Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir ve Tedavileri Nelerdir

Saç dökülmesinin önüne nasıl geçebiliriz, Saçlarımızın dökülmemesi için alınacak önlemler nelerdir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir ve Tedavileri Nelerdir

Saç dökülmesini önleyen ve güçsüz olan saçlar için kullanılan bazı ilaçlar sonuç verebiliyorken bazı durumlarda ilaç kullansak dahi kelliğin önüne geçemeyebiliriz. Bazı ilaç tedavileri olumlu sonuçlar verebilmektedir ama tam saç dökülmelerinde saç kökü hücreleri ölü olduğu için yeni saç üretimi gerçekleşememektedir. Saçlarımız dökülmeye başladığında veya tam dökülme gerçekleştiği anda kullanacağımız bazı yöntemler vardır.

Ölü saç kökleri sebebiyle gerçekleşen kellik durumu

Genetik olarak dökülen saçların geri dönüşü maalesef olmamaktadır. Budum engellenemez bir süreç izlediği için sonucunda üzücü bir durumla karşılaşmaktayız. Genetik kaynaklı saç dökülmesinde ölen kökler yeniden canlandırmak neredeyse imkânsız bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna etkili bir çözüm ise saç ekimi olarak görülmektedir. Saç ekimi için ensenizden veya yanlardan alınan kökler ile kel bölge canlandırılabilmektedir. Ekilen saçlar ömür boyu kullanılmaktadır. Saç ekimini bugün her yerde görebilmekteyiz. Özellikle ülkemiz birçok yabancı ülkelerden davet almaktadır. Saç ekiminde uzmanlaşmış ve kendini ispatlamış hekimlerden saç ekimi gerçekleştirmek her zaman daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır. İyi bir araştırma yaptıktan sonra saçlarımız için ekim işlemini gerçekleştirmeliyiz. Bazı saç ekimlerinde istenmeyen sonuçlar meydana gelmektedir.

PRP Tedavisi

Saç dökülmesi yaşayan kişiden alınan kandaki verimli maddelerin saç derisine enjekte edilmesiyle gerçekleşen yöntemde herhangi bir yan etki bulunmamaktadır. Bu yöntem saç ekimi sırasında da gerçekleştirilen teknik bir durum olarak en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Belirli seanslar sonucunda olumlu sonuç almak için en az 5 seans gerekmektedir. Küçük iğneler eşliğinde saç derisine uygulanan yöntem sonucunda birçok insan olumlu sonuçlar almıştır.

Saç mezoterapisi

Saç mezoterapisi PRP tedavisine benzeyen bir yöntemdir PRP de kandan alınan değerler saç derisine işlenirken Mezoterapide ise saç için gerekli olan vitamin ve mineralin iğneler eşliğinde lokal bölgeye işlenmesiyle gerçekleşmektedir. Uygulanan bu yöntem ile saçlar canlandırılır ve olası kelliğin önüne geçilmiş olunur. Bu yöntem yaklaşık olarak 10 seans sonrasında etkisini göstermektedir. İğneler eşliğinde ihtiyaç duyulan kaynaklar saçların güçlenmesine ve ilerde karşılaşabileceğimiz kellin önüne geçmektedir.

Sağlıklı beslenme

Sağlıklı beslenmek oluşabilecek tüm sorunların engellenmesinde önemli bir etkendir. Saç dökülmesinde etkili olan vitamin ve minerallerin eksikliği saç dökülmesini tetiklemektedir. Bu sebeple kaynaklanan saç dökülmelerin önüne geçmek istiyorsak mutlaka saçlarımızın ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri dengeli ve düzenli beslenerek karşılamalıyız. Bu kaynakları karşılayamadığımız durumlarda ise eczanelerden doktorunuza danıştıktan sonra takviyeler alabiliriz.

Alınacak günlük önemler

Saçlarımızın dökülmemesi için alacağımız bazı küçük önlemler ilerde kötü sonuçlar doğuracak olan durumlara karşı büyük etki yaratabilir. Bu saçlarımız için kullandığımız teknolojik aletlerden dolayı kaynaklanan durumlar ve kullandığımız kozmetik ürünler ile alakalıdır. Saçlarımızı mutlaka ısı ayarı daha düşük fön makinalarında kurutmaya özen göstermeli ve maşa ve düzleştirici ürünleri az sayıda kullanmamız gerekmektedir kullanmak zorunda isek mutlaka derecelerini daha az bir seviye getirmeliyiz. Saçlarımıza zarar veren sprey, krem ve kimyasal içerikli ürünlerden mutlaka uzak durmalıyız.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler