Sağlıklı Bir Yatak Odası İçin Gerekenler Nelerdir

Sağlıklı Bir Uykunun Yolu Sağlıklı Bir Yatak Odasından Geçiyor

Sağlıklı Bir Yatak Odası İçin Gerekenler Nelerdir

Uykusuzluk yetişkinlerin hemen hemen %50’sinde görülmektedir. Uykusuz kalmanın birçok sebepleri vardır. Uykusuz kalmaya sebep olan etkenler arasında ilaç kullanımı, duygusal veya fiziksel rahatsızlık, gürültü, Işık veya sıcaklık durumu, depresyon ve psikolojik nedenleri saymak mümkündür. Peki, yatak odamız buna bir sebep olarak gösterilebilir mi evet Yatak odası iyi bir uyku için kilit rol oynamaktadır. Yatak odamızın rahatlatıcı ve sağlıklı bir atmosfere sahip olması iyi bir uyku çekmemiz için etkili bir durumdur. Yatak odalarının ferah ve iç açıcı olması size pozitif bir enerjiyle geri dönecektir. Yatak odanızdaki dekorasyon sizi pozitif ve negatif olarak etkileyebilir. Yatak odalarımıza dokunacağımız küçük dokunuşlar harika sonuçlar doğuracaktır.

İyi bir uykuyu yansıtacak olan aynaların yerleşimi nasıl olmalı

Her yatak odasında mutlaka olması gereken aynalar asla yatağa paralel bir şekilde yerleştirilmemeli. Paralel yerleştirilen aynalar stres ve gerginliği toplayıp bize geri yansıtacaktır. Bu kısır döngünün devam etmemesi için aynalarınız sabitse mutlaka üzerlerini örtmenizde fayda vardır.

Karyola seçimi

Mümkün olabildiğince karyolalarınızı başlıklı karyolalardan seçin ve yatak başınızı mutlaka duvara yaslanacak şekilde konumlandırın. Yatak odasında teknolojik aletleri mümkün olabildiğince çıkarın. Enerjimizi tüketecek olan kablo ve aletler dikkat çekici olmaları sebebiyle uykusuzluğa davetiye çıkarmaktadır.

Mavi ışıktan uzak durun

Uyku düzenini bozan ve uykusuzluğa büyük bir davetiye çıkaran mavi ışıkların oldukça fazla zararı vardır. Mavi ışık biyolojik saatimizin gece vaktini değil de gündüz vakti olmasını sağlaması sebebiyle mutlaka yatak odasında bulundurulmaması gerekmektedir. Mavi ışık uyku düzenini tersine çevirerek yorgunluk ve huzursuzluk sorunlarına yol açmaktadır.  Aynı zamanda göz kuruluğuna da davetiye çıkarmaktadır. Mavi ışığın direk retinaya etki etmesi ilerde ciddi sorunlara yol açabileceği bir gerçektir. Yatak odamızda telefon, tablet ve bilgisayar yer almamalı. Bu teknolojik ürünler mavi ışığın ana kaynağıdır.

Yatak seçimi

Yatak seçimi hem odanızın dekorasyonunu hem de uyku kalitenizin belirlenmesinde etkili bir eşyadır.  Yatak seçimi için mutlaka kişisel durumları göz önünde bulundurun. Vücut şekli, uyku pozisyonu, yaş, boy, kilo, omurga rahatsızlığı gibi durumlar uyku kalitesi için önemlidir. Yatağınız odanınız büyük bir bölümünü kaplamamalı odanızı mümkün olabildiğince geniş ve ferah bir şekilde dizayn edin. Yatak odasına sadece yataktan ibaret değildir. Odanızın geniş olması sizin için ferah ve rahat bir ortam elde etmenize imkân sağlayacaktır. Yatağınızın kalitesi uykunuz için önemli bir faktördür. Yatağınızı seçerken mutlaka doğal malzemelerden elde edilmiş ürünler olduğuna özen gösterin.

Temiz bir hava kokunun gücü

Kaliteli ve temiz bir hava sadece yatak odasında değil evin tüm alanında olmazsa olmaz bir durumdur. Temiz ve kaliteli bir hava için evinizi ve yatak odanızı mutlaka havalandırın. Yatak odasında yatmadan önce ve gün içerisinde çeşitli kokulardan oluşan tütsülerden faydalanabilirsiniz. Kokular enerjinizi yüksek tutacak ve pozitif duygular beslemenize etken olacaktır. Salmış olduğu bu hoş koku odanıza farklı bir hava katacaktır.

Odanızda bitkilere yer açın

Odanızın daha iyi bir görünüme sahip olması ve renklendirmesi için bitkilerden faydalanabilirsiniz. Her yatak odasında mutlaka olması gereken bazı bitkiler vardır bunları odanızda yetiştirdiğiniz takdirde odanıza yeni bir ahenk kazandırmış olacaksınız. Gece boyunca oksijen salınımı sağlayacak olan bu bitkiler kaliteli bir uykunun temelini sağlayabilirler. Özellikle Alovera ve kılıç çiçeği gibi bitkiler yatak odalarında en çok tercih edilen bitkilerdendir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler