Rutubet Lekesini Çıkarma Yolları?

Evinizi Yaşatın!

Rutubet Lekesini Çıkarma Yolları?

Genellikle kapalı alanlarda olan, kötü kokusunun yanı sıra insan sağlığına da etki eden rutubet evimizde ortaya çıktığında tedirgin oluruz. Evin içinde keskin bir çürük meyve kokusuna benzer bir koku varsa evinizde rutubet vardır. Evi iyi havalandırmak ve ışık almasını sağlamak bu sorunun azalmasını sağlayacaktır.

Duvardan Rutubet Lekesi Nasıl Çıkar?

 Duvardaki rutubet lekesi evlerdeki yalıtım eksikliğinden, evin içinde sıcaklığın artması ile duvarların terleme yapması nedeniyle olur. Yalıtım sayesinde evin ısısı normal olacak rutubet lekeleri oluşmayacaktır. Duvardaki rutubet lekeleri siyah, sarı ve kahverengi olabilir.

Öncelikle bu lekeleri elinize bir kuru bez alarak lekeler iyice gidene kadar silin. Sildiğiniz bu bölgeye zımparayla kazıyın. Zımparaladıktan sonra bir beze çamaşır suyu dökün. Bezi alarak zımparaladığımız yeri iyice silin. Çamaşır suyu duvardaki lekelerin oluşmasını ve küf mantarların ölmesine yol açar. Daha sonra bir kovaya temiz bir su koyun ve bir bezi temiz suyla ıslatın. Zımparaladığınız ve çamaşır suyla sildiğiniz yeri şimdi de temiz ve ıslak bir bezle silin. Bu işlemle duvardaki rutubet lekelerinin ne kadar çok geçtiğini fark edeceksiniz.

Çamaşır Üzerindeki Rutubet Lekesi Nasıl Çıkar?

 Genelde yağmurda ıslanmış, çamaşır makinasında uzun süre kalmış çamaşırlarda rutubet kokusu ortaya çıkar. Bu sorunlar maalesef ev hanımlarının başının belasıdır. Oldukça rahatsız eder ve uğraştırıcıdır. Bunların önlemlerini alabiliriz.

 Rutubet lekelerini limon ve tuzla ıslattıktan sonra kurutmak lekelere iyi gelecek çözümlerdendir. Rutubet lekelerini ortadan kaldırmak için öncelikle çamaşırlarımızın etiketinde yazan yıkama talimatlarına uymalıyız. Çünkü yıkayacağımız en yüksek dereceyi ve çamaşır makinesindeki uygulayacağımız programa bakmak gerekiyor.

 

/resimler/2017-12/13/1254457995305.jpg

 

Çamaşırlarınızı amonyaklı suyla yıkamanız iyi gelecektir. Rutubet lekelerinde diş fırçasıyla lekenin olduğu bölgeyi fırçalayın. Yaptığınız bu fırçalama işlemi işe yarayacaktır. Çamaşırımıza zarar vermeyecek şekilde en yüksek sıcak suda yıkamamız gerekmektedir. Bu lekelerin en büyük düşmanı sıcak sudur. Pamuk olan çamaşırlarda zaten bu sorun olmayacaktır. Çamaşır suyu kullanmak da çözüm yollarındandır. Çamaşır suyu giysilerinizin renklerini soldurabileceği için beyazlarda kullanılması gerekir. Renkli çamaşırlarda renk açacağı için dikkat etmek lazım. Çamaşır suyu lekelerde çok etkilidir.

Rutubet lekelerinde başka ve doğal bir yol ise beyaz sirkedir. Beyaz sirke lekelerinizde oldukça etkili olacaktır. Öncelikle bir kovaya suyumuzu dolduruyoruz. Doldurduğumuz suyun içine beyaz sirke atıyoruz ve çamaşırlarımız içinde beyaz sirke olan olan kovamıza koyuyoruz ve 1 saat bekliyoruz. Sonucunda ne kadar etkili olduğuna şahit olacaksınız. 


Anahtar Kelimeler:

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler