Şifa Deposu Brokoli Çorbası Tarifi

Kış aylarının vazgeçilmez şifa kaynağı olan brokoli çorbasının tarifi

Şifa Deposu Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası

Brokoli ismini duyar duymaz tadı aklına gelebilir ama tüm ön yargıları kırmak için brokoli çorbası sevmeyen için alternatif oluşturabilir. Brokoli çorbasının tarifine geçmeden önce faydalarından bahsedelim. Brokoli Kemik ve diş sağlığını güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler. Kalp sağlığına iyi geldiği gibi kan şekerini düzenler. Brokoli aynı zamanda cilt sağlığını korur ve cildi gençleştirir. Brokolinin faydaları oldukça fazla faydaları vardır.

Özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken brokoli çorbası birçok hastalığın önüne geçebilecek güçtedir. Pratik ve sağlıklı olan brokoli çorbası brokoliyi sevmeyenler için bir alternatif oluşturabilir.

6 kişilik bir brokoli çorbası elde etmek için malzemeler şunları içermektedir.

500 g brokoli, 1 adet havuç, 1 adet orta boy patates, 1 adet soğan, Sıcak su, 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı süt kreması, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, Tuz ve karabiber

Şifa kaynağı olan brokoli çorbasının tarifi

500 gram kadar brokoliyi temizledikten sonra küçük dilimler haline getiriyoruz. Ardından patatesleri küp küp doğruyoruz. Bir ya da iki adet havucu küçük parçalar eşliğinde kesiyoruz. Yukarıda hazırlamış olduğumuz malzemeleri bir tencerenin içerisine oyarak malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.  Kaynaması sağladıktan sonra farklı bir tencereye geçiyoruz. Ayrı bir tencerenin içerisine tereyağını koyup eriterek bir miktar un koyup kavuruyoruz. Kavurduğumuz tereyağı ve unun üzerine 2 su bardağı kadar süt ekliyor ve kaynamasını sağlıyoruz.

Sütle gerçekleşen kaynama işleminden sonra haşladığımız brokoli, patates ve havuç üçlüsünü ayrı bir tencerede hazırladığımız karışımın içerisine koyuyoruz. Süzgeç ile koyduğumuz üçlüye haşlandıkları sudan bir miktar ekliyoruz. Tüm malzemeler bir tencere içerisinde yer aldıktan sonra blender eşliğinde iyice karıştırıp eziyoruz. Tüm malzemeler sıvı haline geldikten sonra 1 çay bardağı kadar sıvı kremayı ekleyeceğiz. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynamasını sağlıyoruz. Ardından servis işlemine başlayabilirsiniz. Afiyet olsun


Anahtar Kelimeler: Deposu Brokoli Çorbası Tarifi

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler