Şans Bambusunu Nasıl Çoğaltabiliriz?

Şans Bambusunu Nasıl Çoğaltabiliriz?

Şans Bambusunu Nasıl Çoğaltabiliriz?

Tropikal bir bitki olan Şans Bambusu su içerisinde yaşar. Yapısı itibariyle düğümlü ve içi boş bir görünüme sahiptir ve topraksızdır. Bambu cinsleri içerisinde ev ortamında yetiştirilmeye en müsait olanıdır. Cam şeklinde bir vazonun içerisine iri taşlarla sabitlenerek içerisine su koyulur.Evi, ofis ve bürolarda hoş ve egzotik bir görüntüyle dikkat çeker. Özellikle ev kadınları tarafından sevilerek bakılan bir bitkidir türüdür.

  Şans Bambusu diğer adı olan ‘Lucky Bamboo´ olarak da bilinir. Uzakdoğu ülkelerinde şans bambusunun yetiştiği yere adındaki şansı getirdiğine inanılır. Bu sebeple Uzakdoğu ülkelerinde özel günlerde insanların birbirlerine şans bambusu hediye etmeleri bir geleneğe dönüşmüştür. Bilhassa özel bir kişi tarafından bir bambu hediyesi aldıysanız söylenegelen etkisini böylece daha çok gösterebilir.Bu tropikal bitki köklerinden alınan parçalarla yetiştirilip çoğaltımı sağlanır. Yetiştirilmesinin bu kadar basit olması ve bakımının da bir zorluğunun olmaması bu tropikal bitkinin popülaritesini de arttırmıştır.

  Adı geçen Şans Bambuları aydınlığı seven tropik bitkilerdir. Bundan dolayı diğer bitkilere nazaran güneş ışığına olan ihtiyaçları daha fazladır. Her ay yaklaşık 2- 2.5 santim kadar uzar. Şans Bambularının yapısını bozmaya, yapraklarının kurumasına rüzgar ve hava akımları sebep olabilir. Şans Bambusunu koyduğunuz vazolar cam olmalı çünkü bambunun köklerini ve köklenme aşamasını bu sayede daha rahat görebilirsiniz. Ayrıyeten de koyduğunuz cam vazonun suyunu haftada bir kez suları değiştirilmelidir. Şans Bambusunun daha fazla uzaması ve yaprak açması için toprağına damla sıvı gübre kullanılmalıdır. Suyunun zamanla hafif yeşil bir renk alması doğaldır, bambunun bir bataklık bitkisi olduğu unutulmamalıdır. Bu tropik bitki ayrıca da  Feng Shui aksesuarlarından biri olduğu için de zamanla çok aranan bir bitki haline gelmiştir.

  Eğer Şans Bambunuzu çoğalmak isterseniz bambunuzdan istediğiniz kadar küçük küçük parçalar kesin. Sonra kestiğiniz bu parçaları belli bir süre içerisinde su olan bir kavanozda bekletip kök salmalarını sağlayın. Şans Bambunuzun kesilen kısmını hava akımından korumayı ihmal etmeyin. Bunu sağlamak için de Şans Bambunuzun kesilen kısmını silikon veya mum yardımıyla kapatarak havı akımını kesebilirsiniz. Bir süre içinde suyun üzerinde kalan kısım kök salmaya, yaprak vermeye ve filizlenmeye başlayacaktır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler