Shaker Dekarasyon İle Evinizi Yenileyin-

Shaker Dekarasyon İle Evinizi Yenileyin

Shaker Dekarasyon İle Evinizi Yenileyin-


Günümüzde, evler sadece yaşanılacak yer olmaktan daha öte anlamlar taşımaktadır. Evler, insanların kendilerini en rahat hissedecekleri, günün bunalımını atabilecekleri yerler konumundadır. Bu yüzden, birçok insan, içinde yaşadığı eve, başını sokacak bir yerden daha öte anlamlar yüklemektedir. Evin şık bir görünüme sahip olması için, iyi bir dekorasyon yapmak şarttır. Evinize uygulayabileceğiniz birçok farklı dekorasyon stili mevcuttur ve bunar arasından en önde gelenlerden birisi de Shaker tarzıdır.

Shaker tasarımı 18. yüzyılda başladı. Onun motifleri ve etkisi o zamanlar popüler olan Hıristiyanlığın- Shakers – isimli dalı ile adlandırıldı. Shaker inanç sistemi, toplumu desteklemenin önemi vurgulamanın yanı sıra gereksiz arzulardan kendini kurtardı. Aşırı materyalizm, bu tarzda istenmeyen özellikler arasında başı çekti. Sonuç olarak, tasarım tarzının, şu anda minimalizm olarak andlandırdığımız tarzın erken bir dönemi olduğuna inanılıyor. İki estetik yaklaşım, aynı özelliklerin çoğunu paylaşır. Bununla birlikte, Shaker tasarımı, bugünün minimal iç mekanlarının çoğunda gördüğümüz ultra modern şıklıktan çok daha doğal bir yeteneğe sahiptir.

 


İşlevsellik İlk Sırada Geliyor

Shaker tasarımının belirleyici ilkesi, fonksiyonun her şeyden önce gelmesidir. Bu nedenle, bu tarz mobilyalar çoğunlukla basit ahşap parçalardan oluşmaktadır. Temiz hatların korunmasına ve gösterişli estetik süslemelerden kaçınmaya da vurgu yapılmaktadır.

Bu, Shaker çalışmasının karmaşıklıktan yoksun olduğu anlamına gelmez. Genellikle mobilyaların zarif bir şekilde dizayn edilmiş bacaklarında ve ahşabın küçük, detaylı oyuklarında hafif dekoratif süslemeler görebilirsiniz. Bu oymalar genellikle yapraklar veya meşe palamutları gibi tasvirlere sahiptir ve doğayı yansıtma amacındadır.
Mobilyaların ötesinde, Shakers´ın sadeliğe olan bağlılığı, iç mekanlarda da kendisini gösterdi. Bu tarz dekorasyonlar, bol miktarda negatif alan içerir ve az sayıda aksesuar kullanır. Mevcut olan tüm aksesuarlar son derece işlevseldir, bu nedenle bu görünümü evinize uygulamaya kararlıysanız, kase ve mum gibi öğeler dahil edin.

 


Kaliteli Materyaller Önemli

Shaker tarzının öncüleri, basitliğe inanmış olabilirler, ancak ellerinde tuttukları tasarım öğeleri inanılmaz derecede iyi yapılmıştı. İnanç sistemlerine göre, eşyalarının çoğunu kendileri yaptılar. Amaç, eşyaların çok uzun süre dayanabilir olmasıydı.
Muhtemelen Shaker dekorunuzu el ile yapmayacak olsanız da, yüksek kaliteli ve doğal malzemelere yatırım yaparak, shaker ilkelerini dekorasyonunuza yansıtabilirsiniz. Kiraz, akçaağaç ve çam kullanılarak yapılmış döşeme ve mobilyaları satın almaya çalışın. Mümkünse, gerçek bir Shaker görünümü için, bahar motiflerinden mümün olduğunca yararlanın.
Tekstil, bu tarzı yansıtabileceğiniz başka bir alandır. Yün, pamuk ve ipek gibi malzemeler, Shaker tarzı dekorasyon ilk ortaya çıktığı zamanlar son derece boldu. Bu kumaşları, yastık, battaniye ve yer kaplamalarını kaplamak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 


Renkleri Doğal Tutun
Doğal sadelik temasına uygun olarak, Shaker renk paleti neredeyse tamamen nötr renklere dayanmaktadır. Genellikle alanı kaplamak için cesur, keskin bir gölge kullanılırken, Shaker tasarımı bir istisnadır. Parlak tonlar bu estetikle yersiz görünecektir.

Bununla birlikte, tüm nötr renkler bu dekorasyonda kullanılmamıştır. Siyah ve beyaz arasındaki sert kontrastı kullanmak yerine, Shaker iç mekanları daha yumuşak tonları tercih ediyor. Koyu kahverengi, griler- neredeyse yulaf rengi- tonları en yaygın olarak kullanılan renk tonlarıdır.

Sadece nötr renkleri kullanırken, dekorasyon yapılan evin sıkıcı olmasını önlemek için 10-30-60 kuralını takip etmek çok önemlidir. Odanın % 60´ını (genellikle duvarları) % 30´u (genellikle mobilyalar) ve son% 10´unu (genellikle aksesuarlarınızı) birbirine uygun renklerle kaplamak çok önemlidir. Üçe bölünmüş bu alanı düzgün şekilde kaplayabilmek için, doğru renk tonlarını tercih etmelisiniz.
Bugünün iç tasarım trendlerinin hepsinin kendi tarihine sahip olduğuna dair bir kanıta ihtiyacınız varsa, Shaker tasarımı, bu kanıtı size kolaylıkla sunacaktır. Bu estetik tarzı, iç mekan tasarımı kavramının ortaya çıkmasından daha önce ortaya çıkmıştır, ancak günümüzde hala geçerlidir. Doğal bir görüntü taşıyan basit iç mekan hayranı iseniz, bu tasarım tam size göre. Shaker şıklığını evinize getirmeye yardımcı olmak için bu ipuçlarını mutlaka aklınızda tutun. Bu ipuçlarını evinizde uygulandığınızda, evinize gelen tüm konukların hayran olacağı bir shaker dekorasyonu yaratmayı başarmış olacaksınız ve eviniz diğer evlerden çok kolay şekilde ayrılarak, orijinal bir görünüme sahip olacak. Tek yapmanız gereken, doğru eşya seçimi, doğru aksesuar seçimi ve doğru renk seçimi.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler