Rokoko Tarzı Özellikler-

Rokoko Tarzı Özellikler

Rokoko Tarzı Özellikler-


Zarif, şık, lüks yanlarıyla ortaya çıkan Rokoko tarzı, yatak odaları, salonlar, rahat oturma odaları için idealdir. Evlerin, apartmanların veya salonların iç tasarımında Rokoko tarzı, mobilya ve iç mekan tasarımının özenle belirlenmiş bir kombinasyonunda, detaylara duyulan sevgi ile ifade edilen yüksek statüyü ve mükemmel tadı vurgulamak için ev sahiplerinin isteklerini yansıtır. Serin çizgilerle dinamik formların bir harmanı olarak karşımıza çıkar.

 


Rokoko tarzının karakteristik özellikleri:

Altın rengi ile birleştirilen yumuşak renkler: açık pembe, krem, açık mavi, mor, yeşil, sarı, şeftali, inci, krem ​​rengi vb. renk tonları, rokoko tarzının karakteristik rengidir. Bu renklerin hepsi, bu tarz dekorasyonda kullanılabilir. Tarzın öne çıkan bir başka özelliği ise lüks malzemelerdir. Doğal ahşap, zarif kumaşlar, cam ve kristal, dövme metal elementler, Doğal ve yapay yaldız, bu tarzda sıkça kullanılan malzemeler olarak karşımıza çıkar. Tarzın temelleri asimetri, düzgün çizgiler, yuvarlak formlar, dekoratif yükleme gibi unsurları da oda dekorasyonunda sıkça kullanır.
Bu üslup, özel, kadınsı, lüks ve rahat bir şekilde kadın ruhunu somutlaştırır. Evin iç kısmında rokoko tarzı, şık ve çekici sırların çekiciliğinde kendisini gösterir. Gizli odalar ve dolapların gizli çekmeceleri, bu tarzda sık sık kullanılır. Rokoko tarzında tasarım hem romantik hem de gizemli, cesur ve kışkırtıcıdır. Kolay, gizemli ve entrikalı bir atmosfer yaratır.

 


Mobilya

/resimler/2018-8/30/1705339918919.jpg

 

 

Rokoko tarzındaki mobilya rahat ve lükstür; yumuşak sandalyeler, koltuklar, kanepeler, zarif banklar ve masalar, tuvalet masaları ve başucu masaları; lüks geniş dolaplar, dekoratif masalar, oymalı bir başlığa sahip lüks yataklar, bu tarzda sık şekilde kullanılır. Oymalı, yuvarlak ayaklı sandalyeler, kanepeler, masalar ve sandalyelere çok sık rastlanır. Rokoko tarzında oturma odasının merkezi, raflı büyük bir şömine olmalı; Tarzın temeli yuvarlatılmış şekillerdir, bu yüzden hiçbir şey dikdörtgen olmamalıdır. Koltuk arkalığı ve sandalyeler, yemek masası, dolaplar ve masalar her şeyin yuvarlak bir forma sahip olması gerekir.

 


Tekstil

Rokoko, nakışla süslenmiş, zarif kumaşların stilidir; Pencere süslemeleri için, uzun beyaz perdelerle birlikte, doygun renkleri kullanılır. Oryantal tarzda desenli halı, zeminde doğal görünecektir.
Üzerinde pahalı kumaşlar ve altın desenleri olan yontulmuş duvarlar, otantik görünüme sahiptir.
Mobilyalar rahat ve şık görünmelidir.

 


Dekor ve süsleme

Duvarlar hem kumaşla döşenebilir hem de duvar kağıdı kullanılarak süslenebilir. Rokoko, yuvarlak tarzları memnuniyetle karşılar, bu yüzden duvarlardan tavana geçiş de düzgün, yuvarlak olmalıdır. Duvarları ve tavanı birleştiren genel desen, iplik veya fresklerden oluşabilir.
Zemin hem ahşap hem de taş (mermer veya uygun kalitede imitasyon) olabilir.
Rokoko tarzı izlenerek döşenmiş bir evde heykel, resim, nakış, mücevher, oymalar gibi dekor parçaları kullanılmaktadır.

 


Tarzın Tarihçesi
Rokoko iç mekan tarzı, XVIII. Yüzyılın başlarında Fransa´da ortaya çıkmıştır. Orijinal olarak “Louis XV´nin tarzı” olarak adlandırıldı. Hüküm sürdüğü dönem Fransız Rokoko´nun en parlak gününe denk geliyor. Bu üslup aristokrat kesimleri cazibesi, kaygısız duruşu ve elit dünyasına yaptığı vurgu ile özel hayatın gizemli atmosferini yansıtmasıyla, bir arzu merkezi oldu. Rokoko, lüks, gerçeklikten kopuş ve yaşamın zevklerine duyulan arzu anlamı taşımaktadır
Rokoko kadınsı bir stildi. Bu nedenle bu tarz, kadınların sevgisini, entrikasını ve heyecanını barındırıyor.
Rokoko tarzı iç tasarım, duygusallık, gizem, zarafet, konfor ve güzelliği somutlaştırır ve evinize taşır.
Bu tarzın, selefi olan Barok tarzıyla çok sayıda ortak noktası var. ‘´Barok ve Rokoko arasındaki fark nedir ?´´ sorusu dekorasyon dünyasında çok sık sorulur. Barok, pagan tarzını daha çok yansıtır. Rokoko ise zarif ve eğlenceli bir inceliktir. Barok, mahremiyet içinde, anıtsal ihtişamla karakterize olmuşken, zarafet ve elegantlık Rokoko´da somutlaşmıştır. Barok kontrast, parlak renkler, simetri peşindeyken, Rokoko pastel tonları ve zarafet peşindedir.

 


Rokoko Stili Nereye Uygundur?

Rokoko, lüks ve konfor uzmanları için, en ince ayrıntısına kadar incelikli ve zarif bir tasarıma sahiptir.
Rokoko tarzı güzellik ve konfor, samimiyet ve şıklıktır. Rokoko tarzında her oda zarif ve gizemli, bireysel olmalıdır. Rokoko yatak odası, oyma bir karyola, ipek veya saten yatak örtüleri, küçük komidin ve ağır çerçeveli büyük bir aynaya sahip zarif bir tuvalet masası ile büyük bir yatak anlamına gelir.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler