Salon Temizlemenin 5 Adımı--

Salon Temizlemenin 5 Adımı

Salon Temizlemenin 5 Adımı--


Ciddi anlamda emek harcayarak uzunca bir süre araştırma ve inceleme yaparak oluşturduğunuz salon dekorasyonunuzun hep aynı şekilde gözünüze hoş gelmesini istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şey eşyalarınızın temizliğine ve bakımına gerekli özeni göstermelisiniz. Temizlik sadece hijyenik bakımından ele alınır ancak salonunuzun yalınlaştırılması ve derlenip toparlanması temizlik kapsamının içinde olmalıdır. Aşağıda sizler için hazırladığımız salon temizliğinin 5 adımını içeren rehberimizi gelin hep beraber inceleyelim ayrıca içinize sinecek güzel bir bahar temizliği yapmak için birkaç öneriyi paylaşalım.

/resimler/2018-6/22/1229155263459.jpg

 

 


İlk Aşama; Ön Hazırlık

 

İlk adım olarak salon dekorasyonunuzun en önemli parçası olan eşyaları bir kenara bırakıp ve ilk bakışta göze batan dağınıklığı ortadan kaldırmalısınız. Bu size çalışma ortamınızda ferahlık sağlamanın yanında hareket alanınızı arttıracak ve psikolojik olarak daha detaylı çalışma imkânı sağlayacak. Tarihi geçmiş dergi, gazete veya kitaplardan tutun da gereksiz yere salonu işgal eden tabak çanağa kadar her türlü materyali temizlik alanınızdan uzaklaştırınız.

 


İkinci Aşama; Koltuk, Halı ve Perde Temizliği

Bahar temizliği rutin haftalık temizlikten farklı olarak uzun bir aralık sonrasında yapıldığından dolayı daha detaylı uğraş istemektedir. Bunun en önemli adımı koltuk, halı ve perde temizliğidir. Perde temizliği için eğer gerek görülüyorsa belli bir ücret karşılığında uzmanlardan yardım alabilir, perdenin türüne göre çamaşır makinesinde veya uygun görülen bir deterjanla temizleyebilirsiniz. Koltuk ve halı temizliği içinde yine aynı durum geçerlidir. İçinde eşyalarınıza zarar verecek herhangi bir madde bulunmayan uygun bir deterjan ile koltuk veya halınızı temizleyebilirsiniz. Herhangi bir sebepten ötürü bunu kendiniz yapmak istemiyorsanız veya zamansal bir probleminiz varsa sizin için bunu yapacak güvenilir bir firma bulup gönül rahatlığıyla temizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

 


Üçüncü Aşama; Kör Nokta Temizliği

/resimler/2018-6/22/1229397920169.jpg

 

 

 

Haftalık veya günlük temizliklerde daha hızlı ve kısa vadeli olunduğundan gözle görülmeyen bazı noktaların temizliğini es geçebilmekteyiz ancak detaylı salon temizliğinde bu asla göz ardı edilmemelidir. Kapı ve pencere pervazı, koltuk veya mobilya altları veya dolap arkaları gibi ilk bakışta gözden kaçan bölgeler titizlikle temizlenmelidir. Evinizde bulunan elektrikli süpürgeye uygun başlığı takarak tüm köşeleri ve kör noktaları tertemiz hale getirebilirsiniz.

 


Dördüncü Aşama; Pencere (Cam) Temizliği

Salon temizliğinin en çok yorucu kısımlarından biri olan cam temizliğidir ancak temiz bir salonun albenisini en çok belli eden kısım temiz cam veya pencerelerdir. Cam temizliğinin olmazsa olması mikro fiber bezler kullanımıdır. Hassas yapısından ötürü beklenmedik çizik veya hasarları kalıcı olarak bünyesinde barındırabilen cam, hassasiyetle temizlenilmesi gereken bölgedir. Eğer sahip olduğunuz salon yapısal olarak bol cam barındırıyorsa veya temizlenmesi gereken salon ikinci kat veya daha yüksek bir konumdaysa mutlaka profesyonel yardım alınması önerilmektedir.

 


Son Aşama; Yer (Zemin) Temizliği

Yukarıda bahsettiğimiz adımları gerçekleştirdikten sonra geriye zemin döşemelerinin temizliği kalmaktadır. Döşemenizde kullanılan malzemenin türüne göre uygun bir deterjan kullanarak temizliği yapmalı ve pırıl pırıl olan salonunuzun zevkini çıkarabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: Salon Temizlemenin Adımı

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler