Dekarasyonda Rustik Tarzı Deneyin-

Dekarasyonda Rustik Tarzı Deneyin

Dekarasyonda Rustik Tarzı Deneyin-


Rustik tasarım genellikle basit, kaba ve çarpıcı şekilde güzel olarak tanımlanır. Doğal ahşap, taş ve metal gibi doğal malzemeler, bu tasarımlarda hakim olan en önemli öğe olarak, dış dünyadaki basitliği ve güzelliği andıran iç mekân yaratma amacındadır.
Rustik tasarımın ardındaki felsefe göreceli olarak basittir: evinizi konfor ve sıcaklık ile doyabilecek organik bir estetiğe sahip olun. Aşağıdaki tasarım ilkelerini uygulamanız bir rustik estetiğin yaratılmasına yardımcı olur.

 


Organik dokular

Ahşap, rustik evlerde kullanılan temel bir elementtir. İyileştirilmiş ahşap, odaya doğal bir görünüm sunacağından emin olabileceğiniz, ideal bir seçimdir. Genel olarak tavanları desteklemek için kullanılan ahşap kirişleri tamamlayan geniş ve tahta döşemeler görülür. Çam, vişne, kızılağaç ve hıçık, rustik bir his uyandırmak için mükemmel seçimlerdir.
Bu tasarımlarda metallerin de görülmesi beklenilir. Ferforje metaller zevkinize göre çeşitli şekillerde mekanınıza dahil edilebilir. Mutfakta asılı tencere ve tavalar görülürken, dökme demir bantlar merdiven direklerinin etrafına sarılır.
Rustik bir görünüm, doğru aksesuarları seçerek ve yapılabilir. El yapımı bir görünüme sahip ve rustik tarzı eşleştiren eşyaları kullanmaya çalışın. Büyük olasılıkla bu ayrıntıların fark yarattığını göreceksiniz. Örneğin, metal kapı kolları ve kulpları yatak odasındaki ahşaplarla eşleşirken, eskitilmiş görünüme sahip bir musluk ve eşleşen bir havlu halkası banyonuzda arzu edilen bir görünüm sağlayacaktır.
Son olarak, iç mekanı dengelemek ve rustik tasarımı tamamlamak için sık şekilde taş kullanılır. Bu tasarımın uygulanacağı duvarlar tipik olarak, doğanın elementlerini - ateş, su, toprak, hava, odayı güzelleştirme görebini yerine getiren şömineler etrafında görülür.

 


Doğal Renk Paleti

Doğal bir renk paleti dendiğinde,, birçok insan kahverengi, bej ve krem rengini düşünür. Bununla birlikte, doğal bir renk paleti ayrıca yeşil, mavi ve kırmızı tonlarını da içerir. Renkler diğer elementlerle bağlandığı ve ılık ve dünyevi bir estetiğe yol açtığı sürece herhangi bir sınırlama yoktur. Bütün renkleri rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Rustik bir evin temel hislerini yakalamaya yardımcı olmak için duvarlar, zeminler ve mobilyalar gibi geniş yüzeyler genellikle çiğ ve boyasız kalır. Bununla birlikte, bir odanın doğal materyallerine erişmek ve iltifat etmek için genellikle renk verilir. Renklerin seçilmesi zorlu olursa, beyaz en güvenli çözümdür. Kumaştan porselen vazolara kadar, beyazın istenilen görünümü desteklediğinden emin olabilirsiniz.

 


Mobilya

Rustik mobilyalar, genellikle, geri dönüşüme verilen malzemeler ve yeniden donatılan malzemeden üretilir. Çağdaş veya geleneksel mobilyaların aksine, rustik tarzın öngörülebilir çizgileri veya desenleri yoktur. Genellikle, rafine edilmemiş ağaç gövdeleri otantik bir konfor hissi sunan masa ve yatak çerçevelerini oluşturur. Mobilyaların yarattığı kabalıkları yumuşatmanın kolay bir yolu, daha önce belirtilen beyaz tonları kullanmaktır.
Ahşap mobilyalarını sadece ağaç gövdesi malzemesiyle sınırlamak gerekmez; çünkü dallar, ve dalgaların karaya attığı odunlar genellikle mobilya ve aksesuar için kullanılır.
Rustik tasarım, doğanın öğelerine bağlanmak ve yatıştırıcı güçlerinden yararlanmak için harika bir yoldur. Sıcak ve konforlu bir eve dönmeyi düşünüyorsanız, rustikden başka bir yere bakmayın.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler