Sağlıklı beslenme için yağ ve şekeri azaltın!

Doğru yiyecek seçimleriyle kilolarınızdan tamamen kurtulmanız mümkün! Buyurun yazımıza.

Sağlıklı beslenme için yağ ve şekeri azaltın!

Verdiğiniz kiloları her seferinde geri mi aldınız? Merak etmeyin, doğru yiyecek seçimleriyle kilolarınızdan tamamen kurtulmanız mümkün! Buyurun yazımıza.

  • Fazla yağ ve şeker tüketmek kilo almanıza sebep olacağı gibi, obezite ve buna bağlı sağlık sorunlarıyla karşılaşmanıza da yol açabilir. Yağ ve şekeri mümkün olduğunca az tüketmeye çalışın.

 

Şeker ve tatlı yerine meyve


Metabolizmanın ihtiyacı olan şekeri, ekstra kalori anlamına gelen beyaz şeker yerine meyve yiyerek alabilirsiniz. Canınız tatlı bir şeyler mi istiyor? Şekerli şeyler yerine taze ya da kuru meyve tüketin.

 

/resimler/2018-4/4/1736220115502.jpg

Kırmızı et yerine yağsız et ve balık

  • Yüksel kolesterol ve doğmuş yağ anlamına gelen kırmızı etin, kalbiniz ve bel bölgeniz için zararlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden, kırmızı et yerine yağsız et, balık veya derisi alınmış tavuk tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Etin görünen tüm yağlarını temizleyin ve pişirirken ekstra yağ koymayın. Görünürde yağ içeren et çeşitlerini (sosis gibi) tüketmekten kaçının.

/resimler/2018-4/4/1736406365859.jpg

 

Mayonez yerine az yağlı salata sosları

  • Mayonez, çok fazla yağ içeren bir besindir; bu nedenle ondan uzak durulması gerekir. Mayonez yerine soya sosu veya düşük yağlı/yağsız yoğurt soslarını tercih edebilirsiniz.
  • Sandviçlerinize mayonez yerine ot, karabiber, domates eklerseniz, gereksiz kalori almamış olursunuz.
  • Çok fazla şeker içeren hazır salata soslarını almak yerine, evde kendi salata sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Az bir miktar kanola yağı, taze limonun suyu, balzamik sirke ve birkaç yaprak taze bitki yaprağı ile!

Krema ya da süt tozu yerine süt

Çay veya kahvenize ekleyeceğiniz krema, doymuş yağ almanıza sebep olur; süt tozu ise neredeyse krema kadar yağlı ve sağlıksızdır. Yağ alımını engellemek için çay ve kahvelerinize yağsız ya da az yağlı süt ekleyebilirsiniz.

/resimler/2018-4/4/1737022147522.jpg

Patates cipsi yerine patlamış mısır

Cips, oldukça kalorili ve yağlı bir besin çeşididir. Canınız abur cubur isterse, cips yerine patlamış mısır (Dikkat! önceden patlatılıp paketlenmiş olanlar değil.) tüketebilirsiniz. Patlamış mısır, patates cipslerinden daha az yağ oranına sahiptir.

 

  • Mısırı patlatırken tereyağı eklememeye özen gösterin.

/resimler/2018-4/4/1737241991728.jpg

Bunlara dikkat!

 

  • Sıvı tüketimine özen gösterin.
  • Siyah çay, bitkisel çaylar, süt ve bal ile karıştırılmış kakao gibi ılık içecekleri tercih edebilirsiniz.
  • Unutmayın! Çayınıza limon ya da sütünüze bal ekleyeceğiniz zaman, içeceklerinizin kaynar sıcaklıkta olmamasına dikkat edin. Çünkü bu besinler kaynar sıcaklıktaki içeceğe katıldıklarında, tüm faydalı özelliklerini yitirirler.
  • Kendinize bir yemek düzeni oluşturun ve bu düzeni bozmamaya, öğün atlamamaya çalışın. Özellikle kahvaltı, kesinlikle atlanmaması gereken, çok önemli bir öğündür. Kahvaltı etmemeyi alışkanlık haline getirirseniz zamanla bağışıklık sisteminiz zayıflar ve hastalıklara karşı olan direnciniz azalır.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler