Salatalık ve Süt Maskesi

Salatalık ve Süt Maskesi

Salatalık ve Süt Maskesi

 

  İçerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde cildi besleyen salatalık ayrıyeten de gözaltı morlukları, cilt lekeleri gibi cilt rengini bozan problemlerin de tedavilerinde kullanılmaktaydı.

  Cilde kullanacağınız sütü kaynatmanızı önermiyoruz çünkü çiğ sütün içerisinde cildiniz için yararlı mineral ve enzimler bulunmaktadır.

1.Maske

  Bir tane karıştırıcı yardımı ile fasulye öğütülür. İçerisine çiğ süt eklenir. Bu karışım hamur haline getirilerek bir güzel yoğurulur. Karışım yüze sürülür ve 10 dakika kadar yüzde bekletilir. Uygulama esnasında yüz hafif hafif fırçalanabilir. Uygulanan bu yüz maskesi en güzel peeling yöntemlerinden bir tanesidir.

2. Maske

  Cam bir kabın içerisinde çeyrek limon suyu ile 100 gram çiğ sütü karıştırın. Bu karışımı ellerinize ve yüzünüze güzelce uygulayın. Bu uygulama işlemini pamukla yapmanızı öneririz. Bu karışımı ciltte 7 ya da 10 dakika kadar bekletmenizin ardından ılık su ile yıkayınız. Bu uyguladığınız maske cildinizde birikmiş olan yağın giderilmesinde oldukça yardımcı olacaktır. Bu maske cildin daha canlı ve parlak görünmesini de sağlayacaktır. Ancak bu maskeyi yağlı cilde sahip olanların kullanmamasını tavsiye ederiz.

Maske 3

2 çorba kaşığı kadar salatalık suyu ile 2 çorba kaşığı kadar süt ve birkaç damla kadar da limon suyunu karıştırın. Diğer maskelerde uyguladığınız yolu izleyin. Bu maske hassas ciltler için de uygundur.

Süt ile Cilt Nasıl Beyazlatılır?

Cilt rengini açmakta etkili olan bir ürün de çiğ süttür. Bilhassa da çiğ süt domates suyuyla birlikte kullanıldığında oldukça etkilidir.

Cilt Rengini Açmaya Yarayan Süt Maskesi

  5 ya da 6 tane bademi yaklaşık olarak 1 saat ya da eğer ki mümkünse 1 gece çiğ sütü içerisinde bekletin. Daha sonra bademleri ezerek hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru cildinize uygulayın. Uyguladıktan 15-20 dakika kadar bekletin. Uygulama esnasında cildinizi hafifçe fırçalayabilirsiniz. Son olarak su ile durulayın.

Cilt Lekelerini Giderici Yüz Maskesi

Tirozin salgılarının kontrol altına alınmasında çiğ süt oldukça etkilidir. Tirozin aynı zamanda ciltte koyulaşmaya da yol açabilmektedir. Melanin dengesini sağlamada ve hormon düzenlemesinde de önemli bir yere sahiptir. Çiğ süt yüze uygulandığında tirozin salgılanması engellenmektedir. Ayrıyeten de çiğ süt cildin temiz kalmasını sağlamaktadır. Süt, cilt sağlığı alanında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Çiğ süt cildin yapısını yenilemekte ve cildin canlı görünmesini sağlamaktadır. Çiğ süt aynı zamanda cildi nemlendirmede de oldukça etkilidir.

Çiğ Süt ile Sivilce Maskesi

  Çiğ sütün sivilceler üzerinde oldukça etkili olduğunu söylemiştik. Çiğ süt, ciltteki fazla yağlanmayı ortadan kaldırarak aynı zamanda ciltteki kuruluğun da önüne geçmektedir. Çiğ sütün aynı zamanda akne giderici etkisi de bulunmaktadır.

   2/3 çorba kaşığı kadar kilin içerisine biraz çiğ süt ekleyerek kalın bir hamur halini alana kadar karıştırın. Eğer bu karışımı kuru olan cildinize uygulayacaksanız içerisine biraz gül suyu eklemenizde fayda var. Bu uygulamayı sürekli tekrar ettiğinizde cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Ayrıca bu uygulamayla birlikte cildinizde yeni sivilce oluşumu da engellenmiş olacaktır.

Cilt Rengini Dengeleyen Süt Maskesi

  Çiğ sütün içerisine birkaç damla limon suyunu ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırın. Cildinize uygulamayı yaptıktan sonra 15 dakika kadar kuruması için bekleyin. Daha sonra cildinizi suyla ancak cildiniz yağlı ise ılık su ile yıkayın. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler