Renklerin Anlamları

Dekorasyona başlamadan önce Renklerin Anlamları

Renklerin Anlamları

Renklerin Anlamları

1. Kırmızı

Ateş, sıcak, kan, aşk, şehvet, samimiyet, heyecan, güç ve agresiflik tarzı kavramları simgeler. Kan basıncınızı ve de solunumunuzu hızlandırır. İnsanları çok çabuk karar almaya ve de beklentilerini arttırmaya iter. Duygusal yoğunluğu arttırır ve coşturur. Kendini kontrol etme sorunu olan kişiler kırmızıdan uzak durmalıdır.

 2. Mavi

Üzüntüyü, depresyonu, yalnızlığı, güveni, sadakati ve bilgeliği simgeler. Psikologlar görüşmelerinde mavi giymemelidir. İş görüşmelerine mavi giyip gitmek bağlılık ve kararlılığı ifade eder. Mavi doğal bir iştah kapatıcıdır. Bazı durumlarda itici bir etki yaratır. Bu yüzden kilo almak isteyen insanlar uzak durmalıdır.

3. Sarı

Limon sarısının parlağı gözleri en fazla yoran renktir. Sarı renk metabolizma hızlanmasında rol oynar. Odanızı sarıya boyadığınızda bebek ağlamalarına ve yetişkin sinirlenmelerine sebep olursunuz. Ayrıca not defterlerinde ve bilgisayar ekranlarında sarı kötü bir tercihtir. Gözlerinizi ve beyninizi yoracaktır.

4. Yeşil

Yeşil ilk olarak doğa ile karşımıza çıkar. Ayrıca gençliği, yaşamı, yenilenmeyi, ümitleri ve de dinçliği simgeler. Kimi kültürlerde orta yaştaki gelinler doğurganlık için yeşil renk giyer. Yeşil gözlerimiz için en rahat renklerdendir ve görme gücümüzü arttıracaktır. Sakinleştirir. Hastanelerde tercih edilme sebebi de budur.

5. Siyah

Tartışmalı olan bir renktir. Bir taraftan bakıldığında suç, kötülük ve güç ile ifade edilirken diğer taraftan ise sebat, sadakat, dayanıklılık ile ilişkilenir. Diğer bir taraftan ise yas, acı ve keder anlamına da gelir. Siyah çoğu insan için bir kıyafet rengidir. Kimi insan siyahı güçlü görünebilmek için giyer.

6. Beyaz

Temizliği, saflığı ve masumiyeti simgeler. Çoğu kültürde gelinlikler beyazdır. Temizliği simgeler. Bu sebeple doktorlar, teknisyenler, hemşireler beyaz giyer. Işığı yansıtır ve de ortamda serinlik sağar. Yaz ayında en çok kullanılan kıyafet rengidir.

7. Mor

Mor asalet rengidir. Zenginlik, lüks hayat ve de zarafeti simgelemektedir. Aynı zamanda duygusallık, romantizm ve tutku rengidir. Kimi insanlar mor rengini gösterişli olan havası sebebiyle dekorasyonda kullanmayı tercih eder. Kimileri ise suni bir renk diye algılar.

8. Kahverengi

Toprak ve de ahşap rengidir. Güvenilir ve sağlam bir his vermektedir. Kahverengi doğal, açık ve tahat bir atmosferi yaratmakta yardımcı olur. Güçlülük, olgunluk, durağanlık ve de güvenilirlik mesajlarını iletir.

9. Pembe

Narin ve romantik bir renktir. Aynı şekilde sakinleştirici etkiye de sahiptir. Araştırmalar incelendiğinde pembenin kalpleri yumuşatmakta ve insanları sakinleştirmekte büyük rolü olduğu görülmüştür.

10. Turuncu

Turuncu heyecan verici, mutluluk verici, dışa dönük, dinamik, dikkatleri çeken, iç açıcı ve çarpıcı olan bir renktir. Kırmızıdan sonra gelen en sıcak renktir ve şatafat ve de gösteriş rengidir. Kırmızı kadar büyük rahatsızlık vermez. Bu renk metabolizmanızı hızlandırır. Cesaret, güven ve canlılık verir. Zihninizi harekete geçirir.

11. Gri

Siyah ve de beyazın değişik oranda karıştırılması sonucu elde edilir ve gözlerin en rahat algıladığı renk olarak bilinmektedir. Alçak gönüllüğü de ifade eden, denge unsuru ve de uzlaştırıcı bir renktir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler