Sivilceler için Soğan Kürü

Sivilceler için Soğan Kürü

Sivilceler için Soğan Kürü

 Sivilceler vücudumuzun her yerinde çıkabilen ve kimse tarafından sevilmeyen iltiyaplı bazı sorunlardır. Sivilceleri özellikle yüzümüzde görsek de çoğunlukla sırt bölgesinde, göğüs bölgesinde de rastlamamız mümkündür. Sivilceler özellikle ergenlik dönemlerinin baş belası olarak görülmektedir. Sivilce sorunları güzelliğinizin üzerine bir gölge olarak düşebilmektedir. Sivilcelerden kaçınmanın bazı yolları bulunsa da en çok yapılması gereken temiz olmaktadır. Bir kişi ne kadar temizliğine özen gösterirse o kadar sorunsuz bir cilde sahip olacaktır. Ayrıca bol su içmek de cilt sorunları açısından yararlıdır. Bol su içen insanların yüzleri daha aydınlık ve sorunlardan uzak olacaktır. Sivilce görünümü azaltmak için başka yollar da bulunmaktadır. Bunların başını kozmetik ürünleri çekiyor olsa da isteyenler için evde yapılabilecek kürler de bulunmaktadır. Bu kürlerden birisi soğan kürüdür. Soğan kürü sivilceler için oldukça etkili bir yöntemdir.

Soğan Kürü Nasıl Hazırlanır?

Soğan kürünü hazırlayabilmek için öncelikle soğan, su ve de sirke gerekmektedir. Soğanın dış kabuğunun açık kahverengi olmasına da ayrıca dikkat edilmelidir.

Kürü hazırlamadan önce soğan çok iyi şekilde yıkanmalıdır. Yıkandıktan sonra sirkeli suya batırılmalıdır. Bu sirkeli suda bir iki saat bekletilmesi gerekmektedir. Bu şekilde yapıldığında soğandaki bakteriler temizlenecek ve de ölecektir. Daha sonra bir tencerenin içine bir miktar kadar su koyun ve de suyu kaynatın. Su kaynarken soğanınızı da içine atın. Suyun klorsuz olmasına özellikle dikkat edin. Eğer imkânınız varsa tercihinizi hazır sudan yana kullanın.

Karışımınız yaklaşık olarak beş dakika kaynadıktan sonra tencerenizi ocaktan alın ve sıcak olan suyunuzu bir köşede soğumaya bırakın. Suyunuz içilebilir bir sıcaklığa ulaştıktan sonra suyunuzu afiyetle için. Bu içtiğiniz su sayesinde sivilceleriniz ile savaşmanız çok daha kolay olacaktır.


Soğan kürünü düzenli olarak kullanmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Düzenli kullanımlarda soğan kürünün etki etme olasılığı artacaktır. Soğan kürü sivilcelerle savaşmanın yanında sizi de daha zinde tutacaktır. Bağışıklık sisteminiz bu kür sayesinde güçlenecektir. Soğan kürü birçok hastalıkta da önerilen bir kürdür. Hamileyken içilmesinin bir sakıncasının olmamasından da yola çıkarak ne kadar yararlı olduğu görülebilir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler