Saksılarda yetiştirebileceğimiz uzun ömürlü çiçekler

Evde ofiste ve bahçemizde yetiştirebileceğimiz uzun ömürlü çiçekler

Saksılarda yetiştirebileceğimiz uzun ömürlü çiçekler

Sevdiklerimizi mutlu etmenin en kısa yollarından birisi olan çiçekler ayrıca ev dekorasyonunun tamamlayıcı parçalarından birisidir.  Ruhumuzda pozitif duyguların yayılmasına sebep olan çiçekler günümüzde evlerde ve iş yerlerinde mutlaka bulundurduğumuz tamamlayıcı parçalardır.  Buket veya tek olarak hediye ettiğimiz çiçeklerin ömrü kısa süreli olduğu için en çok tercih edilen çiçekler saksıda yetişen çiçeklerdir. Saksıda yetişen çiçeklerin uzun ömürlü olması tercih edilmelerindeki en büyük sebeplerden birisidir. Uzun ömürlü çiçeklerle kurulan duygusal bağ daha kuvvetlidir. Çiçeklerin uzun ömürlü olabilmeleri için doğru yerde olmaları ısı ve ışıktan yeterli bir şekilde tatmin edilmeleri ve kişinin çiçekle olan bilgisinden kaynaklanmaktadır. Evinizde veya iş yerinizde bulundurduğunuz çiçeğin ne istediğini bilmediğiniz takdirde uzun ömürlü olma şansları ne kadar yüksek olursa olsun bunu kısaltmak kişinin elinde olan bir şey olacaktır. Büyütmek istediğimiz çiçeğin kısa ömürlü olmasını istemeyiz. Diktiğimiz çiçeklerin büyüme evreleri bir çocuğun büyüme evresiymiş gibi izleyen ve onlarla duygusal bağ kuran kişiler bu durumdan ayrıca huzur bulmaktadır.  Bazı çiçekler hiç ilgi istemez bazı çiçekler ise ilgiye muhtaçtır. Uzun ömürlü bir çiçeğin bu ömrünü koruyabilmesi için en önemli olan şey ise çiçeğin sulanmasıdır. Bazı çiçekler uzun süre susuz kalabilir bazı çiçekler ise haftada 1 yada 10 günde bir suya ihtiyaç duyarlar.

İlgiye ihtiyacı olmayan çiçekler ve saksılarda yetiştirebileceğimiz çiçekler

Kılıç çiçeği

Saksıda yetişebilen, bakımı kolay ve zahmetsiz olan çiçekler içerisinde kılıç çiçeği en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.  Suya çok fazla gereksinim duymayan bu çiçeği yaz aylarında haftada 1 kez yâda 2 kez sulamak yeterli olacaktır. Kış mevsiminde ise hafta da bir kez sulamak yeterli olacaktır. Kılıç çiçeğinin bir özelliği ise soğuğu çok sevmemesidir oda sıcaklığında bir sıcaklıkta bulundurulması tercih edilmelidir. Su verirken mutlaka klorsuz ve dinlenmiş su verdiğinizden emin olun. Kılıç çiçeği için bir rivayet bulunmaktadır. Kılıç çiçeğinin boyu bir metreyi geçtiğinde tutulan dileğin kabul olacağı düşünülmektedir.

Kasımpatı çiçeği

Canlı renkleriyle öne çıkan kasımpatı çiçeği uzun ömürlü çiçekler arasında yer almaktadır. Kasımpatı çiçeklerin en büyük avantajlarından birisi mis kokusu ve rengârenk olmasıdır. Evimizde ve bahçemizde bakımının kolay olması sebebiyle rahatlıkla bakabiliriz. Birbirinden farklı renlerde ve kat kat olması sonbahar aylarına farklı bir renk katmaktadır. Kasımpatı çiçekleri ne çok soğuğu nede çok sıcağı severler. Bakımı oldukça kolaydır. Çiçeklerinizi güneşli veya gölge bir alanda yetiştirebilirsiniz. Kasımpatı çiçeği eğer bahçede yetiştirilecekse fazla rüzgâr almayan bir bölgede yetiştirmek en doğru seçim olacaktır. Sık sulanmak ister ayrıca çok fazla su tüketmez. Yoğun bir şekilde su vermek çiçek için iyi bir sonuç doğurmaz. Kasımpatı çiçeğinin dünya genelinde 30 farklı çeşidi vardır. Beyaz kasımpatı çiçeği bolluğu temsil ederken pembe kasımpatı çiçeği ise şefkat ve sevgiyi temsil etmektedir. Kasımpatı adının verilmesi kasım aylarında birçok çiçeğin solmasının aksine kasım ayında açmasından dolayı verilmiştir.

Ezan çiçeği

Uzun ömürlü bir diğer çiçek ise Ezan çiçeğidir. Diğer çiçeklere göre kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Ezan çiçeği denmesinin sebebi ise ezan okunduğunda çiçeklerini titretmesi ve sadece ezan okunduğunda bu hareketi yapmasından dolayı ezan çiçeği ismini almıştır. Ezan çiçeği hem toprakta hem de saksıda yetiştirilir. Ezan çiçeği güneşi çok seven bir çiçektir. Çok sıcak ve çok soğuk hava şartlarına dayanıklıdır. Uzun süre boyunca gölge bir alanda bekletmedikçe bu çiçeğin her hangi bir bakım sorunuyla karşılaşmazsınız. Özellikle akşam ezanı ve yatsı ezanı sırasında açan çiçekleri onun tercih edilme sebepleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır.

Ekinezya çiçeği

Bilinen ve en çok tercih edilen çiçek türlerinden birisidir. Isıya ve kuraklığa dayanıklıdır. Büyümelerinin kolay olması sebebiyle aylarca çiçek açarlar. Buda harika bir görüntü sunarak ruhumuzun en derin noktalarında güzel duyguların yeşermesine sebep olur. Ekinezya çiçeğinin birçok farklı rengi vardır. Pembe, turuncu, sarı, kırımızı ve yeşil olmak üzere harika renklere sahip olup bu tonlarda çiçekler açarlar. Ekinezya güneşli yerleri sever ve mevsim boyunca dikkatleri üzerine çeker.

Sardunya

Uzun ömürlü çiçekler arasında yer alan sardunya Akdeniz iklimine en uygun ve en çok uyum sağlayan bir çiçektir. Evlerimizi ve balkonlarımızı süsleyen yaygın bir çiçektir. Sardunya ılık ve nemli bir ortamı sever. Dokunulduğunda keskin bir koku yayar ve bu onun bir nevi savunma mekanizmasıdır. Yaymış olduğu kokuyla birlikte bakterilere karşı savunmasını gerçekleştirir. İlkbahar günlerinde çiçek  açmasını kasım ayına kadar sürdürür. Çok fazla suyu sevmez aynı zamanda susuz kalmayı da sevmez. Kış aylarında haftada 1 yaz aylarında ise hafta da 2 defa sulamak daha uygun olur. Sardunyanın toprağının mineralli olmasına özen göstermekte fayda vardır. Aynı zamanda sardunya budanmayı seven bir bitkidir uzayan dalları belirli aralıklarla kesilebilir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler