malzemelerden yemeğinize uygun olanlara yer vermeli fazla malzeme ve araç gereçlere masanızda yer vermemelisiniz. Yemeğinizi sunarken ve sofra düzeninizi oluştururken şu püf noktalardan yararlanabilirsiniz:

 


1.Tabakları Çok Doldurmayın

Genellikle sofra sunumlarında en sık yaptığımız hataların başında tabakları çok doldurmamız gelmektedir. Oysa ki şık bir sunum yapmak istiyorsanız tabağı çok doldurmamalı ve yemeği ortalamalısınız.


2.Tabakta Düzen Çok Önemli Değil

Bizler genellikle tabağa koyduğumuz her şeyin aynı ebatta olmasına özen gösteririz. Ancak sunum yaparken tabakta ki yiyeceklerin farklı boyutlarda olması daha şık bir görünüm elde etmenizi kolaylaştırır.


3. Farklı Şekillerde Tabak Kullanın

Yemek davetlerinizde kullandığınız tabaklar illa yuvarlak olmak zorunda değildir. Son yıllarda kare ve dikdörtgen tabaklarda oldukça dikkat çekmekte ve tercih edilmektedir. Aynı bu şekilde sofralarınıza hareketlilikte kazandırmış olursunuz.


4. Dekorlu Tabak Kullanmaktan Kaçının

Sofra sunumlarında yemeğinizin daha ön plana çıkabilmesi için renksiz düz ve beyaz tabaklar tercih etmelisiniz. Dekorlu tabaklar tercih ediyorsanız tabağın dekoru ile garnitür ve yemek arasında bir renk uyumunu yakalamanız gereklidir. Eğer bu uyum yakalanamazsa yemeğinizin armonisi ön plana çıkmaz.

 

5. Garnitür ve Soslar Tabakta Olmak Zorunda Değildir

Sunumlarımızı hazırlarken garnitür ve soslara genellikle tabağın yanında yer vermeye özen gösteririz. Ancak garnitür ve soslar sunuma uygun kaplarla da servis edilebilir. Tüm tabağın yemek, garnitür ve soslarla dolu olmasına gerek yoktur.


6. Tabaklarınız Pürüzsüz ve Parlak Olmalıdır

Kullandığınız sofra eşyalarının kendini göstermesi ve yeterli estetik görünümün oluşması için yemek tabaklarınız mutlaka temiz ve bakımlı olmalıdır. Sofralarda kenarı kırılmış, üzerinde izler veya lekeler olan tabaklar tercih edilmemelidir.


7. Yemek ve Tabak Boyutuna Dikkat Edin

Servis edeceğiniz yemeğin ebatı ile tabağın ebatı birbirine uygun olmalıdır. Büyük bir tabakta küçük porsiyon yemek sunulup etrafına garnitür ve sos eklenmesi yemeğinizin ikinci plana düşmesine neden olur.


8. Masada Bütünlük Oluşturun

Yemeklerden önce sofra düzeninizin misafirlerin ilgisini çekmesi gerektiğini unutmayın. Bu nedenle sofrada yer verdiğiniz tüm malzemeler arasında bir bütünlük olmasına özen gösterin.


9. Tek Renk Çiçek Kullanın

En sık yaptığımız hatalardan bir diğeri ise tercih ettiğimiz çiçeklerin birçok farklı renkte olmasıdır. Ancak masanızın daha şık görünmesi için tek renk çiçek tercih etmeye özen göstermelisiniz.


10. Masa Örtüsü Kullanmayacaksanız Servis Altlığı Tercih Edin

Bir sofra hazırlanırken hiç şüphesiz en zor tercih edilen ürün masa örtüsü olmaktadır. Eğer ki masanızda masa örtüsü tercih etmeyi düşünmüyorsanız her tabağın altına masanızla uygun servis altlığı koymalısınız.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler