Saç ve Cilt Bakımı İçin Bahar Tüyoları--

Saç ve Cilt Bakımı İçin Bahar Tüyoları

Saç ve Cilt Bakımı İçin Bahar Tüyoları--

 

İlkbahar mevsimi birçok insan için heyecan ve mutluluk veren bir mevsimdir. Bu mevsimde bütün kadınlar saçlarının ve ciltlerinin sağlıkla parlamasını arzu eder. Ağaçların çiçek açıp ortalığın yemyeşil olmasıyla birlikte siz de cildinizi tazeleyip kendinizi daha iyi hissetmek isteyebilirsiniz. Bunun için aradığınız tüm tüyoları bu yazımızda sizlere aktaracağız.
Nihayet kış mevsimini geride bıraktık ve bereler, montlar, kazaklar, kabanlar, botlar, eldivenler artık sandıklara kaldırıldı. Cildinizin daha rahat nefes aldığını ve onun yenilenmesi için birşeyler yapmak istediğinizi biliyorsunuz. Cilt bakımının yanında bir de tüm kış boyu yağmur, soğuk vs derken yıpranan ve kırılan saçlarınızın da eskisi gibi ahenkli bir şekle bürünmesi için metodlar aramaya başlamış olabilirsiniz. Bütün bu hazırlıklarda ihtiyacınız olan şey evinizde pratik olarak vereceğimiz yöntemlerle bakım kürleri uygulamak olabilir. Bu sayede hem saçlarınızın hem de cildinizin daha önceki gibi olmasını sağlayabilirsiniz.
Kişisel bakım ürünleriyle birlikte bizzat evinizde uygulayabileceğiniz basit kürler, yalnızca saçınızı değil tüm vücudunuzu profesyonel bir bakımdan geçirmenize fırsat verecektir. İlkbahar mevisi de tazelenmek için kendinize vakit ayırıp, size önereceğimiz püf noktaları uygulamak için güzel ve ideal bir mevsim. Şimdi sizlere önereceğimiz uygulamaları inceleyebilirsiniz.

 

İlk olarak kozmetik temizliği

/resimler/2018-6/12/1606323051814.jpg

 


Cilt bakımınıza ya da saç bakımınıza başlamadan evvel, ilk olarak banyodaki kozmetik ürünlerin yer aldığı dolabı ve makyaj çekmecenizi detaylı bir şekilde temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Tarihi geçmiş olan kozmetik ürünleri ve son kullanma tarihi okunmayacak kadar eskimiş ürünleri çöpe atarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra da bahar renklerini anımsatan makyaj malzemeleri ve tonikler , cilt tazeleyici temizleme ürünleri ve sıvı saç kremleri gibi çeşitli kozmetik ürünlerle dolabınızı yenileyebilirsiniz. Elbette bu ürünlerden birçoğunun sağlığa zararlı olduğunu ve onlarca farklı katkı maddesi içerdiğinizi de not düşmekte fayda var. Bu sebeple doğal ürünler tercih edilmelidir. Kozmetik için kullandığınız çekmeceleri ve dolaplarınızı sirkeli su ile silebilirsiniz. Bunun yanında makyaj fırçalarınızı da sabunlu suyla dezenfekte edebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey sabunlu su ile yıkadığınız makyaj fırçalarınızın iyice yıkandığından emin olmalısınız.

 

Masajı da İhmal etmeyin

 

/resimler/2018-6/12/1607172896395.jpg


Yüzünüze ve cildinize peeling yaparken ve temizlik işlemi yaparken mutlaka bunu yumuşak bir şekilde yapın. Ya da saçlarınızı şampuanlayıp yıkarken de parmak ucunuzla dairesel ve yumuşak şekilde kafanıza masaj yapabilirsiniz. Cildinizdeki ve saç dibinizdeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak daha sağlıklı saçlara ve daha sağlıklı bir cilde sahip olabilmeniz mümkün. Özellikle de gözlerinin altına uygulayacağınız parmak ucuyla dairesel hareketler, kışın mor halkalar oluşmuş gözçevrenizin daha da canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilir. Saç diplerine uygulanan masaj hareketi ise saç dibindeki ölü derilerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda saçlarınızın ahenk kazanmasını da sağlayabilir.

 

Peeling çok önemli

 

/resimler/2018-6/12/1609350867755.jpg


İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki, eğer cildinizde sivilce, tahriş ya da yara varsa peeling yapmanızı önermiyoruz. Peelingin amacı ciltteki ölü derinin temizlenmesidir. Bu işlem bahsettiğimiz hassas ciltlerin tahril olmasına sebep olabilir. Peeling matlaşan ve yıpranan cildin yenilenmesini amaçlar. Ayrıca peeling yapmanın diğer bir amacı uzun süre boyunca bakım yapılmamış ciltlerin canlandırması için yapılabilir. Peeling yaptıktan sonra insanların cildi doğal rengile kavuşur ve gözenekleri de açılıp temizleneceği için nemlendirici kremler vücuda daha iyi etki edebilir. Şimdi sizler için aşağıda çeşitli peeling kürleri vereceğiz, bunları evinizde kendiniz uygulayabilirsiniz. Haftada bir kere uygulamak yeterli olacaktır, abartıya kaçmamakta fayda var:

 

Türk kahvesi telvesi ile cildinize masaj yapabilirsiniz

 

/resimler/2018-6/12/1608047584798.jpg


Banyo yaptıktan sonra 1 tatlı kaşığı kadar olacak zeytinyağı ve türk kahvesi karıştırılarak yüzünüze masaj yapabilirsiniz. Yüzünüzden başka vücudunuza da bu şekilde masaj yapabilirsiniz.
Zeytinyağı sabunu veya lavanda gibi doğal sabunlarla vücudunuzu keseleyip durulayabilirsiniz. Bu sabunlar vücudunuzun kimyasal sabunlara oranla daha az yıpranmasını sağlar.
Peeling işlemini uyguladıktan sonra gözeneklerin sıkılaşmasının sağlanması gerekir. Bunun için de mutlaka tonik uygulamanız öneriliyor. Evde en iyi tonik uygulaması temiz bir pamuğu doğal gül suyu ile ıslatıp yüzünüze çokta sert olmayan hareketlerle sürmek olacaktır. Ayrıca bu işlemi boyun bölgeniz için de uygulayabilirsiniz.
Öneri: Peeling maskesini yüzünüze uyguladıktan sonra 15 dk kadar beklemelisiniz. Daha sonra da cildinizi ılık suyla yıkayarak maskeyi çıkarmalısınız.

 

Doğal cilt nemlendiricisi olarak hindistan cevizi yağı

 

/resimler/2018-6/12/1610228681470.jpg


Hindistan cevizi yağı oldukça sağlıklı bir vücut yağı olarak bilinmektedir. Her cilt tipine uygun olan ve cildin nemlenmesini sağlayan bir yağdır. Kışın yıpranmış olan ciltlerin eskisi gibi olması için peeiling yaptıktan sonra hidnistan cevizi yağını tonik olarak cildinize sürebilirsiniz. Yüz, el, dirsekler ve topuklarda hindistan cevizi yağını nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Eğer cilt bakımınızda hindistan cevizi yağına yer vermek istiyorsanız yapmanız gerekenler;

 

Kullandığınız sıvı el sabununun içine biraz hindistan cevizi yağı katabilirsiniz.

 

/resimler/2018-6/12/1611161338528.jpg


Suya dayanıklı rimel ve suya dayanıklı ruj temizliğinde de hindistan cevizi yağından faydalanabilirsiniz.
Gece uyumadan önce vücudunuza hindistan cevizi yağı sürerseniz vücudunuzun onarımı uykuda da devam edecektir. Yüzünüze veya vücudunuza sürebilirsiniz.
Çatlayan ve kuruyan dudaklarınıza da bu yağı sürerek nemlenmesini sağlamanız mümkündür. Hinidstan cevizi yağı dudaklarınızda pürüssüz görünüm elde edilmesine katkı sağlar.
Topuklarda ve dirseklerdeki pullanmaları ilk olarak önerdiğimiz peeling kürlerini uygulayıp gidererek daha sonra da hindistan cevizi yağı sürerek yumuşatabilirsiniz. Böylece sağlıklı bir cilt görünümü de yakalamanız mümkün hale gelir.
Sabahları ve akşamları yüzünüzü temizledikten sonra da cilt tipinizle uyumlu bir nemlendiri ci sürebilirsiniz. Cilt nemlendiği zaman daha sağlıklı olur, bunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

 

Saç bakımınızı nasıl yapmalısınız ?

/resimler/2018-6/12/1611579933116.jpg

 


Kış bittikten sonra insanların saç dibinde kepekler meydana gelebilir. Yalnızca bununla da kalmaz ve kırıklar ile kurumalar da ortaya çıkabilir. Saçlarda güzel bir nem dengesinin sağlanması ve kırıkların onarılması için insanların saç tiplerine uygun olarak saç maskesi, saç bakım kremi, saç şekillendirici ve şampuan kullanması gerekmektedir. Bahar mevsimini bakımlı saçlarla karşılamak için siz de kendi evinizde pratik olarak önerebileceğimiz kürleri deneyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, hindistan cevizi yağı saçların parlak olmasına fayda sağlar. Bununla birlikte dalgaların belirgin olmasına ve kolay taranabilmesine de etki eder. Ayrıca saçların uzaması için de hindistan cevizi yağının faydalı olduğu belirtiliyor. Hindistan cevizi yağı tüm saç tiplerinde, saç bakımı ile ilgili farklı birçok konuda sizem yardımcı olabilecek bir üründür. Sizler için hindistan cevizi yağıyla yapılabilenleri aktarırsak:

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını saçınıza sürüp daha sonra saç derinizi ovalayın. Bu sayede saç diplerinizdeki kepek yok olur ve aynı zamanda yeni kepeklere karşı da koruma sağlanacaktır.
Yine 1 tatlı kaşığı kadar hindistan cevizi yağıyla saçlarınız ucuna bakım yapmak saçlarınıza fayda sağlar ve saç kırıklarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Hindistan cevizi yağı bit önleyici bir madde olarakta kullanılmaktadır. Çocukların saç derisine hindistan cevizi yağı sürülüp daha sonra ovulursa bitlere karşı önlem olarak kullanılabileceği söylenmektedir.
Kullandığınız şampuanın içine 1 tatlı kaşığı kadar hindistan cevizi yağı katarsanız, saçlarınızın yıkanırken beslenmesi ve aynı zamanda da kremlenmesine çözüm olabilir. Katı haldeki hindistan cevizi yağının sıvı haldeki şampuana karışması için, hindistan cevizi yağını ısıtılmış bir kapta bir müddet bekletmeniz yeterli olacaktır. Hindistan cevizi yağı kolayca erir.




Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler